Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
TikTok Almatur
Instagram Almatur
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC
Tło strony almatur
Czego szukasz?
Obozy, kolonie
Wycieczki, wczasy, egzotyka, obozy studenckie
Kursy językowe
Szukaj kontekstowo
Tło strony almatur
Kursy językowe

Kursy Wiedeń
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Austria - Wiedeń - kurs języka angielskiego (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Standardowy kurs języka angielskiego (12-18 lat)

- praktyczna nauka języka
- bogaty program zwiedzania
- międzynarodowe spotkania

Program
Kurs dla osób o różnym poziomie zaawansowania, obejmuje 20 godzin lekcyjnych (w tym 8 godzin w ramach projektu Angielski w praktyce) języka angielskiego prowadzonych na poziomie A1/A2 i B1. Liczebność grup 10 – 15 osób. Oprócz zajęć w sali uczestnicy kursu biorą udział w projektach językowych - English in use, obejmujących terenowe gry miejskie, lekcje muzealne, zabawy edukacyjne i językowe, spotkania z rówieśnikami z całego świata, ćwiczenia w praktycznym zastosowaniu poznanych wyrażeń językowych w czasie wizyt w sklepie, na dworcu, poczcie czy hotelowej recepcji. Po zakończeniu kursu uczestnicy będą posługiwać się językiem angielskim nie tylko z większą pewnością, ale także bardziej efektywnie w codziennych sytuacjach życiowych. Znakomite położenie i dobre zaplecze rekreacyjne hostelu, kadra mająca duże doświadczenie w prowadzeniu zajęć i integracji uczestników kursu między sobą i środowiskiem lokalnym sprawia, że proponowany przez nas program jest bardzo bogaty. Pozwala on nie tylko udoskonalić praktyczne umiejętności posługiwania się językiem angielskim, miło spędzić czas wolny, lecz również daje możliwość zdobycia szerokiej wiedzy o kulturze, historii, sztuce i społeczeństwie Austrii. Kontakt z językiem w tak sprzyjających okolicznościach będzie stanowić zachętę do jego dalszej nauki po powrocie do domu. Kwalifikacja uczestników do odpowiedniej grupy językowej odbywa się na podstawie wypełnianego w dniu przyjazdu testu. Skorzystaj z szansy, oceń swoje umiejętności i rozwiąż przykładowe testy językowe: almatur.opole.pl/testyjezykowe/ . Poza nauką, w czasie codziennych wycieczek będziemy poznawali wspaniałe zabytki i muzea, uczestniczyli w rozlicznych wydarzeniach artystycznych i kulturalnych zachęcających do wykorzystania nabytych umiejętności językowych oraz do swobodnego poruszania się po tym jednym z najbezpieczniejszych miast Europy. Oprócz rezydencji cesarzy – Hofburg i Schönbrunn zobaczymy Belweder, katedrę św. Szczepana i Kahlenberg, z którego Jan III Sobieski dowodził bitwą o Wiedeń. Odwiedzimy najbardziej znane muzea z unikalnymi zbiorami. Nie ominą nas atrakcje odbywającego się przed wiedeńskim Ratuszem Festiwalu Filmów Muzycznych. Nocną panoramę miasta obejrzymy z wysokości 65 metrów „Diabelskiego Młyna”, będącego jedną z atrakcji Prateru – najstarszego europejskiego parku rozrywki.
Program fakultatywny
Całodzienny rejs statkiem po Dunaju na trasie Bratysława – Wiedeń. Wyjazd rano do Bratysławy, kilkugodzinne zwiedzanie stolicy Słowacji, rejs statkiem piękną widokową trasą do Wiednia, powrót na kolację w hostelu. Wyjazd realizowany przy udziale min. 15 osób, koszt ok. 75 EUR.
Zakwaterowanie
8 noclegów w świetnie położonym hotelu młodzieżowym. W pobliżu przystanki komunikacji miejskiej, centrum handlowe i tereny rekreacyjne. W hotelu sale seminaryjne i klubowe. Pokoje 2–4 osobowe z łazienkami, łóżka piętrowe. Na terenie hotelu bezpłatne Wi–Fi. Uczestnicy muszą zabrać ze sobą ręczniki.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 8 noclegów.
Wyżywienie: 3 posiłki dziennie z napojami, serwowane w formie bufetu (możliwa dieta wegetariańska – prosimy zgłaszać przy zapisie na kurs). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni: obiad w Czechach przy powrocie do kraju.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją (w zależności od ilości osób możliwy przejazd pociągiem).
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL–60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW–15.000 PLN, BP–1.000 PLN.
Obowiązkowe składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 20 PLN.
Opieka pedagogiczna, zajęcia z języka angielskiego z polskimi lektorami.
Pakiet powitalny: plan metra, mapa miasta, zestaw fiszek „Angielski w podróży”. Materiały dydaktyczne, informacje o atrakcjach miasta, zeszyt i długopis. Na zakończenie kursu – certyfikat jego ukończenia.
Informacje praktyczne
Cały program realizowany jest środkami komunikacji miejskiej.
Opłata obowiązkowa – 110 EUR za komunikację miejską i bilety wstępu niezbędne do realizacji programu wpłacana jest kierownikowi kursu. Dodatkowo zalecane kieszonkowe około 75 EUR + 75 EUR na ewentualny rejs statkiem po Dunaju.
Należy zabrać ze sobą dowód osobisty lub paszport, legitymację szkolną, nakrycie głowy, wygodne buty, strój kąpielowy, ręczniki.

Planowany przyjazd do hotelu ok. godz. 17.00 w dn. 09.07.2023r. Planowany wyjazd z hotelu ok. godz. 10.00 w dn. 17.07.2023r.

Ze względu na sytuację epidemiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju (wyjazdy fakultatywne do Czech i Niemiec). Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych Almatur oraz MSZ.https://www.gov.pl/web/dyplomacja/austria
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- obowiązkowej dopłaty za realizację programu (bilety wstępu, komunikacja miejska) - 110 EUR płatne kierownikowi kursu,
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Austria - Wiedeń - kurs języka angielskiego   (skrót: WIEDEN KURS ANGIELSKI 2023 PAX FB)

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2023
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC