Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Wilno Ryga Stockholm Tallinn Troki
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Litwa, Łotwa, Estonia, Szwecja - Rejs Sylwestrowy po Bałtyku
Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Rejs Sylwestrowy po Bałtyku - Wilno - Ryga - Tallin - Sztokholm - Wilno - Troki

Program
1 dzień:
Wyjazd wg rozkładu jazdy, przejazd do Wilna. Obiadokolacja. Zakwaterowanie i nocleg w Wilnie.
2 dzień:
Śniadanie. Zwiedzanie miasta zaczniemy przy Ostrej Bramie, dalej spacerem przez wileńską starówkę dojdziemy do placu Katedralnego mijając po drodze Cerkiew Św. Ducha, plac Ratuszowy, urocze boczne uliczki starówki, Uniwersytet im. Stefana Batorego. Na zakończenie zwiedzimy archikatedrę wileńską z grobami królewskimi oraz kaplicą św. Kazimierza. Przejazd do Rygi. Obiadokolacja. Nocleg w Rydze.
3 dzień:
Śniadanie. Zwiedzanie Rygi, jednej z większych nadbałtyckich stolic. Spacer rozpoczniemy od Starego Miasta z unikalną architekturą secesyjną i klimatyczną starówką. W trakcie zwiedzania zobaczymy kościół św. Piotra, Dom Bractwa Czarnogłowych- najbardziej rozpoznawalny budynek w Rydze, Dom Kotów, Ratusz, protestancka katedra NMP - największy kościół w krajach bałtyckich, plac Katedralny, zespół średniowiecznych kamieniczek - Trzej Bracia. Przejazd do Tallina. Zaokrętowanie na prom z Tallina do Sztokholmu. Obiadokolacja sylwestrowa w restauracji na statku w formie bogatego bufetu. Czas posiłku ok. 2 godzin. Po kolacji ZABAWA SYLWESTROWA w dyskotece. W trakcie wieczoru proponujemy również skorzystanie z innych atrakcji dostępnych na pokładzie, m. in. programy artystyczne, występy zespołów, przedstawienia, loteria.
4 dzień:
Późne śniadanie bufetowe na statku. Następnie udamy się na zwiedzanie Sztokholmu. Zwiedzanie miasta zaczniemy od ratusza miejskiego i Pałacu Królewskiego, który jest oficjalną siedzibą Króla Szwecji. Następnie przejdziemy na Stare Miasto czyli Gamla Stan, przespacerujemy przez historyczne centrum miasta wąskimi, średniowiecznymi brukowanymi uliczkami, sztokholmski rynek, gdzie znajdują się kolorowe kamienice uznawane za najbardziej pocztówkowe miejsce w całej stolicy Szwecji. W centrum starówki zobaczymy przepiękną gotycką Katedrę Sztokholmską z majestatycznym posągiem św. Jerzego zabijającego smoka, gmach Muzeum Nobla a także klimatyczne uliczki ze sklepikami i restauracjami. Po zwiedzaniu wrócimy do portu na nasz statek. Kolacja bufetowa na statku.
5 dzień:
Śniadanie bufetowe, przypłynięcie do portu w Tallinie, wyokrętowanie. Zwiedzanie Tallina, m.in.: Górne i Dolne Stare Miasto, wzgórze Toompea, sobór Aleksandra Newskiego, brama Viru, kilka spośród 20 średniowiecznych baszt obronnych, m.in.: Wysoki Herman i Gruba Małgorzata, na której umieszczono pamiątkową tablicę upamiętniająca brawurową akcję ORP Orzeł, 2 średniowieczne ulice – Długa i Krótka Noga, Ratusz Miejski z 1404 roku, apteka z 1422 roku, Dom Wielkiej Gildii, Dom Bractwa Czarnogłowych, a także zespół kupieckich kamieniczek Trzy Siostry, dzielnica Pirita (miejsce regat olimpijskich) i Park Święta Pieśni. Przejazd przez Łotwę na Litwę. W godzinach wieczornych przyjazd do Wilna. Obiadokolacja i nocleg w Wilnie.
6 dzień:
Śniadanie. Wyjazd do Polski. Po drodze zwiedzanie Trok – jednego z najpiękniejszych miejsc na Litwie. Wzniesiono tu w XIV-XV wieku potężny zamek obronny, który był jedną z rezydencji władców litewskich i królów polskich. Krótkie zwiedzanie miasteczka malowniczo położonego nad jeziorem Galve. Spacer wzdłuż ulicy Karaimskiej, zapoznanie się z kulturą Karaimów licznie zamieszkujących te tereny. Przerwa na degustację kibinów. Powrót do Polski.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
5 noclegów (2 noclegi w Wilnie w pokojach 2-3 os., 1 nocleg w Rydze w pokojach 2-3 os., 2 noclegi na pokładzie statku wycieczkowego armatora Tallink Silja w kabinach 2,3,4 osobowych wewnętrznych lub zewnętrznych z łazienką wyposażoną w prysznic. Na promie jest dostęp do wi-fi, restauracje, sklepy, aquazone oraz kasyno.
Wyżywienie:
5 śniadań, 5 obiadokolacji w tym bufetowa obiadokolacja sylwestrowa (Obiadokolacja w formie bardzo bogatego bufetu - bufet sałatkowy, przystawki, dania gorące mięsne, ryby, owoce morza, desery. Do kolacji dostępne jest piwo oraz wino białe i czerwone, bez limitu. Dodatkowe napoje płatne - cena jednego drinka w restauracji to koszt ok. 5-6 EUR.). Zabawa Sylwestrowa na pokładzie statku w dyskotece.
Transport:
przejazd autokarem klasy turystycznej lub busem, bilety promowe na trasie Tallin - Sztokholm - Tallin.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP- 1000 PLN
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Informacje praktyczne
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty(dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Białegostoku. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Białystok - Wilno (ok. 300 km) - ok. 5 godz.

Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. W szczególności uczestnicy muszą się liczyć z koniecznością posiadania Unijnego Certyfikatu Covid (do pobrania z Internetowego Konta Pacjenta) lub aktualnego testu. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą:

https://www.gov.pl/web/litwa/informacje-dla-podrozujacych
https://www.gov.pl/web/lotwa/informacje-dla-podrozujacych
https://www.gov.pl/web/estonia/informacje-dla-podrozujacych
https://www.gov.pl/web/szwecja/informacje-dla-podrozujacych

Ze względu na aktualną sytuację epidemiczną w trakcie wyjazdu, ramowy program wycieczki może być zmodyfikowany, a dostęp do niektórych zwiedzanych miejsc ograniczony. Prosimy o zapoznanie się z aktualnymi informacjami na naszej stronie internetowej.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, Tour Guide. Koszt - ok. 80 EUR.
- podana wysokość pakietu kosztów programowych ma charakter orientacyjny. Może on ulec nawet znaczącej zmianie w związku z ograniczeniami covidowymi, zmianami taryf i koniecznością wcześniejszych opłat rezerwacyjnych.Szczegółowych informacji udzieli pilot na wycieczce.

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 10 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 10 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Litwa, Łotwa, Estonia, Szwecja - Rejs Sylwestrowy po Bałtyku   (skrót: SYLWESTER PAX HB)
29.12.2022 - 03.01.2023
 6 dni / KLTS1229
2564 zł Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC