Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Dziwnówek
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Dziwnówek - kolonia Mali Agenci (wiek 8-12)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
- nadmorska miejscowość, położona na Mierzei Dziwnowskiej oddzielającej Morze Bałtyckie od Zalewu Kamieńskiego.

- zakwaterowanie w ośrodku "Złota Rybka", 150m od nadmorskiej plaży, do dyspozycji: dwukondygnacyjne pawilony hotelowe, jadalnia, sala dyskotekowa, sala gier i zabaw, tenis stołowy, bilard, boiska do gry w bule i siatkówkę, plac zabaw, 4 drewniane wiaty i miejsce na ognisko.

- program wspólny dla wszystkich obozów: wyścigi w workach, na szczudłach i wieloosobowych nartach, zajęcia gimnastyczne na plaży, rywalizacja w 3-osobowych "Spodniach Clowna", zajęcia z chustą animacyjną, trickline, kąpiele w morzu pod opieką ratowników, spacery i wycieczki piesze, ogniska.

Program
Kolonia Mali Agenci
(8-12 lat)

Kolonia dla tych, którzy chcą poznać dreszczyk emocji i przy tym nauczyć się nowych, nietypowych umiejętności. Przed Wami:

Sprawnościowy tor przeszkód: selekcja przyszłych agentów.

Elementy terenoznawstwa i survivalu: nauka czytania mapy, rysowanie planów i szkiców terenu, odnajdywanie północnego kierunku różnymi metodami, rozpalanie ognia, rozpoznawanie pozostawionych śladów. Poszukiwania ukrytych wskazówek, łusek, atrap pocisków i zagubionych przedmiotów zawierających informacje niezbędne do wykonania kolejnych zadań za pomocą elektronicznych wykrywaczy metalu i specjalnych macek saperskich.

Szyfry i kody: nauka szyfrowania i rozszyfrowania informacji i zagadek. Rozwiązywanie zagadek i rebusów podczas gier planszowych („Agent”, „Sherlook” „Pędzące żółwie”, Pędzące ślimaki”, „Zgadnij kto to”, Wyprawa po skarb”, „5 sekund”, „Bum bum”).

Trening strzelecki: z użyciem krótkiej broni pneumatycznej, broni prymitywnej (łuki, proce) oraz karabinów i pistoletów na wodę.

Trening militarny: musztra, rzut granatem na odległość i do celu, wykonywanie zadań w terenie zagrożonym atakiem chemicznym, maskowanie.

Trening wodny: budowa jednostki pływającej, która musi utrzymać się na wodzie, przeprawy na dętkach, „bitwa morska” balonami napełnionymi wodą.

Broń biała: przygotowywanie własnej zbroi, tarczy i bezpiecznej gąbkowej broni, zakończone turniejem szermierczym.

I pomoc: symulacja akcji ratunkowej, konstruowanie noszy, udzielanie I pomocy oraz transport rannego w trudnych warunkach terenowych, gra samarytańska sprawdzająca zdobytą przez uczestników wiedzę.

Zaawansowane gry terenowe: z fabułą przygotowaną specjalnie dla przyszłych agentów.

Wodna olimpiada: ćwiczenia gimnastyczne na plaży, turnieje piłki wodnej, „baloniada”, wyścigi rzędów, przeprawy na dętkach, przelewanie wody przez dziurawe rury.

Ćwiczenia sprawnościowe: wyścigi w workach i spodniach Clowna, nauka chodzenia na szczudłach i nartach wieloosobowych, zabawy z chustą animacyjną, trickline – chodzenie po taśmie zawieszonej kilkadziesiąt centymetrów nad ziemią.

„Test Agenta”: podsumowanie obozu – gra podczas której sprawdzone będą nabyte podczas obozu odruchy i umiejętności. Wieczór filmowy z popcornem.

Turnieje sportowe, plażowanie i kąpiele w morzu (pod opieką ratowników wodnych).

Ognisko: z pieczeniem kiełbasy i biwakiem pod gołym niebem.

Podczas całego obozu uczestnicy – agenci będą zdobywać punkty za poszczególne aktywności; najlepsi dostaną gadżet „Super Agenta”, a wszyscy pamiątkowe odznaki.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Wypoczynkowym „Złota Rybka” w pokojach 2-, 3-, 4- i 5-osobowych z łazienkami, TV i chłodziarkami.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.

Transport: autokar z klimatyzacją
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej.
Nagrody i pamiątki. Realizacja programu
Informacje praktyczne
Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Kadrę stanowić będą ratownicy wodni, instruktorzy poszczególnych form rekreacji. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo.

Dodatkowo od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 50 PLN na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie – kaucję w całości oddamy w dniu wyjazdu.

Zabierz ze sobą: mały plecak, śpiwór, karimatę, ciepły sweter lub polar, dres sportowy, kurtkę przeciwdeszczową, buty turystyczne, latarkę z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy, spray przeciwko komarom, okulary słoneczne, krem ochronny z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: instrumenty muzyczne. Uczestnicy będą zdawać telefony komórko-we wychowawcom na czas ciszy nocnej.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 20.30-21.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 05.30-06.30. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN/os oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN/os.
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce,wyszczególnionych w planie podróży.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Dziwnówek - kolonia Mali Agenci   (skrót: DZIWNOWEK MALI AGENCI 2023 PAX FB)
26.06 - 06.07.2023
 11 dni / ŁPMD0626
3349 zł   2849 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2849 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.07 - 17.07.2023
 11 dni / ŁPMD0707
3349 zł   2849 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2849 zł
Plan podróżyRezerwuj
18.07 - 28.07.2023
 11 dni / ŁPMD0718
3349 zł   2849 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2849 zł
Plan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2023
 11 dni / ŁPMD0729
3349 zł   2849 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2849 zł
Plan podróżyRezerwuj
09.08 - 19.08.2023
 11 dni / ŁPMD0809
3349 zł   2849 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2849 zł
Plan podróżyRezerwuj
20.08 - 30.08.2023
 11 dni / ŁPMD0820
3349 zł   2849 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2849 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC