Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Kopenhagen Fjällbacka Oslo Sztokholm
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Dania, Szwecja, Norwegia - Skandynawskie stolice
Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Kopenhaga - szwedzkie fiordy i szkiery - Fjallbacka-miasteczko słynące z kart kryminałów - Oslo - Sztokholm

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski wg rozkładu jazdy. Przejazd do Świnoujścia. W późnych godzinach wieczornych zaokrętowanie na promie do Ystad, nocny rejs.

2 dzień:
Śniadanie na promie, zejście na ląd, przejazd mostem Oresund na piesze zwiedzanie stolicy Danii: zobaczymy pomnik syrenki kopenhaskiej, fontannę bogini Gefion, twierdzę Kastellet, Pałac Królewski Amalienborg; wejście na Rundetaarn – wieżę, z której roztacza się piękna panorama miasta, spacer wśród kolorowych kamieniczek po Nowym Porcie – Nyhavn. Rejs tramwajem wodnym po kanałach, po rejsie dalszy spacer po mieście – centralną ulicą Stroget do Placu Ratuszowego. Przejazd do motelu przy granicy szwedzko- norweskiej. Obiadokolacja i nocleg.

3 dzień:
Śniadanie. Wycieczka nad fiordy i skaliste wysepki - szkiery na Wybrzeżu Bohuslan, przejazd do uroczej nadmorskiej miejscowości Fjallbacka – spacer śladami bohaterów powieści kryminalnych słynnej szwedzkiej pisarki Camili Lackberg. Przejazd do Lysekil – „pocztówkowo” pięknej, położonej na cyplu u wejścia do fiordu, miejscowości. Odpoczynek nad morzem. Dalsza podróż do Gustavsbergu - najstarszego szwedzkiego kurortu z zabytkową zabudową, wizyta w Muzeum Porcelany, z produkcji której miasteczko słynie w całym świecie. Powrót na obiadokolację i nocleg do motelu.

4 dzień:
Śniadanie. Wyjazd do Oslo, po drodze przejazd przez most Svinesund na granicy szwedzko-norweskiej. W Oslo – spacer po parku Vigelanda, wizyty w muzeach: Kon Tiki oraz Łodzi Wikingów. Zwiedzimy również ratusz, w którym wręczane są Pokojowe Nagrody Nobla. Następnie przejazd do Holmenkollen, krótki postój pod skocznią. Przejazd do Szwecji na obiadokolację i nocleg.

5 dzień:
Śniadanie, przejazd do Sztokholmu, nazywanego często „Wenecją Północy”. Nazwę tę zawdzięcza usytuowaniu na czternastu z ponad 20 tys. wysp Archipelagu Sztokholmskiego. Zwiedzanie: Ratusz Stadshuset, Stare Miasto Gamla Stan z pałacem królewskim i Muzeum Nobla, Pałac Królewski, odprawa warty, Muzeum Vasa (przybliżające historię XVII wiecznego okrętu wojennego, który zatonął w trakcie swojego pierwszego rejsu), nadmorska promenada Strandvagen. Czas wolny. W godzinach popołudniowych ok 15.00 wyjazd do Trelleborga, na trasie obiadokolacja. Przyjazd do Trelleborga – ok. godz. 23:00.

6 dzień:
Ok. 1.00 zaokrętowanie na promie do Trelleborga. Nocny rejs do Świnoujścia. Śniadanie na promie. Przypłynięcie ok. godz. 10.00.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 5 noclegów: 3 w motelach o standardzie ** w Szwecji, 1 na promie na trasie Świnoujście – Ystad, 1 na trasie Trelleborg – Świnoujście. W motelach – pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami. Na promach – kabiny 4-osobowe z łazienkami (możliwość dopłaty do kabiny 2- lub 3-osobowej).
Wyżywienie: 5 śniadań w formie bufetu: 2 na promach, 3 w motelach. 4 obiadokolacje w formie bufetu: 3 w motelach, 1 na trasie w drodze powrotnej do Trelleborga.
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem. Promy na trasach:
Świnoujście – Ystad oraz Trelleborg – Świnoujście (kabiny 4-osobowe, możliwość dopłaty do kabiny 2-osobowej - 400 zł/os. lub 3-osobowej – 300 zł/os).
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego.
Opieka pilota.
Informacje praktyczne
Kolejność realizacji programu oraz trasy i godziny przepraw promowych mogą ulec zmianie. Przejazd Poznań – Świnoujście (ok. 350 km) – ok. 7 godz. Trasa lądowa wycieczki liczona od granic Polski – ok. 3.000 km., długość przepraw promowych: Świnoujście - Ystad ok. 8 godzin, Trelleborg - Świnoujście ok. 7 godzin. Podczas rejsów główne bagaże pasażerów pozostają w autokarze, na pokładzie niedostępnym dla pasażerów, dlatego wszystkie rzeczy potrzebne na nocleg w kabinie oraz inne niezbędne na czas podróży (np. lekarstwa) należy spakować do bagażu podręcznego, z którym będzie można wejść na pokład.
W trakcie zwiedzania Oslo i Kopenhagi istnieje możliwość zorganizowania przerw na posiłki – orientacyjna cena posiłków: 300 NOK w Norwegii i 200 DKK w Danii. Ze względu na panujący w Skandynawii klimat zalecamy zabranie cieplejszej, przeciwdeszczowej odzieży. W Skandynawii na trasach przejazdów jest ograniczona możliwość skorzystania z punktów gastronomicznych, poza nielicznymi stacjami paliw oferującymi bardzo ograniczone menu (np. hot dog, kanapki), stąd zalecamy zabranie ze sobą takiej ilości prowiantu, która wystarczy na drogę do pierwszego noclegu w motelu (drugiego dnia imprezy). Ze względu na ograniczenia wagowe autokarów na terenie Norwegii limit bagażu dla każdego uczestnika wynosi 20 kg.

Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/dania, https://www.gov.pl/web/dyplomacja/norwegia, https://www.gov.pl/web/dyplomacja/szwecja
Ze względu na aktualną sytuację w trakcie wyjazdu, ramowy program wycieczki może być zmodyfikowany, a dostęp do niektórych zwiedzanych miejsc ograniczony. Prosimy o zapoznanie się z aktualnymi informacjami na naszej stronie internetowej.
Informacje o cenie
Cena podstawowa nie obejmuje:
- obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy – 20 zł,
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu, komunikacja miejska, AlmaTour Guide - ok. 500 NOK, 500 SEK, 200 DKK. Pilot rozlicza się z uczestnikami z kosztów programowych,
Podana wysokość pakietu kosztów programowych ma charakter orientacyjny. Może on ulec nawet znaczącej zmianie w związku z ograniczeniami covidowymi, zmianami taryf i koniecznością wcześniejszych opłat rezerwacyjnych. Szczegółowych informacji udzieli pilot na wycieczce.
- dodatkowych ubezpieczeń.

Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Dania, Szwecja, Norwegia - Skandynawskie stolice   (skrót: SKANDYNAWSKIE STOLICE 2023 PAX HB)
03.06 - 08.06.2023
 6 dni / ONSD0603
5999 zł   3899 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3599 zł
Plan podróżyRezerwuj
12.08 - 17.08.2023
 6 dni / ONSD0812
5999 zł   3899 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3599 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC