Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Lloret de Mar
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Słoneczna stolica rozrywki

Na gorącym wybrzeżu Costa Brava czas będzie płynął zupełnie inaczej. Zwiedzisz rozrywkową Stolicę Hiszpanii - Lloret de Mar. Oddasz się plażowaniu, kąpielom w morzu i basenach. Czekają na Ciebie tętniące gorącymi rytmami dyskoteki. Aż grzech nie skorzystać z tak cudownej plaży, dlatego będziesz na niej uprawiać fitness, crossfit czy grać w piłkę nożną, siatkówkę, frisbee ultimate, i wiele innych. Mamy dla Ciebie gry i zabawy na plaży i w terenie. Od zgiełku imprezowego kurortu, będziecie mogli aktywnie odpocząć podczas spacerów wzdłuż pięknego, klifowego wybrzeża. Zobaczycie też uroczy ogród botaniczny usytuowany w takiej scenerii (wstęp ok. 10 EUR). Dodatkowo do wyboru program fakultatywny. Od czego zaczniesz?

Program
Obóz rekreacyjny 12-18 lat

Codziennie czekać będzie na Ciebie ponad trzy godziny aktywnych zajęć rekreacyjnych. Grać będziesz w: piłkę nożną, koszykówkę, siatkówkę plażową oraz pływać na otwartych akwenach wodnych i w hotelowych basenach. Poznasz również od strony praktycznej mniej popularne dyscypliny sportowe: rugby, frisbee ultimate, crossfit i wiele innych. Pod czujnym okiem doświadczonych instruktorów będziesz aktywnie spędzać wakacyjny czas. Gwarantujemy dużą dawkę motywacji oraz pozytywnej, sportowej energii. Nie zabraknie również czasu na błogie lenistwo na pięknych plażach Lloret. Dla chętnych będzie możliwość udziału w obozowych zajęciach takich jak: gra terenowa, zabawy integracyjne oraz zajęcia taneczne.

Nie zapomnimy również o zabawie w dyskotekach, takich jak słynny Tropics i nie tylko (uwaga: wstęp od 16 lat dodatkowo płatny). Połącz wypoczynek z tańcem i sportem w cudownym hiszpańskim kurorcie.

Przykładowy program obozu:

1 Dzień:

- kolacja, spotkanie organizacyjne z wychowawcami, podział na grupy, zapoznanie się z programem i regulaminami obozu, wieczorny spacer po Lloret.

2 Dzień:

- zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży: siatkówka plażowa, ABC nurkowania, frisbee ultimate, po południu: zajęcia na basenie/plaży - trening crossfit oraz gra integracyjna, wieczorem dla chętnych wyjście na dyskotekę.

3 Dzień:

- zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży: plażowa piłka nożna, ABC triathlonu, bule, po południu: gra terenowa, spacer po Lloret, wieczorem: zajęcia taneczne dla chętnych.

4 Dzień:

- zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży: trening funkcjonalny, ABC rugby plażowego, kontynuacja ABC nurkowania, po południu: zajęcia na basenie oraz zajęcia koszykarskie, wieczorem dla chętnych wyjście na dyskotekę.

5 Dzień:

- dla chętnych: poranny rozruch, po śniadaniu: zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży: siatkówka plażowa, po południu: ABC filmowania dronem lub kamerą Go Pro (zajęcia w podgrupach - najlepszy film zostanie nagrodzony :) ), wieczorem: zachód słońca na plaży + zajęcia taneczne.

6 Dzień:

- zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży do wyboru. To Wy wybierzecie, które z aktywności poznanych podczas obozu chcielibyście poznawać, ćwiczyć, trenować dalej.

7 Dzień:

- zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży do wyboru, wyjście na pożegnalną dyskotekę.

8 Dzień:

- po śniadaniu wyjazd na lotnisko w Barcelonie.

Dla chętnych program zostanie wzbogacony ofertą wycieczek i aktywności fakultatywnych.
Program fakultatywny
- Rejs statkiem do Tossa De Mar - ok. 30 EUR,

- Rejs katamaranem (ok. 4h z muzyką, napojami i czasem na nurkowanie/kąpiel) - ok. 40 EUR,

- Przejażdżka na: bananie, flyfish, slyder - ok. 25 EUR/każda z atrakcji,

- Miasteczko Wodne Waterworld - ok. 40 EUR,

- Miasteczko Wodne Marineland - park wodny z pokazami delfinów, fok i papug - ok. 35 EUR,

- Wycieczka do Barcelony - ok. 40 EUR ( + ok. 30 EUR za wejście na stadion Camp Nou - dla chętnych)



Za wszystkie wycieczki fakultatywne dokonujemy opłaty na miejscu realizacji obozu.
Zakwaterowanie
7 noclegów w Hotelu Maria del Mar **** położonym w ścisłym centrum Lloret de Mar i ok. 300 m od plaży. Oferuje on kryty i odkryty basen (w sumie 3 baseny), darmowe WiFi, siłownię oraz taras do opalania. Klimatyzowane pokoje w obiekcie Maria del Mar wyposażone są w telewizory z dostępem do kanałów satelitarnych. Każdy pokój obejmuje także balkon oraz łazienkę. Hotel Maria del Mar zapewnia salę telewizyjną, punkt informacji turystycznej oraz całodobową recepcję. Latem organizowane są występy rozrywkowe. Restauracja z grillem zaprasza na posiłki w formie bufetu oraz dania z karty. Lokal dysponuje kuchnią pokazową. Na terenie hotelu mieści się ponadto kawiarnia i bar przy basenie, w którym można posłuchać muzyki na żywo. Pokoje 3 i 4osobowe.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów. Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w formie bufetu w restauracji hotelowej. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu. Napoje do obiadu i kolacji płatne dodatkowo (woda w cenie). W trakcie całodziennych wycieczek – prowiant zamiast obiadu. Transport: samolot rejsowy na trasie Warszawa - Barcelona - Warszawa liniami LOT. Zbiórka 2,5 h przez planowanym odlotem. Miejsce zbiórki: przed wejściem na terminal "Odloty", przy sektorze E. Uwaga: godziny przelotów mogę ulec zmianie. Z lotniska do hotelu i z powrotem przejazd autokarem lub minibusem (ok 1,5 godz.). Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. Opieka pedagogiczna, zajęcia sportowe, organizacja programu fakultatywnego.
Informacje praktyczne
Sugerowane kieszonkowe: ok. 150 EUR + pieniądze na wybrane wycieczki fakultatywne. Należy zabrać ze sobą nakrycia głowy, okulary przeciwsłoneczne, krem do opalania z filtrem UV. Zalecamy zabranie ze sobą obuwia na plażę. W dni kiedy realizowane są wycieczki fakultatywne, program obozu może ulec zmianie. Wstęp do dyskotek od 16 lat (sprawdzane dokumenty). Do dyskotek młodzież chodzi i wraca z nich pod opieką kadry Almaturu. W przypadku niekorzystnych warunków atmosferycznych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zmiany cen wycieczek fakultatywnych organizowanych przez miejscowych operatorów.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje: napojów do obiadu i kolacji, programu fakultatywnego, opłaty klimatycznej - 1,5 EUR/dzień/osoby w wieku 16 lat i starsze, wejściówek na dyskoteki (podane kwoty mają charakter orientacyjny mogą one ulec zmianie), obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 20 PLN/osoba, depozytu zwrotnego pobieranego pierwszego dnia wyjazdu - 10 EUR oraz dodatkowych ubezpieczeń. Szczegółowych informacji udzieli kierownik obozu. Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.

Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
- ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy

Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny   (skrót: LLORET DE MAR REKREACJA 2023 SAMOLOT PAX FB)
25.06 - 02.07.2023
 8 dni / PEOS0625
4449 zł   3949 zł PromocjaRezerwuj
02.07 - 09.07.2023
 8 dni / PEOS0702
4449 zł   3949 zł PromocjaRezerwuj
09.07 - 16.07.2023
 8 dni / PEOS0709
4449 zł   3949 zł PromocjaRezerwuj
16.07 - 23.07.2023
 8 dni / PEOS0716
4449 zł   3949 zł PromocjaRezerwuj
23.07 - 30.07.2023
 8 dni / PEOS0723
4449 zł   3949 zł PromocjaRezerwuj
30.07 - 06.08.2023
 8 dni / PEOS0730
4549 zł   4049 zł PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC