Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Egzotyka

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Jordania - Pejzaże Jordanii
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
*Amman - stolica pełna życia *starożytny Dżarasz *kąpiele w Morzy Martwym *Betania - miejsce chrztu Chrystusa *Kerak - zamek krzyżowców *Petra - ósmy cud świata *Wadi Rum - bajkowy krajobraz pustyni *zabytki Madaby

Program

Program wyprawy
1 dzień:
Zbiórka na lotnisku w Krakowie dwie godziny przed odlotem. Spotkanie z pilotem. Przelot do Ammanu. Po przylocie krótki odpoczynek i zwiedzanie stolicy Jordanii. Z zewnątrz zobaczymy Wielki Meczet Husseini (niewierni nie mogą wejść do środka). Wejdziemy jednak do meczetu króla Abdullaha. Jego błękitna kopuła dominuje nad okolicą. Bliski Wschód to oczywiście barwne bazary. Nie inaczej jest w Jordanii. Wgłębimy się w tajniki targowania i przyzwyczaimy do nawołujących handlarzy. Jedną z atrakcji miasta jest zrekonstruowany teatr rzymski. Obiekt posiadał aż sześć tysięcy miejsc siedzących. Obecnie na terenie teatru odbywają się różne wydarzenia kulturalne. Następnie udamy się na obiadokolację. Kuchnia jordańska idealnie trafia w gust naszego podniebienia Opiera się w dużym stopniu na tzw. mezze, czyli przystawkach. Te są serwowane na zimno lub na ciepło, w zależności od dania. Przejazd na nocleg w hotelu w Ammanie lub okolicach.
2 dzień:
Śniadanie. Niedaleko od Ammanu leży Dżarasz (Jeresh), jedno z największych i najlepiej zachowanych miast Imperium Rzymskiego. Dzisiaj to mała mieścina, ale jej początki sięgają czasów Aleksandra Macedońskiego. Znakomicie zachowane starożytne pozostałości sprawiają, że Dżarasz jest jedną z najchętniej odwiedzaną atrakcją Jordanii. Zobaczymy forum, teatry, świątynię Artemidy, hipodrom, Łuk Hadriana. Po tej podróży w czasie przejazd do Adżlun (Ajlun). Tam zjemy smaczny obiad i zobaczymy zamek zbudowany za czasów Saladyna. To zadanie zamek Ajloun wypełnił – krzyżowcy nigdy go nie zdobyli. Z zamku widać całą okolicę aż do granicy izraelskiej przebiegającej rzeką Jordan.
3 dzień:
Śniadanie. Przejazd nad Morze Martwe, najniżej położone miejsce na Ziemi – 430 metrów poniżej poziomu morza. Możliwość wykąpania się i popływania w gęstej Morzu Martwym (dodatkowo płatne wejście na plażę). Można się tu kąpać, także zimą, a woda jest tak gęsta od soli, że możemy dosłownie leżeć na wodzie i czutać gazetę. Następnie wyruszymy do Betanii – miejsca chrztu Jezusa przez Jana Chrzciciela w rzece Jordan. Obecnie znajduje się tutaj stanowisko archeologiczne. Znaleziono tu przedmioty datowane na czasy Cesarstwa Rzymskiego oraz Cesarstwa Bizantyjskiego. Znajdują się tu kościoły, kaplice, klasztor, jaskinie pustelnicze pełniące funkcję miejsc religijnego odosobnienia. Zachód słońca podziwiać będziemy z Góry Nebo, uznawaną za miejsce śmierci Mojżesza. Przy dobrej pogodzie można stąd dojrzeć mury Jerozolimy. Obiadokolacja. Przejazd do hotelu nocleg.
4 dzień:
Śniadanie. Przejazd do kolejnej atrakcji Jordanii – Kerak. Miasto to istniało już w czasach biblijnych. W Kerak będziemy podziwiać średniowieczny zamek zbudowany przez Krzyżowców. Jest on przykładem mieszanki wzorów zachodnioeuropejskich, bizantyjskich i arabskich. Zamek po długim oblężeniu poddał się Saladynowi, który oszczędził jego obrońców. Po zdobyciu zamku przez wojska Saladyna, wprowadzono wiele innowacji w fortyfikacjach, które umocniły znaczenie zamku. Przejazd w okolice Petry. Obiadokolacja. Nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu ruszamy do Petry, spektakularnego starożytnego miasta wpisanego na listę UNESCO. To prawdziwy cud świata i nic dziwnego, że często był ozdobą planów filmowych. Któż nie widział dziejących się tu scen, gdy Indiana Jones dokonywał cudów na ekranie. Petra okazała się idealną scenografią filmową, a tzw. Skarbiec w filmie grał wiodącą rolę świątyni chroniącej Świętego Graala. Długi ale łatwy spacer po Petrze dnem doliny będziemy pamiętać do końca życia. Oprócz „Skarbca” zobaczymy Ad-Dajr, czyli „Klasztor” i Kasr Bint Firaun – „Pałac Córki Faraona” - jej arabska nazwa wywodzi się z legendy, kiedy to uwięziona w niej była córka egipskiego egipskiego władcy. Zadziwią nas grobowce i ogromny amfiteatr. Będziemy do woli podziwiać i fotografować najpiękniejsze miejsca Petry. Powrót do hotelu. Obiadokolacja. Nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu wyruszymy do Wadi Rum. Niektórzy twierdzą, że to najpiękniejszy na świecie pustynny obszar i może mają rację. Wysokie, kolorowe skały, wydmy i błękitne niebo tworzą wyjątkowy krajobraz. Pustynia została wpisana także na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Kolory Wadi Rum oszałamiają, a zdjęcia z tego miejsca będą wspaniałe. Gospodarzami Wadi Rum są Beduini, którzy poczęstują nas znakomitą, mocną herbatą. Tu również kręcono słynne filmy, wystarczy wspomnieć o dawnej produkcji „Lawrence z Arabii” lub współczesnym „Marsjaninie”. Przejazd do hotelu w Madabie lub okolicy. Obiadokolacja. Nocleg.
7 dzień:
Śniadanie. Zwiedzanie Madaby, która jest również określana jako miasto mozaik. Miasto znane jest z mozaik bizantyjskich i umajjadzkich, to tutaj odkryto największą liczbę mozaik w ich pierwotnym miejscu na świecie. Najstarszy zachowany obraz Ziemi Świętej w postaci mozaikowej mapy zobaczymy w kościele św. Jerzego. To tylko zachowany fragment mozaiki, ale znajdziemy na nim ponad sto miejscowości. Madaba przeżyła rozkwit w czasach chrześcijańskich, dzisiaj zobaczymy tu liczne kościoły i spotkamy miejscowych chrześcijan. Obiadokolacja. Nocleg.
8 dzień:
Wyjazd na lotnisko w Ammanie. Przelot do Krakowa.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
7 noclegów w hotelach lub pensjonatach o standardzie ***, w pokojach 2,3 osobowych z łazienkami.
Wyżywienie:
2 x dziennie: śniadania i obiadokolacje zgodnie z programem.
Transport:
przeloty wg programu, mikrobus.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP- 1000 PLN
Realizacja programu turystycznego: Jordan Pass - obejmujący wizę oraz bilety wstępu do niektórych atrakcji, wszelkie opłaty administracyjne.
Opieka polskiego pilota na całej trasie, lokalni przewodnicy w wybranych miejscach.
Informacje praktyczne
Minimalna liczba uczestników w grupie: 9, maksymalna 19. Kolejność zwiedzania może ulec zmianie.

Uwagi praktyczne:
Informacje dotyczące realizacji imprezy, niezbędnego bagażu, dokładnych godzin przelotu itd. zostaną przesłane do uczestników pocztą elektroniczną w liście, około dwa tygodnie przed wyjazdem. Prosimy o podanie kontaktowego adresu e-mail przy podpisywaniu umowy.

Płatności:
I rata: 15% ceny złotówkowej płatne przy rezerwacji,
II rata: 100% ceny złotówkowej (minus I rata) - na 45 dni przed wyprawą,
III rata: 250 USD - uczestnik zabiera ze sobą na wyprawę. Kwota ta jest w całości wykorzystana na pokrycie części świadczeń (m.in. koszty programowe, transport lokalny, niektóre noclegi i posiłki).

Informacje wizowo-paszportowe:

Dane paszportowe wymagane do realizacji imprezy należy wpisać do elektronicznego formularza danych dodatkowych. Link do formularza – dla wszystkich rezerwacji stałych – będzie wysłany automatycznie na adres e-mail klienta wpisany do rezerwacji. Brak wymaganych danych paszportowych i osobowych lub ich niezgodność z paszportem zabieranym na wyprawę, może spowodować dodatkowe koszty związanie z realizacja imprezy turystycznej lub w ostateczności umożliwić uczestnictwo w zarezerwowanej imprezie.
Należy zabrać paszport ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu, z przynajmniej 2 zupełnie wolnymi stronami oznaczonymi, jako strony na wizy.

Informacje zdrowotne:

Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. W szczególności uczestnicy muszą się liczyć z koniecznością posiadania aktualnego testu. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/jordania.Odwiedzane kraje należą do stosunkowo bezpiecznych. Należy uwagę przywiązywać do ochrony przed słońcem, używając kremów ochronnych, okularów przeciwsłonecznych i nakrycia głowy.

O wyprawie:

Wyjazd do Jordanii jest propozycją na krótkie wakacje podczas których nie zmęczymy się nadmiernie fizycznie. Krótki lot i mała różnica czasu także są atutami tej wycieczki. Jordania nie jest dużym krajem i podczas tygodnia zobaczymy wszystko, co najważniejsze. Po tej podróży zapamiętamy dobrze kilka wyjątkowych miejsc, ale z pewnością Petra przyćmi wszystkie inne. Miejscowa kuchnia zwykle bardzo smakuje Polakom, a Jordańczycy są bardzo uprzejmi dla turystów. Przewidujemy skromne, ale czyste hotele, które dadzą nam dobrą możliwość wypoczynku po zwiedzaniu.

Szukasz dodatkowych informacji dotyczących imprezy - zadaj pytanie e-mailem egzotyka@almatur.pl lub na facebook.com/almaturwycieczki
Informacje o cenie
Ceny wraz z częścią walutową nie obejmują:
- pozostałych posiłków nie ujętych w programie, aranżowanych przez pilota (orientacyjny koszt ok. 10 USD/posiłek), napojów.
- wieczornych wyjść i rozrywek oraz pozostałych aktywności i wycieczek fakultatywnych (ceny uzależnione od liczby chętnych, orientacyjne kwoty podajemy w liście do uczestników)
- zwyczajowych napiwków ok. 50 USD;
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Jordania - Pejzaże Jordanii   (skrót: PEJZAZE JORDANII PAX WG PROGRAMU)
25.03 - 01.04.2022
 8 dni / KEGM0325
Sprzedaż zakończona
20.05 - 27.05.2022
 8 dni / KEGM0520
2999 zł + 250 USDRezerwuj
09.09 - 16.09.2022
 8 dni / KEGM0909
2999 zł + 250 USDRezerwuj
21.10 - 28.10.2022
 8 dni / KEGM1021
2999 zł + 250 USDRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC