Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Korbielów
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Korbielów - obóz narciarski (wiek 8-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Korbielów to położony w Beskidzie Żywieckim ośrodek narciarski i doskonałe miejsce wypadkowe dla zwiedzania Beskidów. Ośrodek narciarski Pilsko oferuje 14 wyciągów, w tym 3 krzesełkowe umożliwiające jazdę po urozmaiconych trasach, dolne odcinki są sztucznie naśnieżane i oświetlone. W obrębie góry znajduje się 12 km tras narciarskich o wszystkich stopniach trudności w większości sztucznie naśnieżonych i w części oświetlonych oraz Snow Park do jazdy freestylowej. Korbielów to również bardzo dobra baza wypadowa na Słowację. Z naszego obiektu do granicy mamy ok. 1 km.

Program
Obóz narciarski:
(8-13), (14-18 lat)

Obóz przeznaczony jest dla osób chcących rozpocząć przygodę ze sportami zimowymi jak i dla tych, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności jazdy. Zajęcia narciarskie odbywać się będą pod opieką wykwalifikowanych instruktorów na stokach w Korbielowie w wymiarze 4-5 godzin dziennie. Codzienne treningi obejmować będą: rozgrzewkę, naukę i doskonalenie jazdy na nartach. Zajęcia prowadzone będą na stokach w Korbielowie (Kulikówka, Harnaś, Cypisek) oraz na jednym z najlepszych kompleksów narciarskich w Polsce - Pilsko. Instruktorzy pomogą Wam również dobrać odpowiedni sprzęt i zapoznają Was z przestrzeganiem zasad bezpieczeństwa na stoku.

Ponadto w programie:
- czas na odpoczynek i regenerację w hotelowym basenie oraz saunie ( 3 wejścia w cenie obozu)
- wycieczka autokarową do Żywca, gdzie zobaczycie m.im. piękny Rynek Miejski, Kontrkatedrę z Wieżą Widokowa, Zamek i Park Zamkowy, Browar w Żywcu, będziecie mieć również czas na zakup pamiątek
- liczne zajęcia sportowo-rekreacyjne, wycieczki piesze, ognisko z pieczeniem kiełbasek. Popołudniami: turniej gier planszowych i karcianych, karaoke, kalambury, dyskoteki, wieczorek filmowy, konkursy z nagrodami.

Przykładowy program obozu:
Dzień 1: Przyjazd do ośrodka, zakwaterowanie, obiadokolacja,spotkanie organizacyjne.
Dzień 2: Śniadanie, dobór i przymiarka sprzętu narciarskiego/snowboardowego. ABC narciarstwa, omówienie zasad bezpieczeństwa na stoku. Obiad, wyjazd na stok narciarski ( podział na grupy), szkolenie narciarskie/snowboardowe. Kolacja, wieczór integracyjny.
Dzień 3-4: Śniadanie, nauka i doskonalenie jazdy na nartach/snowboardzie. Obiad, pobyt na basenie i saunie w Ośrodku Wypoczynkowym „Harnaś” lub wycieczka po okolicy. Kolacja,wieczór gier planszowych i karcianych lub dyskoteka tematyczna.
Dzień 5: Śniadanie, wyjazd na narty/snowboard, zajęcia na stoku. Obiad, dla chętnych wyjazd na baseny termalne do Orawic ( wyjazd fakultatywny), dla pozostałych zajęcia integracyjne: grupowe rozgrywki na świeżym powietrzu, bitwa na śnieżki, zjeżdżanie na sankach, jabłuszkach itp. z górki na terenie ośrodka. Kolacja, grupowe zajęcia wieczorne: karaoke lub wieczór filmowy.
Dzień 6: Śniadanie, wyjazd na narty, nauka i doskonalenie jazdy na nartach/snowboardzie. Obiad, pobyt na basenie i saunie w Ośrodku Wypoczynkowym „Harnaś” Kolacja, wieczór integracyjny przy ognisku.
Dzień 7: Śniadanie, wyjazd na narty, nauka i doskonalenie jazdy na nartach/snowboardzie. Obiad, wyjazd do miasta Kolacja, rozdanie nagród, dyplomów, sesje zdjęciowe.
Dzień 8: Śniadanie, pożegnalna sesja zdjęciowa i wyjazd w drogę powrotną do domu.

Ważne! Ze względu na warunki atmosferyczne lub kondycję uczestników program może ulec modyfikacji. Czas zajęć na stoku dostosujemy do możliwości fizycznych i warunków atmosferycznych.
Program fakultatywny
Wyjazd do Aquaparku w Orawicach (Słowacja) - Proponujemy Wam pobyt w na basenach termalnych, gdzie woda ma 28 – 38° C, przy każdej pogodzie, i każdej porze roku. Do Waszej dyspozycji zjeżdżalnie, baseny wewnętrzne i zewnętrzne z falami morskimi i geotermalną woda – cena 150 zł (3 godzinny pobyt i transport).
Konieczny paszport lub dowód osobisty.
Zakwaterowanie
Zakwaterowanie:
Ośrodek Harnaś położony na wysokości 650 m n.p.m., w bezpośrednim sąsiedztwie lasów, co nadaje temu miejscu wyjątkowy mikroklimat, sprzyjający wypoczynkowi i odprężeniu.
Do dyspozycji gości pozostaje ponad 100 miejsc noclegowych w pokojach 2-4 osobowych, każdy z telewizorem i łazienką lub typu studio z jedną łazienką na 2 pokoje. Na terenie obiektu znajdują się basen, stół bilardowy, stół do tenisa, kawiarnia, sauna, jacuzzi, mini-siłownia, narciarnia, plac zabaw i górka saneczkowa , boisko wielofunkcyjne oraz miejsce na ognisko.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów w OW Harnaś, pokoje 2-4 osobowe z łazienkami.

Wyżywienie: Trzy posiłki dziennie w stołówce obiektu. Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni: śniadanie w dniu wyjazdu + prowiant na drogę powrotną. Do dyspozycji uczestników ciepła woda w dystrybutorach.

Transport: Autokar lub dojazd własny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka wychowawcy – instruktora.

Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje:
Dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży
Programu fakultatywnego,

Karnetów narciarskich:
Ceny na rok 2023 podamy po ich opublikowaniu przez operatorów wyciągów.
Orientacyjny koszt na podstwaie ceny karnetów z sezonu 2022

Dzieci : 7-15 lat 100 PLN/os za dzień .
Młodzież: 16-18 lat 110 zł PLN/os za dzień.

Wypożyczenie sprzętu (ceny orientacyjne)
Narty + buty + kije - ok. 40 PLN dzień/os.
Deska + buty - ok. 40 PLN dzień/os.
Gogle + kask - ok. 30 PLN dzień/ os.

Karnet narciarski oraz wypożyczenie sprzętu opłacane są na miejscu kierownikowi obozu.

Należy zabrać: sprzęt narciarski/snowboardowy (możliwość wypożyczenia na miejscu), kaski ochronne, strój kąpielowy, kartę kwalifikacyjną, legitymację szkolną, zimowy krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki. Kaski ochronne są obowiązkowe.

Planowany dojazd do ośrodka ok. godz. 17:00, planowany wyjazd z ośrodka o godz. 09:00. Dojazd własny: zapraszamy na godzinę 18:00, wyjazd nie później niż o godz. 09:00
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Korbielów - obóz narciarski   (skrót: KORBIELOW NARTY 2023 PAX FB)
14.01 - 21.01.2023
 8 dni / ŁPZK0114
2299 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
21.01 - 28.01.2023
 8 dni / ŁPZK0121
2299 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
28.01 - 04.02.2023
 8 dni / ŁPZK0128
2299 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
04.02 - 11.02.2023
 8 dni / ŁPZK0204
2299 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.02 - 18.02.2023
 8 dni / ŁPZK0211
2299 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
18.02 - 25.02.2023
 8 dni / ŁPZK0218
2299 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC