Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Giby - obóz Świat 5 Przygód (wiek 9-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Giby - Świat Przygód (9-13 lat), (14-18 lat)
Giby położone są na Pojezierzu Suwalskim, na terenie Zielonych Płuc Polski - w krainie słynącej z unikatowej przyrody, pięknych krajobrazów, czystych jezior i rzek. Olbrzymią zaletą ośrodka, w którym będzie przebywała młodzież, jest jego położenie. Obiekt znajduje się na skraju Puszczy Augustowskiej, nad samym Jeziorem Pomorze - największym i najpiękniejszym jeziorem w gminie Giby. OW "Campercamp" posiada własną plażę, pomost, sprzęt do pływania, boisko do gier zespołowych, salę do zajęć sportowo-rekreacyjnych, miejsce na grillowanie i ogniska. Do Gib zapraszamy za równo osoby, które jeszcze nigdy nie były z nami w "Świecie 5 Przygód", jak i stałych bywalców. W sezonie Lato 22 odświeżamy program naszego obozu tak aby był atrakcyjny dla wszystkich. Główne nowości to: dwie nowe przygody - MMA - dyscypliny sportowej mającej coraz większe rzesze sympatyków oraz Multisport - podczas to, której spędzicie czas aktywnie i na pełnym relaksie. Do "składu" naszych sprawdzonych wycieczek fakultatywnych dołączyły narty wodne, które na pewno dostarczą niesamowitych emocji wszystkim chętnym na nie obozowiczom. Jakie jeszcze atrakcje i nowości na Was czekają? Sprawdźcie sami podczas letniego wypoczynku w Gibach. Zapraszamy

Program


Przygotowaliśmy dla Was specjalny „zestaw przygodowy”. To Ty zadecydujesz jaką z pięciu wymienionych przygód chcesz przeżywać każdego dnia. To Ty, w porozumieniu ze swoim wychowawcą, stworzysz swój własny, unikatowy program obozu. Zasady są proste: gwarantujemy codziennie trzy godziny przygody wodnej, MMA, traperskiej, multisport oraz sportów drużynowych. Możesz próbować swoich sił we wszystkich po kolei lub skupić swoją energię na np. jednej lub dwóch ulubionych. To Ty jesteś „współreżyserem” swojego czasu w Gibach. Pozostały czas wykorzystamy na: gry i zabawy sportowo-rekreacyjne, turnieje olimpijskie, gry terenowe, gry na konsoli, podchody, plażowanie, gry planszowe oraz rozruchy poranne.

Przygoda MMA: nowość na naszym obozie. Podczas przygody z cieszącą się coraz większą popularnością dyscypliną - MMA (mieszane sztuki walki) będziecie mieli okazje poznać ABC takich styli jak: jiu-jitsu, zapasy, boks, kickboxing i muay-thai. Głównym celem naszych instruktorów będzie nauczyć Was samoobrony w sytuacjach zagrożenia.

Nie zabraknie również zajęć teoretycznych z przepisów i reguł walk w formule MMA. Przygoda zostanie wzbogacona zajęciami z gimnastyki i treningów ogólnorozwojowych przygotowujących do realizacji programu obozu. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zachowaniem zasad bezpieczeństwa.

Przygoda wodna: w trakcie zajęć poznacie zasady bezpieczeństwa, budowę kajaka oraz łódki typu optimist. Będziecie pływać na coraz bardziej popularnym „Sup-ie”. Zajęcia przeznaczone są zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych. Dużą atrakcję stanowić będą również spływy oraz wyścigi kajakowe. Wychowawcy i instruktorzy prowadzący zajęcia przykładać będą dużą wagę do bezpieczeństwa. Podczas zajęć na wodzie będziecie wyposażeni w kamizelki asekuracyjne.

Przygoda trapera: nasi doświadczeni traperzy nauczą Was zasad orientacji w lesie, budowy szałasów, rozpoznawania otaczającej przyrody. Każdy z traperów musi poznać tajniki rozpoznawania śladów zwierzyny – co po naszym kursie będziecie czynić bezbłędnie. Rozpalicie bez użycia zapałek ognisko. Podczas tej przygody nie zabraknie ekscytujących wrażeń strzeleckich. Zaprezentujemy Wam zasady bezpiecznej obsługi łuku, będziecie mieli okazję strzelać z wiatrówki. Las to również zagrożenia. Nauczymy Cię minimalizować ryzyko, pokażemy, jak postępować w sytuacji wypadku. Zaprezentujemy jak przetransportować osobę ranną w bezpieczne miejsce. Zwieńczeniem przygody będzie noc spędzona pod „gołym niebem” lub w przypadku gorszych warunków atmosferycznych w namiotach.

Przygoda multisport: znajdziesz tu atrakcje za równo sportowe, jak i rekreacyjne. Będziesz uprawiać aktywności, których unikatowość spowoduje, że nasza multisportowa przygoda na zawsze pozostanie w Waszej pamięci. Gry terenowe, zabawy na plaży, zajęcia taneczne, wyścigi rzędów, karaoke, ABC triathlonu, treningi funkcjonalne, zabawa „milion w minutę”, gra w bule i wiele innych pasjonujących zajęć czeka na Ciebie podczas przygody multisport.

Przygoda sportów drużynowych: oprócz najbardziej popularnych dyscyplin takich jak: piłka nożna, siatkówka, koszykówka, poznasz mniej znane konkurencje: rugby, frisbee, plażowa piłka nożna/ ręczna i wiele innych, którymi zamierzamy Cię zaskoczyć. Zaproponujemy Ci również wariant drużynowych gier rekreacyjnych: bule, badminton, gry planszowe oraz na konsoli.
Program fakultatywny
- Wycieczka do Wilna i Zamku w Trokach - 200 PLN/os.

- Wycieczka do Druskiennik z wizytą w Aquaparku - 250 PLN/os.

- Spływ kajakowy Czarną Hańczą - 150 PLN/os.

- Narty wodne w Augustowie - 180 PLN/os.
Zakwaterowanie
10 noclegów. Ośrodek „Campercamp” położony nad Jeziorem Pomorze. W budynku głównym znajduje się stołówka z tarasem, dwie sale do zajęć dydaktycznych, sala telewizyjna, tenis stołowy. Uczestnicy mieszkają w budynku głównym w pokojach 3-, 4-osobowych z łazienkami oraz w domkach 3-, 4-, 5-, 6-,7,8- osobowych z łazienkami (w każdym domku do dyspozycji mamy przynajmniej po 2 sypialnie 2-osobowe).
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów. Ośrodek „Campercamp” położony nad Jeziorem Pomorze. W budynku głównym znajduje się stołówka z tarasem, dwie sale do zajęć dydaktycznych, sala telewizyjna, tenis stołowy. Uczestnicy mieszkają w budynku głównym w pokojach 3-, 4-osobowych z łazienkami oraz w domkach 3-, 4-, 5-, 6- osobowych z łazienkami (w każdym domku do dyspozycji mamy po 2 sypialnie 2-osobowe). Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser) w stołówce ośrodka. Wszystkie posiłki serwowane są do stołów. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Istnieje możliwość zamówienia diety wegetariańskiej – 150 PLN/turnus. Woda dostępna w stołówce przez cały czas trwania obozu. Transport: autokar turystyczny Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A. Opieka pedagogiczna. Środki higieniczne. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży oraz programu fakultatywnego. W przypadku małej liczby uczestników zajęcia specjalistyczne mogą odbywać się z innymi grupami wiekowymi. Zapewniamy dostosowanie programu zajęć do możliwości i umiejętności uczestników. Osoby, które będą korzystać z przygody trapera prosimy o zabranie: odpowiednich butów, karimaty, śpiwora. Osoby, które będą korzystać z przygody wodnej prosimy o zabranie, jeżeli posiadają, pianek do pływania. Rezerwacji i opłat za wycieczki prosimy dokonywać przy rezerwacji wyjazdu. Osoby wyjeżdżające na wycieczki zagraniczne muszą posiadać ważny dokument tożsamości – dowód osobisty lub paszport oraz spełniać aktualne wymogi sanitarne związane z COVID panujące na terenie Litwy. Planowany przyjazd do ośrodka ok. 19:30. Planowany wyjazd z ośrodka w godzinach 07:00-07:30. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż 16:00, wyjazd nie później
niż godzina 09:00.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, programu fakultatywnego

Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.

Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:

Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,2% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,2% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,2% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,2% ceny imprezy

Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Giby - obóz Świat 5 Przygód   (skrót: GIBY SWIAT 5 PRZYGOD 2022 PAX FB)
02.07 - 12.07.2022
 11 dni / PPOG0702
2049 zł   1749 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
13.07 - 23.07.2022
 11 dni / PPOG0713
2049 zł   1749 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
24.07 - 03.08.2022
 11 dni / PPOG0724
2049 zł   1749 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
04.08 - 14.08.2022
 11 dni / PPOG0804
2049 zł   1749 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
15.08 - 25.08.2022
 11 dni / PPOG0815
2049 zł   1749 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC