Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kursy językowe

Kursy Crowthorne
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Anglia - Crowthorne - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Campus PLUS (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii
Angielski w Elitarnym Wellington College

wiek uczestników 11-17 lat

Crowthorne - to niewielka miejscowość licząca sobie około 7000 mieszkańców. Położona jest w hrabstwie Berkshire w południowej części Anglii, na zachód od Londynu, w dolinie Tamizy i rzeki Kennet. Mówi się, że jest to najładniejszy obszar w okolicy Londynu, gdzie dominuje Zamek Windsor, ulubiony weekendowy dom Królowej Brytyjskiej. Crowthorne to zarazem urokliwe i bezpieczne miejsce, przesiąknięte królewską historią i tradycją, otoczone parkami, ogrodami i lasami. Kilka kilometrów za miastem znajduje się jeden z parków rozrywki - Legoland Windsor. www.legoland.co.uk

Szkoła "PLUS" założona w 1972r., posiada akredytację British Council oraz ABLS, prowadzi wiele placówek edukacyjnych w wielu zakątkach świata, kształcąc dziesiątki tysięcy studentów.

Zajęcia w ramach kursu odbywają się na terenie elitarnego Wellington College, gdzie również młodzież jest zakwaterowana. Jest to uczelnia z bogatą historią sięgającą aż 1859 r., gdzie kamień węgielny położyła sama Królowa Wiktoria. Niewątpliwym atutem szkoły jest jej atrakcyjne położenie wśród rozległych zielonych terenów. Na zamkniętym obszarze znajdziemy niezależny kampus w francuskim stylu z nowoczesna aranżacją wnętrz. Obiekt oferuje wysokiej klasy udogodnienia zarówno do nauki, jak i rekreacji. Główny budynek dysponuje dużą jadalnię i nowoczesnym zapleczem edukacyjno- sportowym. Kampus jest idealnym wyborem dla tych, którzy chcieliby doświadczyć brytyjskiego życia w szkole z internatem. Jak również skorzystać z doskonałego zaplecza sportowego np. pole golfowe. Spacer do wioski Crowthorne zajmuje ok. 20 minut, gdzie znajdują się sklepy, banki i inne punkt usługowe.

Udogodnienia/wyposażenie kampusu:
- Doskonałe zewnętrzne i wewnętrzne zaplecze sportowe - siłownia, boiska, korty i boiska
- WiFi
- Pola golfowe
- Baseny (kryty i odkryty)
- Zamknięty, bezpieczny kampus szkoły z internatem
- Blisko Londynu (ok 60 km) z dobrą komunikacją
- Wszystkie obiekty znajdują się w odległości spaceru

Program
Program: 20 lekcji (po 45 min.) języka angielskiego tygodniowo; nauka w grupach o mieszanych narodowościach (Włochy-19%, Chiny-18%, Hiszpania-12%, Rosja-12%, Tajwan 9%, Kazachstan-7%, Argentyna-5%, Turcja-5%, Rumunia-3%, Ukraina 3% i inne), maksymalnie 17 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do upper intermediate (grupa advanced zależy od ilości i poziomu uczestników); wykwalifikowani nauczyciele native speakers (z certyfikatami ELT/TESOL zgodnie z wymogami British Council); test kwalifikacyjny; certyfikat po ukończeniu kursu; teksty i materiały edukacyjne w cenie kursu.

Szkoła zapewnia bardzo bogaty program zajęć popołudniowych i weekendowych. Zobacz tutaj jak wygląda szkoła - https://www.wellingtoncollege.org.uk/school-tour/

W cenie kursu w trakcie 2 tygodniowego pobytu:
- całodniowa wycieczka do Londynu w tym zapewnione bilety wstępu na London Eye + Science Musem lub National Gallery
- całodniowa wycieczka do Londynu w tym zapewnione bilety na rejs statkiem po Tamizie + British Museum lub Victoria&Albert Museum
- całodniowa wycieczka do Oxford w tym zapewniony bilety wstępu do Oxford Castle&Prison + Museum of National History Oxford
- półdniowa wycieczka Windsor & Eaton w tym zapewniony bilet wstępu do zamku Windsor
- 1 całodniowa wycieczka do Thorpe Park - park rozrywki (bilet wstępu w cenie) - https://www.thorpepark.com/

Przykładowy plan zajęć:
1 dzień:
(Środa) - Wylot z Warszawa. Przelot do Londynu i transfer pod opieką pilota Biura Podróży Almatur do Wellington College, zakwaterowanie, Campus Orientation & City Tour, wieczorem Welcome Party.
2 dzień:
08:00-08:30 Śniadanie, 09:00-13:00 Test kwalifikacyjny i zajęcia lekcyjne w szkole; 13:00-13:45 Lunch, po południu Sport activities, 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem Story telling.
3 dzień:
08:00-08:30 Śniadanie, 09:00-13:00 Zajęcia lekcyjne w szkole; 13:00-13:45 Lunch, po południu zajęcia sportowe ogólne lub dla chętnych dodatkowo płatne Sport Academy (Dance/Fotball/Rugby/Tenis/Golf), 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem "Newspaper Fashion Show".
4 dzień:
(Sobota) - 08:00-08:30 Śniadanie, przed południem "Social Games on Campus", 13:00-13:45 Lunch, po południu "Treasure Hunt on Campus", 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem "Picture hunt"
5 dzień:
(Niedziela) - Całodniowa wycieczka do Londynu (prywatny bus z opieką Animatorów szkoły PLUS, zapewniamy pakowany lunch), wieczorem "International Night"
6 dzień:
08:00-08:30 Śniadanie, 09:00-13:00 Zajęcia lekcyjne w szkole; 13:00-13:45 Lunch, po południu zajęcia sportowe ogólne lub dla chętnych dodatkowo płatne Sport Academy (Dance/Fotball/Rugby/Tenis/Golf), 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem dyskoteka.
7 dzień:
08:00-08:30 Śniadanie, 09:00-13:00 Zajęcia lekcyjne w szkole; 13:00-13:45 Lunch, po południu zajęcia sportowe ogólne lub dla chętnych dodatkowo płatne Sport Academy (Dance/Fotball/Rugby/Tenis/Golf), 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem "Team Challenge".
8 dzień:
08:00-08:30 Śniadanie, 09:00-13:00 Zajęcia lekcyjne w szkole; 13:00-13:45 Lunch, półdniowa wycieczka do Windsor (transport publiczny z opieką Animatorów szkoły PLUS + bilet do Windsor Castle w cenie), 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem "Bingo night".
9 dzień:
08:00-08:30 Śniadanie, 09:00-13:00 Zajęcia lekcyjne w szkole; 13:00-13:45 Lunch, po południu zajęcia sportowe ogólne lub dla chętnych dodatkowo płatne Sport Academy (Dance/Fotball/Rugby/Tenis/Golf), 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem "Quiz night".
10 dzień:
08:00-08:30 Śniadanie, 09:00-13:00 Zajęcia lekcyjne w szkole; 13:00-13:45 Lunch, po południu "Sport Activities", 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem "PLUS factor - karaoke night".
11 dzień:
(Sobota) - 08:00-08:30 Śniadanie, przed południem Sport activities, 13:00-13:45 Lunch, po południu "Arts and crafts on Campus", 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem "Disco".
12 dzień:
(Niedziela) - Całodniowa wycieczka do Oxford (prywatny bus z opieką Animatorów szkoły PLUS, zapewniamy pakowany lunch), 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem "Movie night"
13 dzień:
08:00-08:30 Śniadanie, 09:00-13:00 Zajęcia lekcyjne w szkole; 13:00-13:45 Lunch, po południu zajęcia sportowe ogólne lub dla chętnych dodatkowo płatne Sport Academy (Dance/Fotball/Rugby/Tenis/Golf), 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem "Quiz night"
14 dzień:
08:00-08:30 Śniadanie, 09:00-13:00 Zajęcia lekcyjne w szkole; 13:00-13:45 Lunch, po południu zajęcia sportowe ogólne, 18:30-19:30 - Kolacja, wieczorem "Graduation Ceremony/PLUS has got Talent"
15 dzień:
Wtorek - wykwaterowanie, transfer na lotnisko w Londynie, powrót do Polski pod opieka rezydenta Biura Podróży Almatur.
Program fakultatywny
Dodatkowo oprócz nauki j. angielskiego młodzież będzie miała możliwość (dodatkowo płatne) wzięcia udziału w zajęciach ze Sport Academy prowadzonych przez profesjonalnych trenerów i animatorów: 5 aktywnosci popołudniowych po 2 godziny w trakcie trwania wyjazdu. Zajęcia będą prowadzone w języku angielskim dla poszerzenia słownictwa uczestników.

Proponowane zajęcia sportowe do wyboru:
- Taniec towarzyski (elementy - salsy, Hip-hopu, Jazzu i innych). Do realizacji zajęć niezbędny będzie strój sportowy ( koszulka, spodenki, obuwie sportowe) - 450 PLN.
- Football (elementy - podań, dryblingu, strzalów, ataku, obrony, taktyki piłkarskiej). Do realizacji zajęć niezbędny będzie strój sportowy (koszulka, spodenki, obuwie sportowe) - 450 PLN.
- Rugby (elementy - zasad gry rugby, podań, poruszania sie po boisku, kopania piłki). Do realizacji zajęć niezbędny będzie strój sportowy ( koszulka, spodenki, obuwie sportowe) - 450 PLN.
- Golf (nauka gry i podstawowe elementy gry). Do realizacji zajęć niezbędny będzie strój sportowy ( koszulka, spodenki, obuwie sportowe) - 1500 PLN.
- Tenis (nauka gry i podstawowe elementy gry). Do realizacji zajęć niezbędny będzie strój sportowy ( koszulka, spodenki, obuwie sportowe) - 1500 PLN.
Świadczenia
Zakwaterowanie: Kampus Wellington College pokoje 1-,2-osobowe z dzieloną łazienką.
Wyżywienie: Junior Campus – całodzienne serwowane w stołówce kampusu do wyboru: śniadania , lunch, obiadokolacje (prosimy uwzględnić specyfikę kuchni brytyjskiej).

Transport: przelot samolotem liniowym LOT na trasie Warszawa – Londyn – Warszawa - zgodnie z rozkładem lotów:
Wylot z Warszawy o 07:30, przylot do Londynu o 09:25.
Wylot z Londynu o 18:10, przylot do Warszawy o 21:45.
Transfer busem z lotniska do Crowthorne i z powrotem .
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN.
Opieka Rezydenta i Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Sugerujemy kieszonkowe w wysokości ok. 200-250 GBP/pobyt. Zalecamy zabranie nakrycia głowy, okularów przeciwsłonecznych, ubrań na każdy rodzaj pogody oraz zabranie adaptera sieciowego (angielskie kontakty). Adresy zakwaterowania podajemy zwykle na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy. Uczestnicy kursu powinni wykazywać się samodzielnością, biuro nie zapewnia opieki w drodze do i z miejsca zakwaterowania i z popołudniowych zajęć. Prosimy o zgłaszanie konsultantom sprzedaży (przy dokonywaniu rezerwacji) informacji dotyczących alergii lub wymaganej specjalnej diety, np. wegetariańskiej, b zglutenowej. Potwierdzenie diety możliwe jest wyłącznie po wcześniejszym uzgodnieniu ze szkołą językową i wiąże się z dodatkową opłatą w wysokości 150 zł za tydzień). Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania niepełnoletnich uczestników z lotniska.

Obowiązkiem organizatora jest zapewnienie uczestnikom możliwości realizacji programu i ochrony również przed zakażeniem przez innych uczestników wyjazdu. Z tego powodu, jeśli w odwiedzanych krajach nie zostaną wprowadzone bardziej rygorystyczne przepisy, warunkiem udziału w obozie jest zaszczepienia przeciw COVID-19 lub negatywny wynik testu (wykonanego nie wcześniej niż 48 godz. przed początkiem podróży). Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych Almaturu oraz MSZ https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych oraz o zabranie certyfikatu COVID-19.
Do realizacji wyjazdu konieczny jest ważny paszport (ważny min. 90 dni od daty powrotu).

Sprawdź inne Kursy językowe za granica
Informacje o cenie
Cena nie zawiera:
- opłat na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy – 20 zł,
- programu fakultatywnego, wstępów do dyskotek i innych kosztów nie ujętych w ofercie,
- dopłaty za diety specjalne,
- posiłków i napojów podczas przelotu,
- dopłat do nabagażu,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Anglia - Crowthorne - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Campus PLUS   (skrót: WELLINGTON COLLEGE JUNIOR CAMPUS PLUS 2022 PAX FB)
06.07 - 20.07.2022
 15 dni / PMCW0706
10899 zł   9899 zł PromocjaRezerwuj
27.07 - 10.08.2022
 15 dni / PMCW0727
10899 zł   9899 zł PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC