Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Kazimierz Dolny
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Kazimierz Dolny - warsztaty muzyczne (Schronisko Pod Wianuszkami) (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Kazimierz Dolny:

- Kadrę stanowią: studenci, absolwenci, wykładowcy uczelni artystycznych,
- Zapewniamy sprzęt do realizacji zajęć tematycznych,
- Codzienne relacje filmowe oraz zdjęciowe na FB,
- Zwieńczeniem obozu są przygotowane przez obozowiczów odpowiednio: wernisaż, film oraz koncert,
- Spacery po malowniczym Kazimierzu i pobliskich wąwozach

Program
Warsztaty muzyczne (12-18 lat)

Podczas naszych warsztato?w uczestnicy poznaja? nowe utwory i techniki gry na gitarze. Zapoznaja? sie? z instrumentami perkusyjnymi i wykorzystaniem ich w sekcji rytmicznej. Dowiedza? sie?, jak wygla?da proces produkcji utworu z wykorzystaniem syntezatoro?w i programo?w do tworzenia muzyki. Do celo?w wyjazdu zaliczyc? moz?emy: opanowanie i wykonanie kilku utworo?w przez cała? grupe?; stworzenie piosenki przez grupe? wszystkich uczestniko?w, lub podział na kilka mniejszych grup, z kto?rych kaz?da be?dzie mogła skomponowac? swo?j utwo?r. W ramach zaje?c? młodziez? pozna i be?dzie analizowac? nowe utwory, za ro?wno gitarowe jak i z innych gatunko?w muzycznych. Istotna? cze?s?cia? zaje?c? be?da? jam session - wspo?lne granie i improwizowanie na ro?z?nych instrumentach. W trakcie takich sesji uczestnicy ucza? sie? wzajemnego słuchania, grania do rytmu i c?wicza? wyste?powanie przed innymi. Zaje?cia programowe be?da? odbywały sie? w wymiarze ok. 3h dziennie (podzielone na bloki). Program obozu zostanie wzbogacony zaje?ciami rekreacyjnymi oraz integracyjnymi.

Poniz?ej przykładowy program zaje?c? tematycznych:

Dzien? 1:
- zapoznanie uczestniko?w,
- okres?lenie umieje?tnos?ci grupy,

- przedstawienie planu zaje?c?,
- jam session - wspo?lne granie.
Dzien? 2:
- powto?rzenie podstaw z gry na gitarze, akordo?w i technik prawej re?ki,
- przygotowanie listy utworo?w do wykonania jako efekt kon?cowy warsztato?w/analiza utworo?w w celu szukania inspiracji do pisania swojej piosenki,
- warsztat perkusyjny - zapoznanie z instrumentami perkusyjnymi, c?wiczenia rytmiczne, wspo?lne granie z podziałem na sekcje? rytmiczna? i gitarowa?.

Dzien? 3:
- produkcja muzyki - przedstawienie programo?w oraz sprze?tu do produkcji muzyki,
- poro?wnanie wykorzystania gitary i syntezatoro?w w tworzeniu muzyki,
- jam session.
Dzien? 4:
- warsztat ukulele,
- praca nad kompozycja? - wybo?r gatunku, instrumentarium, koncepcji piosenki, przydzielenie zadan? uczestnikom w procesie tworzenia utworu.

Dzien? 5:
- granie rytmiczne - c?wiczenia ro?z?nych technik prawej re?ki,
- pisanie/c?wiczenie utworo?w,
- jam session.
Dzien? 6:
- granie solo - podstawowe techniki grania solo?wek,
- pisanie/c?wiczenie poszczego?lnych cze?s?ci utworo?w,
- jam session,
Dzien? 7:
- warsztat z wykorzystaniem loopera - tworzenie całej kompozycji samemu,
- c?wiczenie utworo?w.
Dzien? 8:
- c?wiczenie utworo?w,
- jam session.
Dzien? 9:
- c?wiczenie utworo?w,
-nagrywanie wybranego/napisanego przez uczestniko?w utworu,
-koncert.
Program fakultatywny
- Rejs statkiem po Wiśle do Krowiej Wyspy – rezerwatu przyrody. Cena ok. 50 PLN.

- Wycieczka do Nałęczowa. Zwiedzanie pięknego zespołu pałacowo-parkowego Małachowskich, wraz z Muzeum Bolesława Prusa i kąpiel w basenie (Spa Nałęczów) lub - opcjonalnie - zabawa w kręgielni. Cena ok. 80 PLN.

- Spływ kajakami malowniczą i bezpieczną Chodelką. Cena ok. 85 PLN.
Zakwaterowanie
10 noclegów w Schronisku "Pod Wianuszkami", które mieści się w unikatowym spichlerzu z XVII w. Pokoje 2-,3-,4-,5-,6- osobowe z łazienkami (w niektórych pokojach są łóżka piętrowe.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów w Schronisku "Pod Wianuszkami", które mieści się w unikatowym spichlerzu z XVII w. Pokoje 2-,3-,4-,5-,6- osobowe z łazienkami (w niektórych pokojach są łóżka piętrowe). Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. W trakcie całodziennych wycieczek – prowiant zamiast obiadu. Transport: autokar turystyczny. Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży ani programu fakultatywnego. W przypadku małej liczby zgłoszeń grupy wiekowe mogą być łączone. Program specjalistyczny poszczególnych obozów będzie realizowany w wymiarze ok. 3 godzin dziennie (oprócz dni całodziennych wycieczek) i będzie dostosowany do umiejętności uczestników. Zalecamy zabranie stroju kąpielowego oraz stroju i obuwia odpowiedniego do zajęć przewidzianych w programie obozu, legitymację szkolną, plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę oraz ciepły sweter lub polar, a także czapkę z daszkiem i krem ochronny z filtrem UV. Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 14.30-18.00.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, programu fakultatywnego.
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Kazimierz Dolny - warsztaty muzyczne (Schronisko Pod Wianuszkami)   (skrót: KAZIMIERZ WARSZTATY MUZYCZNE 2023 PAX FB)
26.06 - 06.07.2023
 11 dni / PPKD0626
2549 zł Plan podróżyRezerwuj
07.07 - 17.07.2023
 11 dni / PPKD0707
2549 zł Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC