Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Malta - wczasy - St. Pauls Bay - Dolmen Hotel 4*
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Malta - to niewielki wyspiarski kraj, położony na Morzu Śródziemnym, między Sycylią a Afryką. Malta w dzień to słońce, plaża, turkusowe morze. Przy plaży liczne centra sportów wodnych na czele z popularnym tu nurkowaniem. Nocą zabawa przenosi się do najpopularniejszego na Malcie centrum rozrywkowego w dzielnicy Paceville. Ulice tętnią tu życiem, zabawą i śmiechem. Różnorodność restauracji, barów, klubów, dyskotek, multipleksów i kręgielni sprawia, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. I tak do białego rana. Pozostałością po statusie kolonii brytyjskiej jest ruch lewostronny oraz będący w codziennym użyciu język angielski, jeden z dwóch języków urzędowych Malty.

Program
Program-Hotel Dolmen 4* - wczasy

W programie: Możliwość udziału w dodatkowo płatnych wycieczkach fakultatywnych, kąpiele w basenie hotelowym i morzu, dyskoteki, plażowanie. Spacery po okolicy pełnej przytulnych kafejek, lokalnych restauracji i sklepików.
Program fakultatywny
Przykładowe wycieczki dodatkowo płatne:

Wycieczka Fakultatywna – Blue Grotto i rejs łódką po jaskiniach - przejazd do wioski Zurrieq, możliwość spróbowania lokalnych specjałów m.in. Ftira – przepyszna kanapka z tuńczykiem i warzywami; kąpiele wodne i słoneczne oraz dla chętnych rejs statkiem by z bliska podziwiać Blue Grotto (cena z transportem ok. 20 EUR)

Wycieczka Fakultatywna – Comino. Przejazd na północny kraniec wyspy, skąd łódką popłyniemy na wyspę Comino, gdzie znajduję się popularna Blue Lagoon z turkusową wodą, plażowanie. W trakcie rejsu powrotnego będziemy mogli z bliska przyjrzeć się skalistemu wybrzeżu wyspy oraz podziwiać jaskinie i inne formacje skalne tej części Malty (cena z transportem ok. 25 EUR).

Wycieczka fakultatywna – Mdina by Night – Silent City - była stolicy Malty, miejsca za którego murami czas zatrzymał się kilkaset lat temu, (kręcono tu m.in. sceny do Gry o Tron). Przejazd autobusem, spacer krętymi uliczkami, czas na zdjęcia (cena z transportem ok. 15 EUR)
Zakwaterowanie
Zakwaterowanie w Hotelu Dolen Resort - 4*. Pokoje 2 – osobowe z łazienką i klimatyzacją, z balkonem i widokiem na morze

Hotel jest położony nad brzegiem morza w mieście Saint Paul’s Bay i roztacza się z niego panoramiczny widok na morze. Hotel oferuje bezpłatną prywatną plażę, 6 basenów oraz spa z sauną, centrum fitness i wanną z hydromasażem. We wszystkich pomieszczeniach można korzystać z bezpłatnego WiFi.

Wszystkie pokoje w hotelu Dolmen są wyposażone w klimatyzację, minibar i telewizor z dostępem do kanałów satelitarnych. Dla Gości przygotowano też bezpłatną wodę. Większość pokoi dysponuje balkonem z widokiem na morze.

O poranku serwowane jest śniadanie w formie bufetu, które obejmuje ciasta, wędliny i owoce. Na miejscu działają 4 restauracje oferujące potrawy kuchni maltańskiej i śródziemnomorskiej. W wolnym czasie Goście mogą zrelaksować się w jednym z tematycznych barów lub spróbować szczęścia w hotelowym kasynie. W recepcji można wypożyczyć rowery, łódki i skutery wodne. Na miejscu znajduje się ponadto szkoła nurkowania.

Dojazd z Hotelu do historycznego portu w Valletcie zajmuje 25 minut.

Przy rezerwacji pojedynczej osoby - obowiązek dopłaty do pokoju 1 osobowego.

https://www.dolmen.com.mt/en
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów w pokoju 2 osobowym
Wyżywienie: Śniadania
Transport: Przelot samolotem linii Air Malta na trasie: Warszawa – Malta - Warszawa, zgodnie z rozkładem lotów:
Wylot z Warszawy o 19:35, przylot na Maltę o 22:20.
Wylot z Malty o 16:00, przylot do Warszawy o 18:45.
Transfer busem z/na lotnisko na Malcie. Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku Warszawa Chopina przy stanowisku Almaturu.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka rezydenta.
Informacje praktyczne
CENA NIE OBEJMUJE: transportu lokalnego, programu fakultatywnego, dopłat do nadbagażu, taksy klimatycznej 0,5 EUR/dzień (max. 5 EUR/pobyt). Pobyty sobota/sobota, pierwsze świadczenie: śniadanie drugiego dnia imprezy, ostatnie świadczenie: śniadanie w dniu wylotu. Malta należy do UE i można podróżować na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu. Czas jest taki sam jak w Polsce. Elektryczność: 220V. Gniazdka mają 3 bolce jak w Wielkiej Brytanii, konieczny adapter.
Informacje o cenie
UWAGA: od 12.07 na terytorium Malaty będą wpuszczane tylko i wyłącznie osoby w pełni zaszczepione (tz. szaszczepione 2 dawkami, powyżej 14 dni od przyęcia 2 dawki). Osoby takie muszą posiadać certyfikat Covidowy.

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 15 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 15 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Malta - wczasy - St. Pauls Bay - Dolmen Hotel 4*   (skrót: MALTA DOLMEN WCZASY DBL BB)
25.09 - 02.10.2021
 8 dni / PMSO0925
Impreza w trakcie realizacjiRezerwuj
02.10 - 09.10.2021
 8 dni / PMSO1002
3499 zł   3199 zł PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC