Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Międzyrzec Podlaski
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Międzyrzec Podlaski - survival (wiek 13-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria


» przejdź do galerii
Survival, czyli sztuka przetrwania przybliży Wam techniki samodzielnego radzenia sobie w trudnych sytuacjach. Dzięki temu poradzicie sobie z każdym wyzwaniem! Lato to czas przygód- przekonaj się, jak to jest żyć blisko natury i korzystać z prostych narzędzi. Z tego obozu wrócisz z plecakiem nowych doświadczeń!

Program
Wyprawa Kajakowa – zwiedzimy zakamarki jednego z międzyrzeckich jeziorek.

Strzelnica ASG - broń pneumatyczna i nielimitowana ilość kul; podstawowe nawyki: BLOS, przybieranie pozycji, zgrywanie przyrządów celowniczych.

Archery Tag - drużynowe walki na łuki z wykorzystaniem bezpiecznych strzał z wielkim pianowym grotem.

Łucznictwo - poprawność strzelania i powtarzalność ruchów będzie Waszym celem.

Treningi sprawnościowe - zaprawy, tory przeszkód i codzienne wzmacnianie ciała;

Przetrwanie w lesie – proste i szybkie biwaki: szałasy, schronienie z tarpa.

Budowa ognisk – ognisko Dakota, wigwam, studnia, gwiazda, praca z krzesiwem.

Gotowanie w terenie – kuchenka składana na paliwa stałe, kuchenka gazowa ze składanym palnikiem, kociołek turystyczny.

Kuchnia obozowa – podpłomyki, kiełbaski, pieczone ziemniaczki, pyszne kociołki i ciepłe napoje.

Szyfrowanie – zamiana tekstu jawnego za pomocą różnych algorytmów w szyfrogram; kod Cezara, Morse`a, GADERYPOLUKI i Czekoladka.

Prace obozowe – wartownik, strażnik ognia, kucharz, zaopatrzeniowiec, drużynowy, lider sportu.

Bieg na orientację – bieg na orientację z mapą i kompasem.

Pierwsza Pomoc Medyczna - podstawowa wiedza medyczna i udzielanie pomocy. Stworzycie nosze do transportu poszkodowanego, nauczycie się unieruchamiać kończyny i przećwiczycie resuscytację krążeniowo- oddechową.

Misja Bezpieczna Woda - kąpiele podczas których nauczycie się podstawowych zasad bezpiecznego spędzania czasu nad akwenami.
Program fakultatywny
Fotorelacja obozowa do pobrania online - 35 PLN/os.

Wizyta w parku wodnym - 60 PLN/os.
Zakwaterowanie
10 noclegów w 8-, 10- osobowych wojskowych namiotach typu NS z łóżkami polowymi, rozbitch na polanie Ośrodka Szkoleniowo -Wypoczynkowego ABSN

Wszelkie życzenia dotyczące zakwaterowania będą rozpatrywane w miarę możliwości.

Adres obiektu: Ośrodek Szkoleniowo - Wypoczynkowy w Międzyrzecu Podlaskim, ul. Zahajkowska 44D
Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser) na terenie ośrodka. Pierwszy posiłek – kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek – śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant w drogę powrotną
Transport: autokar turystyczny
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka pedagogiczna
Realizacja programu
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży, kosztów imprez fakultatywnych.

Podczas pobytu przydatne będą: śpiwór, poduszka, plecak, latarka, kurtka przeciwdeszczowa. Dla chętnych polecamy zabranie wojskowego umundurowania.

Planowany dojazd między 15:00 - 19:30, planowany wyjazd między 7:00-12:30. Dojazd własny: zapraszamy na godzinę 17:30, wyjazd nie później niż o godz. 10:00.

Gwarantujemy całodobowy dostęp do wody pitnej dla uczestników obozu - w miarę możliwości prosimy o zabranie ze sobą metalowego kubka lub bidonu.

Realizacja fotorelacji do 3 tygodni po zakończeniu obozu.
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Międzyrzec Podlaski - survival   (skrót: MIEDZYRZEC PODLSAKI SURVIVALL 2023 PAX FB)
18.07 - 28.07.2023
 11 dni / APMP0718
2349 zł   1949 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2249 zł
Plan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2023
 11 dni / APMP0729
2349 zł   1949 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2249 zł
Plan podróżyRezerwuj
09.08 - 19.08.2023
 11 dni / APMP0809
2349 zł   1949 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2249 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC