Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kursy językowe indywidualne

Kursy Val?ncia
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Hiszpania - Walencja - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rezydencja ENFOREX- wiek: 16+
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Wiek uczestników: od 16 lat

Walencja - to miasto, które oczaruje Cię modną atmosferą, a następnie wciągnie swoją historią, tradycją, dumą i hiszpańskim stylem. Niesamowita sztuka uliczna zestawiona z antyczną architekturą daje poczucie artystycznej strony tego miasta; szafranowo jasna paella i chłodna, słodka
horchata nauczy Cię hiszpańskiego poprzez smak. Od nieopisanego światła w godzinach popołudniowych do urzekającego, malowniczego Miasta Sztuki i Nauki z czasów Gwiezdnych Wojen. Walencja to miejsce, w którym nauczysz się hiszpańskiego poprzez doświadczenie.

Szkoła ENFOREX - jest jedną z najlepszych szkół w Hiszpanii specjalizujących się w nauczaniu hiszpańskiego jako języka obcego, członkiem wielu narodowych i międzynarodowych organizacji i stowarzyszeń zrzeszających szkoły językowe. Co roku szkoła przyjmuje ponad 35.000 studentów reprezentujących 80 narodowości. Posiada 34 ośrodki w Hiszpanii i Ameryce Łacińskiej. Wszystkie ośrodki w Hiszpanii stosują te same metody nauczania, co pozwała na zorganizowanie pobytów łączonych w dwóch lub kilku różnych miejscach. Oddziały szkoły w Barcelonie, Madrycie i Marbelli są akredytowanymi centrami Instytutu Cervantesa.

Szkoła w Walencji - położona w dzielnicy uniwersyteckiej, 10 minut spacerem od centrum miasta i 5 minut spacerem od plaży, w pobliżu przystanków komunikacji miejskiej. Jasne, przestronne sale lekcyjne stwarzają przyjemną atmosferę do nauki. Połączenie bliskości plaż z kosmopolityczną atmosferą i unikalną tradycją jednego z najpopularniejszych miast w Hiszpanii. Szkoła dysponuje 24-ma salami lekcyjnymi, kawiarenką, biblioteką, dużym ogrodem oraz dostępem do Wi-Fi.

Program
Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych i lokalnych; jeżeli święto przypada w niedzielę zwykle poniedziałek po nim następujący jest dniem wolnym. Przed rezerwacją kursu prosimy o sprawdzenie w naszym biurze, jakie święta przypadają w okresie planowanego przez Państwa kursu). Grupy max. 12 osobowe.

Kurs intensywny - 20 godzin lekcyjnych tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 55 minut)

Kurs intensywny plus - 25 godzin lekcyjnych tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 55 minut), w tym 20 godzin w ramach kursu intensywnego + 5 godzin konwersacji.

Kurs superintensywny - 30 godzin lekcyjnych tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 55 minut), w tym 20 godzin w ramach kursu intensywnego + 5 godzin konwersacji + 5 godzin zajęć w grupie max 4 osób.

Możliwość łączenia jednego kursu w różnych miastach (np. Barcelona, Madryt, Sewilla, Walencja).

Stopnie nauczania: sześć poziomów (A1-C2)

Oprócz standardowych kursów szkoły oferują kursy przygotowawcze do egzaminu DELE, kursy przygotowujące do egzaminów na hiszpańskie uczelnie, a także kursy językowe połączone z nauką nurkowania, flamenco lub gry w golfa/tenisa – szczegółowa oferta dostępna na zapytanie – opole@almatur.pl

Terminy rozpoczęcia:
co tydzień w poniedziałek.
Zakwaterowanie
Rezydencja, pokój 1-osobowy. Zapewniona pościel, ręczniki, sprzątanie raz w tygodniu, dostęp do kuchni, bezpłatne WiFi. Odległość od szkoły: 10-25 minut komunikacją miejską.

Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 150 EUR (płatne kartą kredytową).

Przyjazd na miejsce zakwaterowania w niedzielę poprzedzającą rozpoczęcie kursu po godz. 12.00, wyjazd w dzień po zakończeniu kursu - w sobotę do godz. 12.00.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 13/20/27 noclegów (w zależności od wybranej długości trwania kursu).

Wyżywienie: 2 posiłki dziennie. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu.

Transport: dojazd własny. Oferujemy atrakcyjne połączenia autokarowe i lotnicze.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Materiały do nauki, zajęcia pozalekcyjne. Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu. Wsparcie przedstawiciela szkoły w trakcie trwania kursu.
Informacje praktyczne
> zajęcia przypadającw w dni świąteczne nie będa odpracowywane,
> potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 48 godzin od zgłoszenia,
> istnieje możliwość wyjazdu do pozostałych ośrodków szkoły Enforex w Hiszpanii: Malaga, Granada, Alicante, Madryt, Barcelona, Kadyks, Pampeluna, Salamanca, Teneryfa, Ameryka Południowa (oferta dostępna na zapytanie), a także łączenia pobytów po tygodniu w każdej ze szkół, > zajęcia mogą się odbywać na dwie zmiany: rano i po południu,
> uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
> minimalny termin pobytu - 2 tygodnie,
> świadczenia płatne dodatkowo:
- dopłata za kurs intensywny plus (dodatkowe 5h tygodniowo) – 150 zł/tydzień,
- dopłata za kurs superintensywny (dodatkowe 10h tygodniowo) – 700 zł/tydzień,
- dodatkowy nocleg (bez zajęć językowych, rekreacyjnych oraz bez wyżywienia) - 300 zł (max. 3 dodatkowe noclegi),
- transfer z/na lotnisko w Walencji: 475 zł w jedną stronę,
- transfer z/na lotnisko w Alicante: 1.350 zł w jedną stronę,
> istnieje możliwość modyfikacji zakwaterowania i wyżywienia (pokój 2-osobowy, pełne wyżywienie, śniadania itp. – szczegółowa oferta dostępna na zapytanie: opole@almatur.pl,
> dni świąteczne, w których zajęcia nie będą się odbywały: 20.03; 07.04;10.04; 25.04; 01.05; 24.06; 15.08; 09.10; 12.10; 01.11; 06.12; 08.12; 25.12.2023r. zajęcia przypadające w dni świąteczne nie będą odpracowywane.

Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. W szczególności uczestnicy muszą się liczyć z koniecznością posiadania aktualnego testu. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą: www.gov.pl/web/dyplomacja/hiszpania
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 10 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 10 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Hiszpania - Walencja - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rezydencja ENFOREX- wiek: 16+   (skrót: WALENCJA KURS JEZYKA HISZPANSKIEGO REZYDENCJA 2023 PAX HB)
29.01 - 11.02.2023
 14 dni / OEKW0129
Impreza w trakcie realizacji
05.02 - 18.02.2023
 14 dni / OEKW0205
6615 zł   Dzwoń  
12.02 - 25.02.2023
 14 dni / OEKW0212
6615 zł Rezerwuj
04.06 - 17.06.2023
 14 dni / OEKW0604
6615 zł Rezerwuj
11.06 - 24.06.2023
 14 dni / OEKW0611
6615 zł Rezerwuj
18.06 - 01.07.2023
 14 dni / OEKW0618
6615 zł Rezerwuj
25.06 - 08.07.2023
 14 dni / OEKW0625
6615 zł Rezerwuj
02.07 - 15.07.2023
 14 dni / OEKW0702
6615 zł Rezerwuj
09.07 - 22.07.2023
 14 dni / OEKW0709
6615 zł Rezerwuj
16.07 - 29.07.2023
 14 dni / OEKW0716
6615 zł Rezerwuj
23.07 - 05.08.2023
 14 dni / OEKW0723
6615 zł Rezerwuj
30.07 - 12.08.2023
 14 dni / OEKW0730
6615 zł Rezerwuj
06.08 - 19.08.2023
 14 dni / OEKW0806
6615 zł Rezerwuj
13.08 - 26.08.2023
 14 dni / OEKW0813
6615 zł Rezerwuj
20.08 - 02.09.2023
 14 dni / OEKW0820
6615 zł Rezerwuj
27.08 - 09.09.2023
 14 dni / OEKW0827
6615 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Hiszpania - Walencja - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rezydencja ENFOREX- wiek: 16+   (skrót: WALENCJA KURS JEZYKA HISZPANSKIEGO REZYDENCJA 2023 PAX HB)
22.01 - 11.02.2023
 21 dni / OEKW0122
Impreza w trakcie realizacji
29.01 - 18.02.2023
 21 dni / OEKW0129
Impreza w trakcie realizacji
05.02 - 25.02.2023
 21 dni / OEKW0205
9735 zł   Dzwoń  
04.06 - 24.06.2023
 21 dni / OEKW0604
9735 zł Rezerwuj
11.06 - 01.07.2023
 21 dni / OEKW0611
9735 zł Rezerwuj
18.06 - 08.07.2023
 21 dni / OEKW0618
9735 zł Rezerwuj
25.06 - 15.07.2023
 21 dni / OEKW0625
9735 zł Rezerwuj
02.07 - 22.07.2023
 21 dni / OEKW0702
9735 zł Rezerwuj
09.07 - 29.07.2023
 21 dni / OEKW0709
9735 zł Rezerwuj
16.07 - 05.08.2023
 21 dni / OEKW0716
9735 zł Rezerwuj
23.07 - 12.08.2023
 21 dni / OEKW0723
9735 zł Rezerwuj
30.07 - 19.08.2023
 21 dni / OEKW0730
9735 zł Rezerwuj
06.08 - 26.08.2023
 21 dni / OEKW0806
9735 zł Rezerwuj
13.08 - 02.09.2023
 21 dni / OEKW0813
9735 zł Rezerwuj
20.08 - 09.09.2023
 21 dni / OEKW0820
9735 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Hiszpania - Walencja - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rezydencja ENFOREX- wiek: 16+   (skrót: WALENCJA KURS JEZYKA HISZPANSKIEGO REZYDENCJA 2023 PAX HB)
15.01 - 11.02.2023
 28 dni / OEKW0115
Impreza w trakcie realizacji
22.01 - 18.02.2023
 28 dni / OEKW0122
Impreza w trakcie realizacji
29.01 - 25.02.2023
 28 dni / OEKW0129
Impreza w trakcie realizacji
04.06 - 01.07.2023
 28 dni / OEKW0604
12855 zł Rezerwuj
11.06 - 08.07.2023
 28 dni / OEKW0611
12855 zł Rezerwuj
18.06 - 15.07.2023
 28 dni / OEKW0618
12855 zł Rezerwuj
25.06 - 22.07.2023
 28 dni / OEKW0625
12855 zł Rezerwuj
02.07 - 29.07.2023
 28 dni / OEKW0702
12855 zł Rezerwuj
09.07 - 05.08.2023
 28 dni / OEKW0709
12855 zł Rezerwuj
16.07 - 12.08.2023
 28 dni / OEKW0716
12855 zł Rezerwuj
23.07 - 19.08.2023
 28 dni / OEKW0723
12855 zł Rezerwuj
30.07 - 26.08.2023
 28 dni / OEKW0730
12855 zł Rezerwuj
06.08 - 02.09.2023
 28 dni / OEKW0806
12855 zł Rezerwuj
13.08 - 09.09.2023
 28 dni / OEKW0813
12855 zł Rezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2023
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC