Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Crikvenica
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Chorwacja - Crikvenica - kolonia rekreacyjna (wiek 10-13)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Zapraszamy Was do Crikvenicy - chorwackiego, wakacyjnego kurortu - tu czekają Was wakacje marzeń!
- zakwaterowanie tuż przy morzu,
- lazurowy, ciepły Adriatyk,
- snorkeling, słońce i relaks.

Program
Kolonia rekreacyjna (10-13 lat)

Zapraszamy Was do Crikvenicy - chorwackiego, wakacyjnego miasteczka. Zadbamy o to, abyście atrakcyjnie spędzili czas i dobrze się bawili. Będziecie wypoczywać i korzystać z atrakcji tego przyjaznego turystom z Polski kurortu. Zaproponujemy Wam mnóstwo zajęć rekreacyjnych i integracyjnych, m.in.:
- wyjścia na plaże i kąpiele w ciepłych wodach Adriatyku,
- rowerki wodne, dmuchane materace i obserwacja morskich stworzeń podczas coraz bardziej modnego snorkelingu,
- gra miejska z chorwackimi akcentami,
- spacery promenadą nadmorską do centrum Crikvenicy i do portu jachtowego,
- festiwal kolorów – o wschodzie słońca,
- wodna baloniada,
- bodypainting – wakacyjny tatuaż,
- kino plenerowe i maraton filmowy,
- karaoke, kalambury i twister,
- sportowe wyzwania: rozgrywki w siatkówkę plażową, wodne tory przeszkód, badminton.
Zapraszamy także do skorzystania z programu fakultatywnego.
Program fakultatywny
Adrenalina Park: - trasy parku linowego, zip line, painball. Cena (zależnie od wieku i wybranej atrakcji) od 10 do 30 EUR.
Aquarium: - rekiny, koniki morskie, ośmiornice, piranie i homary – poznaj morski świat. Cena ok. 5 EUR.
Wyspa Krk: – rejs na „zieloną” wyspę malowniczej Zatoki Kvarneńskiej, jedną z najczęściej odwiedzanych wysp Chorwacji. Zwiedzanie miasteczka Vrbnik położonego na nadmorskim klifie, skąd rozpościera się widok na całą Riwierę Crikvenicką. Relaks i morska bryza. Cena ok. 25 EUR.
Plitwickie Jeziora: – całodniowa wycieczka do wpisanego na listę UNESCO, jednego z najpiękniejszych chorwackich Parków Narodowych. Tworzy go 16 turkusowych jezior połączonych ze sobą niezliczoną ilością wodospadów. Cena ok. 60 EUR.
Zakwaterowanie
Kompleks wypoczynkowy Riviera ** położony jest w turystycznej dzielnicy Crikvenicy, blisko morza i plaży, w odległości ok. 2 km od centrum miasteczka, do którego prowadzi deptak spacerowy biegnący wzdłuż wybrzeża. W okolicy zanjdują się restauracje, pizzeria, kręgielnia, sklepiki spożywcze, boisko do gry w piłkę nożną i koszykówkę, wypożyczalnia sprzętów wodnych. Składa się z budynku głównego i 3 pawilonów. Uczestnicy będą zakwaterowani w pawilonach, w pokojach 2-5-os. z łazienkami i klimatyzacją. Do dyspozycji uczestników: restauracja z widokiem na morze, recepcja, taras.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 8 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej, w formie bufetu. Do śniadania podawana jest kawa, herbata, mleko, a do pozostałych posiłków woda. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: obiad w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną (zastępujący kolację).
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NN W - 15.000 PLN , BP - 1000 PLN.
Obowiązkowe składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 20 zł.
Opieka pedagogiczna, opieka ratownika wodnego. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Zalecane kieszonkowe ok. 180 EUR + plus kwota na wybrane imprezy fakultatywne. Z uwagi na kamienisto-żwirową plażę, sugerujemy zabrać buty do wody. Zapewniamy sprzęt do nurkowania/snorkelingu. Doba hotelowa zaczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 09.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie w dniu przyjazdu, oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu uczestnicy składają bagaże w miejscu wskazanym przez opiekunów. Do przekroczenia granic konieczny jest ważny paszport lub dowód osobisty. Przejazd autokarem na trasie Cieszyn – Crikvenica (ok. 900 km) ok. 13 godzin. Trasa przejazdu: Czechy, Austria, Słowenia. Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz 08:00.
Informacje o cenie
Cena podstawowa nie zawiera:
- opłaty klimatyczno-administracyjnej 20 EUR,
- kaucji w wysokości 20 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody w obiekcie,
- programu fakultatywnego i innych kosztów nie ujętych w ofercie,
- posiłków i napojów podczas przjazdu,
- dopłat do nadbagażu,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Chorwacja - Crikvenica - kolonia rekreacyjna   (skrót: CHORWACJA CRIKVENICA CHORWACKA REKREACJA DLA NAJMLODSZYCH 2023 PAX FB)
05.07 - 15.07.2023
 11 dni / KROC0705
3819 zł   3599 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3299 zł
Plan podróżyRezerwuj
06.08 - 16.08.2023
 11 dni / KROC0806
3819 zł   3499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3299 zł
Plan podróżyRezerwuj
14.08 - 24.08.2023
 11 dni / KROC0814
3819 zł   3499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2999 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2023
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC