Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Niechorze
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Niechorze - kolonie i obóz rekreacyjny (wiek 7-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Małe miasto na wielkie wakacje!

Niechorze to wygłaskane falami piaszczyste plaże i jedno z najbardziej lubianych miejsc nad polskim Bałtykiem!

Program
Słońce, plaża, morze, relaks, dużo dobrej zabawy, a do tego ciekawe wycieczki.

Zobacz co dla Ciebie przygotowaliśmy:

Wycieczka do Świnoujścia i Międzyzdrojów– jedne z najbardziej popularnych letnich kurortów w Polsce. Świnoujście to najszersza i najpiękniejsza plaża bałtyckiego wybrzeża, promenada i słynny wiatrak Stawa Młyny. Międzyzdroje to słynna Aleja Gwiazd oraz molo.

Aquapark Baltic Park Molo w Świnoujściu – 2-godzinny pobyt w parku wodnym ze strefą zjeżdżalni, rwącą rzeką, spray parkiem, strefą jacuzzi i basenami rekreacyjno-sportowymi.

Kolejka Retro – zwiedzanie Niechorza z okien stylizowanej ciuchci.

Latarnia morska w Niechorzu – zwiedzanie jednej z najpiękniejszych i drugiej co do wielkości latarni na polskim wybrzeżu. Taras widokowy
z panoramą Niechorza, Rewalu i okolicy, do pokonania 210 schodów.

Festival of Colours – czyli kolorowy zawrót głowy z proszkami holi.

Nadmorski Express – weźmiesz udział w wyjątkowej grze miejskiej. Twoim zadaniem będzie rozwiązywanie zagadek i zdobywanie amuletów. Drużyna, która pierwsza dotrze do mety wygra super nagrody.

Konkurs na Plażowego Mistrza Architektów - będziesz miał do dyspozycji łopatę, piasek, wodę i własną wyobraźnię. Musi Ci to wystarczyć, aby zbudować wspaniałą budowlę z piasku.

Jeżeli nie wyobrażasz sobie wakacji bez odpowiedniej dawki ruchu, proponujemy Ci rozgrywki drużynowe w koszykówkę, siatkówkę i piłkę nożną. Nieodłącznym elementem rywalizacji będzie integracja i dobra zabawa.

Strefa Gier – zadbamy również o Twój trening umysłu. Przygotowaliśmy dla Ciebie szereg gier strategicznych, logicznych, planszowych i karcianych. Będziesz mógł sprawdzić swoją zdolność logicznego myślenia, refleks i umiejętność pracy w grupie.

Czekają Cię jeszcze: zabawy rekreacyjne i turnieje: baloniada, kalambury, podchody, Kicz Party, ognisko z pieczeniem kiełbasek, konkursy, dyskoteki.

Nie zabraknie również kąpieli w morzu i wylegiwania się na gorącym piasku oraz kąpieli w basenie.
Program fakultatywny
Motylarnia – Poznaj setki, latających swobodnie, przepięknie ubarwionych motyli z najbardziej egzotycznych zakątków całego świata. Cena ok. 25 PLN

Aquapark Sandra SPA w Pogorzelicy - baseny kryte, odkryte i termalne, basen solankowy, „dzikie rzeki”, jacuzzi, zjeżdżalnie kryte, zjeżdżalnie zewnętrzne, ścianki wspinaczkowe, wodna ścieżka do masażu stóp, tepadarium, wodna dżungla i wiele innych. – Cena ok. 100 PLN

Park Rozrywki „Heide Park” - www.heide-park.pl. Całodzienna wycieczka do największego lunaparku w północnych Niemczech. Cena obejmuje: transport, opiekę pilota, bilet wstępu, ciepły posiłek, ubezpieczenie oraz prowiant. Cena ok. 400 PLN.

Park Rozrywki i Wypoczynku „Tropical Islands”- www.tropical-islands.de Całodzienna wycieczka do tropikalnego parku rozrywki i wypoczynku. Cena obejmuje: transport, opiekę pilota, bilet wstępu, ciepły posiłek, ubezpieczenie oraz prowiant. Cena ok. 400 PLN.

Uczestnicy wycieczek zagranicznych powinni posiadać dowód osobisty lub paszport.
Zakwaterowanie
Ośrodek Wypoczynkowy „Marta” w Niechorzu położony jest w samym centrum miasteczka ok. 250 metrów od szerokiej i piaszczystej plaży. Ośrodek graniczy z kompleksem sportowym i skate parkiem. Pokoje 2-, 3-, 4-osobowe z łazienkami i dwupokojowe studia (pokoje przejściowe) z łazienką dla czterech lub pięciu osób. Do dyspozycji uczestników: odkryty basen, boisko do siatkówki lub koszykówki ze sztuczną nawierzchnią, boisko do piłki plażowej, siłownia, plac zabaw i miejsce na ognisko
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów

Wyżywienie: Całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia diety: wegetariańskiej i bezglutenowej za dopłatą

Transport: autokar z klimatyzacją.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.

Opieka kadry pedagogicznej. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Uczestnicy powinni zabrać ze sobą: wypełnioną kartę kwalifikacyjną, kurtkę przeciwdeszczową, wygodne buty i mały plecak na wycieczki, krem do opalania z filtrem UV, okrycie głowy oraz dowód osobisty lub paszport w przypadku wyboru wycieczek fakultatywnych zagranicznych.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje: obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł, programu fakultatywnego i dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Niechorze - kolonie i obóz rekreacyjny   (skrót: NIECHORZE REKREACJA 2023 PAX FB)
26.06 - 06.07.2023
 11 dni / BPSN0626
2399 zł Plan podróżyRezerwuj
07.07 - 17.07.2023
 11 dni / BPSN0707
2399 zł Plan podróżyRezerwuj
18.07 - 28.07.2023
 11 dni / BPSN0718
2399 zł Plan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2023
 11 dni / BPSN0729
2399 zł Plan podróżyRezerwuj
09.08 - 19.08.2023
 11 dni / BPSN0809
2399 zł Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC