Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Słoneczna 5
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Mielno - kolonia z przygodą (wiek 8-13)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Wakacje na fali w Słonecznym Brzegu nad Bałtykiem
Zapraszamy do Mielna, po wakacyjny uśmiech, słońce i przygodę. Mielno to znany, nadmorski kurort usytuowany na mierzei pomiędzy Morzem Bałtyckim, a Jeziorem Jamno. Umożliwi to Wam korzystanie z atrakcji wodnych dwóch akwenów oraz rozbudowanej bazy sportowo - rekreacyjnej Mielna i sąsiednich miejscowości. Zamieszkacie w Ośrodku "Słoneczny Brzeg", który położony jest na kilkuhektarowym, ogrodzonym, zadrzewionym i oświetlonym terenie oddalonym o około 200 m od brzegu jeziora i 230 m od nadmorskiej plaży. Do Waszej dyspozycji: 2 dwukondygnacyjne pawilony hotelowe i budynek główny z jadalnią, kawiarnią, salą taneczną i salkami dydaktycznymi oraz boisko do siatkówki, plac zabaw, wiata grillowa i tenis stołowy. Skorzystacie tam z atrakcji przewidzianych programem wybranego obozu, a także z zajęć wspólnych z uczestnikami innych obozów, takich jak: linowe ewolucje (pokonywanie na czas mostu linowego nad wąwozem, trickline - chodzenie po taśmie zawieszonej kilkanaście centymetrów nad ziemią); zwariowana rywalizacja (zajęcia z chustą animacyjną, wyścigi w workach, na szczudłach i nartach wieloosobowych, przelewanie wody przez dziurawe rury, rywalizacja w 3 osobowych "Spodniach Clowna", pierwsza pomoc - zabawowe poznanie zasad i ćwiczenie pomocy przedmedycznej (wzywanie pomocy, samodzielne konstruowanie improwizowanych noszy, tamowanie krwotoków i opatrywanie ran, transport "rannego" w trudnych warunkach, symulacje akcji ratowniczych); turnieje sportowe ("Mega Bierki", "Mega Kręgle", siatkówka, tenis stołowy, kometka); rekreacja (grillowanie, dyskoteki, wycieczki piesze i spacery, plażowanie i kąpiele).

Program
Kolonia z przygodą (8-13 lat)
Każdy dzień kolonii wypełnią atrakcyjne zajęcia programowe.
Zajęcia integracyjne: wymagające bystrości umysłu, sprawności fizycznej i kreatywności, zajęcia zespalające grupę, umożliwiające nawiązanie więzi między uczestnikami i ułatwiające ich późniejszą współpracę.
„Mały Latarnik”: wycieczka turystyczną ciuchcią przez Chłopy i Sarbinowo do latarni morskiej w Gąskach.
„Holi Day” (festiwal kolorów): szalona zabawa z bezpiecznymi, kolorowymi proszkami Holi, zakończona sesją zdjęciową.
„Świat Labiryntów”: wycieczka autokarowa do gospodarstwa edukacyjnego w Paprotach; gry i zabawy terenowe (Paprockie zwierzaki, zdobywanie labiryntowej wieży, piaskowa góra, labiryntowe szachy i inne) prowadzone będą przez animatorów na terenie starego gospodarstwa, łąkach, w lesie i na leśnych polanach.
„Dzień wśród alpak”: wycieczka autokarowa do gospodarstwa agroturystycznego „Na Sosnowych Wzgórzach”; spacery i zabawy z alpakami, psami, kotami i papugą; mini-safari - przejażdżka wozem ciągniętym przez traktor po lesie i łąkach; karmienie gęsi i kur zielononóżek; przejście przez most linowy i zjazd mini-tyrolką, zabawy w suchym basenie, przeciąganie liny, walka na sianie, odpoczynek na hamakach i kulinarna uczta (drożdżówki, bezy i naleśniki skomponowane z ekologicznych produktów według gustu każdego uczestnika).
Poszukiwania skarbów: napojów w puszkach, słodyczy i przedmiotów niezbędnych w dalszych zajęciach za pomocą elektronicznych wykrywaczy metali.
„Letni hokej”: mecze, gdzie kijami hokejowymi są szczotki do zamiatania, a taflą lodową olbrzymia folia pokryta pianą.
Wycieczka rowerami wodnymi: z ratownikiem wodnym po Jeziorze Jamno.
Program wspólny – zajęcia sportowo-rekreacyjne przewidziane dla uczestników wszystkich obozów. Wszystkie zajęcia odbywać się będą pod fachową opieką wychowawców (1/10os), ratowników wodnych i instruktorów, a realizacja programu obozu będzie dostosowana do indywidualnych możliwości uczestników.
Zakwaterowanie
Ośrodek Wypoczynkowy „Słoneczny Brzeg”
Położony w Mielnie – znanym, nadmorskim kurorcie usytuowanym na mierzei pomiędzy Morzem Bałtyckim, a Jeziorem Jamno; kilkuhektarowy, ogrodzony, zadrzewiony i oświetlony teren ośrodka oddalony jest około 200 m od brzegu jeziora i około 230 m od nadmorskiej plaży. Ośrodek składa się z 5 dwukondygnacyjnych pawilonów hotelowych oraz budynku głównego, w którym mieści się: jadalnia, kawiarnia, sala taneczna i salka dydaktyczna. Uczestnicy zakwaterowani będą w położonych wśród drzew pawilonach oddalonych od części wczasowej, w pokojach 2, 3 i 4 osobowych z łazienkami (umywalka, natrysk, WC); część pokoi z balkonami. Ponadto do dyspozycji obozowiczów: boisko do siatkówki, plac zabaw, wiata grillowa i tenis stołowy.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów termin I-V (termin VI – 8 noclegów) w pokojach 2, 3 i 4 osobowych z łazienkami.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Brak możliwości realizacji diet.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka kadry pedagogicznej, medycznej, instruktorskiej i ratowniczej. Nagrody i pamiątki. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Wszystkie zajęcia specjalistyczne odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (uprzęże i kaski alpinistyczne, kamizelki asekuracyjne, maski ochronne, mundury i rękawice). Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Od każdego uczestnika życia pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie - kaucję w całości oddamy w dniu wyjazdu. Podział na grupy wiekowe będzie realizowany przy minimum 10 osobach w danym przedziale wiekowym. W turnusie VI zajęcia będą realizowane w zakresie dostosowanym do zmniejszonej ilości dni.

Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, mały plecak, śpiwór, karimatę, ciepły sweter lub polar, nakrycie głowy, dres sportowy, kurtkę przeciwdeszczową, buty turystyczne, latarkę z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy, strój kąpielowy. Mile widziane: aparaty fotograficzne.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.30.
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Mielno - kolonia z przygodą   (skrót: MIELNO KOLONIA Z PRZYGODA PAX FB)
28.06 - 08.07.2021
 11 dni / KPOS0628
2199 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
09.07 - 19.07.2021
 11 dni / KPOS0709
2199 zł Plan podróżyRezerwuj
20.07 - 30.07.2021
 11 dni / KPOS0720
2199 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
31.07 - 10.08.2021
 11 dni / KPOS0731
2199 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.08 - 21.08.2021
 11 dni / KPOS0811
2199 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
22.08 - 30.08.2021
 9 dni / KPOS0822
1999 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC