Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kursy językowe indywidualne

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Francja - Nicea - indywidualny kurs j. francuskiego rezydencja SPRACHCAFFE - wiek: 13-21 lat
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Wiek uczestników: 13-21 lat

Nicea - miasto usytuowane w centrum pięknego Cote d'Azur, pomiędzy legendarnymi Monako i Cannes. Każdy, kto choć raz odwiedzi tę śródziemnomorską perełkę, będzie zachwycony. Latem zarówno życie "sławnych i bogatych" jak i studenckie toczy się na plaży. Kajaki, narty wodne, banany i wiele innych - tam wszystko jest możliwe! Jeśli nie jesteś miłośnikiem takich rozrywek, z pewnością powinieneś odwiedzić jedno z wielu interesujących muzeów lub wybrać się na spacer po światowej sławy targu "Cours Saleya" i zobaczyć zabytkowe centrum Nicei z niezliczoną liczbą urokliwych uliczek. Nie zapomnij wstąpić do baru i kawiarni i przejść się śladami największych gwiazd kina Promenadą Anglików.

Szkoła Sprachcaffe jest zlokalizowana w centrum Nicei, w odległości krótkiego spaceru od plaży oraz Promenady Anglików, mieści się w pięknej kamienicy z czasów Belle Époque. Sale są bardzo dobrze wyposażone, jest też wspólny pokój oraz dostęp do Internetu. Szkoła znajduje się w pobliżu węzła komunikacyjnego, co umożliwia łatwe przemieszczanie się po mieście.

Program
Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych).

Kurs standardowy: 20 godzin lekcyjnych w tygodniu (1 godzina lekcyjna = 45 minut) gwarantuje spektakularne zwiększenie pewności siebie w posługiwaniu się językiem obcym. Nauka jest skoncentrowana na wszystkich 4 obszarach – mówienie, słuchanie, czytanie i pisanie.

Kurs intensywny opiera się na kursie standardowym z 10 dodatkowymi lekcjami tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 45 minut), gwarantującymi jeszcze szybsze postępy w nauce.

Przygoda językowa trwa także po skończonych lekcjach! Z bogatym programem animacji obejmującym m. in. międzynarodowe imprezy studenckie, zakupy w outletach, kręgle, wycieczki, konkursy sportowe, grill, zajęcia na plaży, wycieczki statkiem, uczniowie naprawdę odkryją miejsce, w którym przebywają na kursie.

Opieka: podczas pobytu kursanci są pod opieką „teamerów”, osób w wieku 20-30 lat, które zostały specjalnie przygotowane i przeszkolone, aby sprostać wymaganiom młodych uczniów. Opiekunowie pochodzą z różnych krajów Europy oraz Ameryki i komunikują się z uczniami wyłącznie w języku, jaki jest nauczany na kursie. Każdy teamer jest odpowiedzialny za nadzór nad 15 uczniami, podróżuje z grupą, prowadzi wycieczki i zajęcia, sprawdza miejsca, w których studenci przebywają w wolnym czasie, a także pozostaje z nimi w rezydencji. Teamerzy są odpowiedzialni za organizację programu animacji. Osoby w wieku 17 lat oraz młodsze będą uczestniczyć we wszystkich animacjach i będą musiały przestrzegać wyznaczonych godzin powrotu. Młodzież w wieku 18-21 lat może liczyć na wsparcie opiekunów i uczestniczyć tylko w zajęciach, które ich interesują.

Przykładowy program zajęć:

Niedziela: przyjazd

Poniedziałek: przed południem: test poziomujący i lekcje - konwersacje, gramatyka, słuchanie i czytanie, pisanie; po południu: zwiedzanie szkoły i wycieczka po okolicy; wieczorem: impreza powitalna,

Wtorek: przed południem: lekcje - konwersacje, gramatyka, słuchanie i czytanie, pisanie; po południu: gra miejska, wieczorem: program fakultatywny* - kręgle

Środa: przed południem: lekcje - konwersacje, gramatyka, słuchanie i czytanie, pisanie; wieczorem: program fakultatywny* - zajęcia kulinarne,

Czwartek: przed południem: lekcje - konwersacje, gramatyka, słuchanie i czytanie, pisanie; po południu: wycieczka do Antibes; wieczorem: program fakultatywny* - kino naświeżym powietrzu,

Piątek: przed południem: lekcje - konwersacje, gramatyka, słuchanie i czytanie, pisanie; po południu: wycieczka do Park Phoenix (ogród botaniczny i zoo); wieczorem: impreza pożegnalna.

Sobota: wycieczka do Villefranche-sur-Mer lub Cannes/wyjazd

*Dopłata za program fakultatywny FunPack - 335 zł/tydzień.

Ramowy plan dnia:

07:00 - 08:00 - śniadanie

09:00 - 10:30 - zajęcia językowe

10:30 - 11:00 - przerwa

11:00 - 12:30 - zajęcia językowe

12:30 - 13:00 - przerwa na lunch

13:00 - 14:30 - zajęcia (kurs intensywny) lub czas wolny

15:00 - 18:00 - program popołudniowy

18:00 - 19:30 - kolacja

20:00 - 22:00 - program wieczorny



Stopnie nauczania: A0- B2

Terminy rozpoczęcia kursów:
26.06; 03.07; 10.07; 17.07; 24.07; 31.07; 07.08.2022r.
Zakwaterowanie
Rezydencja, pokoje 1-osobowe z łazienkami. Rezydencja mieści się 20 minut pieszo od szkoły i w takiej samej odległości od plaży. Przyjazd w niedzielę poprzedzającą rozpoczęcie kursu w godz. 14:00 - 17:00, wyjazd w niedzielę po zakończeniu kursu w godz. 8.00-11.00.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 13, 20 lub 27 noclegów (w zależności od długości wybranego kursu).

Wyżywienie: 3 posiłki dziennie - śniadanie, kolacja i pakiet lunchowy skłądający się z kanapki, napoju i przekąski.

Transport: dojazd własny. Proponujemy atrakcyjne połączenia autokarowe i lotnicze.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu. Transfer z/na lotnisko w Nicei (NCE) w godzinach 8:00 - 20:00. Wsparcie przedstawiciela szkoły w trakcie trwania kursu.
Informacje praktyczne
> potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 48 godzin od zgłoszenia,
> dane dotyczące przelotu należy przekazać najpóźniej 4 tygodnie przed rozpoczęciem kursu,
> minimalnym termin pobytu - 2 tygodnie,
> dni świąteczne, w których zajęcia się nie będę odbywały: 14.07; 15.08.2022r,
> materiały do nauki wypożyczane są na miejscu - w cenie 5-10 EUR/tydzień.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 10 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 10 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Francja - Nicea - indywidualny kurs j. francuskiego rezydencja SPRACHCAFFE - wiek: 13-21 lat   (skrót: NICEA KURS JEZYKA FRANCUSKIEGO SPRACHCAFFE 2022 REZYDENCJA PAX FB)
26.06 - 09.07.2022
 14 dni / OFKL0626
Impreza w trakcie realizacji
26.06 - 23.07.2022
 28 dni / OFKL0626
Impreza w trakcie realizacji
03.07 - 16.07.2022
 14 dni / OFKL0703
10945 zł   Dzwoń  
03.07 - 30.07.2022
 28 dni / OFKL0703
21125 zł   Dzwoń  
10.07 - 23.07.2022
 14 dni / OFKL0710
10945 zł Rezerwuj
10.07 - 06.08.2022
 28 dni / OFKL0710
21125 zł Rezerwuj
17.07 - 30.07.2022
 14 dni / OFKL0717
10945 zł Rezerwuj
17.07 - 13.08.2022
 28 dni / OFKL0717
21125 zł Rezerwuj
24.07 - 06.08.2022
 14 dni / OFKL0724
10945 zł Rezerwuj
24.07 - 20.08.2022
 28 dni / OFKL0724
21125 zł Rezerwuj
31.07 - 13.08.2022
 14 dni / OFKL0731
10945 zł Rezerwuj
07.08 - 20.08.2022
 14 dni / OFKL0807
10945 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Francja - Nicea - indywidualny kurs j. francuskiego rezydencja SPRACHCAFFE - wiek: 13-21 lat   (skrót: NICEA KURS JEZYKA FRANCUSKIEGO SPRACHCAFFE 2022 REZYDENCJA PAX FB)
26.06 - 16.07.2022
 21 dni / OFKL0626
Impreza w trakcie realizacji
03.07 - 23.07.2022
 21 dni / OFKL0703
16035 zł   Dzwoń  
10.07 - 30.07.2022
 21 dni / OFKL0710
16035 zł Rezerwuj
17.07 - 06.08.2022
 21 dni / OFKL0717
16035 zł Rezerwuj
24.07 - 13.08.2022
 21 dni / OFKL0724
16035 zł Rezerwuj
31.07 - 20.08.2022
 21 dni / OFKL0731
16035 zł Rezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC