Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Złote Piaski
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Bułgaria - Złote Piaski - Party Time - Wylot z Katowic (wiek 14-19)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Złote Piaski - to słoneczny i gwarny bułgarski kurort, w którym życie tętni intensywnie dzień i noc. Sprawdź sam jak fantastycznie można tu spędzić wakacje. Słońce, morze, gorący, złoty piasek, blisko 4 kilometrowa plaża, kąpiele morskie i słoneczne, wypoczynek na plaży i przy hotelowym basenie - to kompozycja niezapomnianych WAKACJI. Zajrzyj do najmodniejszych klubów, baw się ze świetnymi DJ-ami i korzystaj z wakacji tak jak chcesz. Nasz team zadba o to, abyś odkrywał coraz to nowe oblicza Złotych Piasków, dobrze się bawił i beztrosko wypoczywał.

Program
Party Time (14-19 lat)

Poznaj imprezowy klimat Złotych Piasków! Szaleństwo w najlepszych dyskotekach kurortu usatysfakcjonuje nawet najbardziej wymagających imprezowiczów. Czeka na Was wiele atrakcji i wyzwań np. speed dating, kalambury, karaoke, Twoja twarz brzmi znajomo czy Festiwal kolorów. Pogracie w siatkówkę, badmintona, porzucacie frisbee, powyginacie ciało grając w twistera i pościgacie się na materacach na basenie. Nie zabraknie ZUMBY oraz Pool party przy najnowszych muzycznych hitach oraz flash moba w centrum miasta. Będzie się działo, ale będzie też czas na relaks - szeroka plaża, gorący piasek, morskie fale, wschody i zachody słońca, błękit nieba czekają. Plażowanie, kąpiele morskie, wypoczynek nad hotelowym basenem doda Wam energii. Jeśli to dla Was mało to czekamy na Wasze sugestie i pomysły.

Przykładowy program obozu:
Dzień 1:
Zbiórka na lotnisku w Katowice- Pyrzowice, przelot do Warny, transfer do hotelu, zakwaterowanie. Zapoznanie się uczestników z zasadami obozu, zapisy na wycieczki fakultatywne. Kolacja i wieczorne zapoznanie z miastem.
Dzień 2:
Śniadanie, chillowanie na plaży. Obiad i sjesta. Wyścigi na materacach, SPEED DATING. Kolacja i nocne wyjście na miasto lub dyskotekę.
Dzień 3:
Śniadanie, leniuchowanie na plaży lub przy basenie. Fakultatywnie całodniowa wycieczka do NESSEBARU - zabytkowego miasteczka, perełki bałkańskiej architektury. Kolacja i nocne wyjście na miasto lub dyskotekę.
Dzień 4:
Śniadanie, dla chętnych turnieje sportowe lub relaks nad hotelowym basenem. Obiad i sjesta. Gra terenowa lub fakultatywnie wycieczka do WARNY I DELFINARIUM. Kolacja i nocne wyjście na miasto lub dyskotekę.
Dzień 5:
Śniadanie. Opalanie i relaks przy hotelowym basenie. Obiad i sjesta. Popołudniowe Hawaii Party na plaży. Kolacja i nocne wyjście na miasto lub dyskotekę.
Dzień 6:
O wschodzie słońca festiwal kolorów. Śniadanie. ZUMBA i Aqua aerobic na basenie. Obiad i sjesta. Dla chętnych spacer nadmorską promenadą do portu i do parku krajobrazowego z kameralnym monastyrem Aladża. Kolacja i nocne wyjście na miasto lub dyskotekę.
Dzień 7:
Śniadanie. Chillout na plaży lub fakultatywnie REJS po Morzu Czarnym podczas, którego będą odbywać się zabawy, animacje, a dla odważnych - skoki do wody. Kolacja i nocne wyjście na miasto lub dyskotekę.
Dzień 8:
Śniadanie, wykwaterowanie, transfer na lotnisko i powrót do Polski.
Program fakultatywny
Płatne na miejscu u Kierownika - gotówką.

Jeep Safari – wycieczka dżipami po górach i wioskach bułgarskich. Bedzie świetna zabawa w bułgarskich rytmach. Taki wypad to wspaniała przygoda. Cena ok. 30 EUR

Clubbing w Złotych Piaskach – wakacyjne imprezowanie w najlepszych klubach kurortu np. Arrogance Club, PR Club. Różnorodna muzyka, świetni DJ-e, koncerty, występy. Cena ok. 8-20 EUR/ w zależności od ilości wejść.

Warna i Delfinarium: półdniowa wycieczka do letniej stolicy kraju. Zobaczymy: port, starówkę, park nadmorski, centra handlowe i show w Delfinarium. Cena ok. 30 EUR

Rejs po Morzu Czarnym: kąpiele morskie i słoneczne, a do tego piękne krajobrazy. Lunch na pokładzie statku. Cena ok. 30 EUR.

Nessebar: całodniowa wycieczka do zabytkowego miasteczka, perełki bałkańskiej architektury. Zwiedzanie miasta (wpisanego na listę UNESCO) z przewodnikiem, skalisty półwysep, malownicza starówka, zakupy na kolorowych straganach. Cena ok. 33 EUR.
Zakwaterowanie
Hotel Zdravets****

Położenie: hotel znajduje się w centrum kurortu, ok. 250 m od promenady spacerowej i piaszczystej plaży. W pobliżu znajdują się sklepy, hipermarket, pizzeria, dyskoteki.

Pokoje: przestronne, klimatyzowane pokoje 3-6-osobowe, z łazienkami, ręcznikami, telewizorami, oraz mini-barem.

Do dyspozycji uczestników: basen odkryty z leżakami i parasolami, recepcja, lobby z Wi-Fi, restauracja, , bar przy basenie, mini market, stół do ping-ponga, stół do biliarda.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów

Wyżywienie: all Inclusive w formie bufetu (kuchnia bułgarska) - śniadanie, obiad i kolacja. W ciągu dnia przekąski (pizza, kanapki, słodycze, owoce), napoje dostępne przez cały dzień w barze przy basenie (woda, napoje gazowane, soki).

Transport: samolot na trasie Warszawa – Warna – Warszawa
Rozkład lotu (może ulec zmianie; ostateczne potwierdzenie godzin lotu zostanie wysłane e-mailem na ok. 5 dni przed obozem):

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP- 1000 PLN.

Opieka pedagogiczna, opieka ratownika wodnego. Realizacja programu.
Informacje praktyczne

Zalecane kieszonkowe ok. 150 EUR + plus kwota na wybrane imprezy fakultatywne.
Wyjścia do klubów/dyskotek dla uczestników od 16 roku życia – pod opieką kadry.
Doba hotelowa rozpoczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 09.00.
Podczas oczekiwania na zakwaterowanie i po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu uczestnicy składają bagaże we wskazanym przez opiekunów miejscu.
Do przekroczenia granic niezbędny jest ważny paszport lub dowód osobisty.
Walutą w Bułgarii jest lew bułgarski. 1 EUR = ok. 2 lewa. Czas w Bułgarii: czas polski + 1 godz.



Ze względu na sytuację epidemiologiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju. Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych MSZ: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/bułgaria
Informacje o cenie
Cena podstawowa nie zawiera:



- obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 26 zł,

- opłaty klimatyczno-administracyjnej 20 EUR,

- kaucji w wysokości 20 EUR, która zwracana jest w dniu wylotu, o ile nie zostały wyrządzone szkody w hotelu,

- programu fakultatywnego, wstępów do dyskotek i innych kosztów nie ujętych w ofercie,

- posiłków i napojów podczas przelotu,

- dopłat do nadbagażu,

- dodatkowych ubezpieczeń.

Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.

Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:

Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy

Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Bułgaria - Złote Piaski - Party Time - Wylot z Katowic   (skrót: BULGARIA ZLOTE PIASKI PARTY TIME WYLOT KATOWICE 2023 PAX ALL)
28.06 - 05.07.2023
 8 dni / KBOK0628
3999 zł   2999 zł PromocjaRezerwuj
05.07 - 12.07.2023
 8 dni / KBOK0705
3999 zł   2999 zł PromocjaRezerwuj
12.07 - 19.07.2023
 8 dni / KBOK0712
3999 zł   2999 zł PromocjaRezerwuj
19.07 - 26.07.2023
 8 dni / KBOK0719
3999 zł   2999 zł PromocjaRezerwuj
26.07 - 02.08.2023
 8 dni / KBOK0726
3999 zł   2999 zł PromocjaRezerwuj
02.08 - 09.08.2023
 8 dni / KBOK0802
3999 zł   2999 zł PromocjaRezerwuj
09.08 - 16.08.2023
 8 dni / KBOK0809
3999 zł   2999 zł PromocjaRezerwuj
16.08 - 23.08.2023
 8 dni / KBOK0816
3999 zł   2999 zł PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC