Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kursy językowe indywidualne

Kursy Cologne
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego apartamenty BWS - wiek: 20+
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Wiek uczestników: od 20 lat

Kolonia - jedno z najstarszych niemieckich miast. Słynie nie tylko ze swojej ponad 2.000 letniej historii, ale również z dziedzictwa kulturowego i architektonicznego.

Szkoła BWS Germanlingua nauczanie języka niemieckiego, jako języka obcego prowadzi od 1984 roku. Od tamtej pory, tysiące studentów z całego świata wzięło udział w kursach, a wielu z nich przyjechało po raz drugi i trzeci.
Dzięki wysokokwalifikowanym nauczycielom, przyjaznej atmosferze i nowoczesnym metodom nauczania szkoła zyskała bardzo dobrą międzynarodową reputację. W szkołach BWS w Monachium, Kolonii i Berlinie spotykają się studenci z całego świata, aby uczyć się języka niemieckiego. Nauczyciele oraz pozostali członkowie zespołu zawsze służą pomocą. Do dyspozycji studentów jest darmowy Internet (również bezprzewodowy).
Popularnym miejscem spotkań w czasie przerw jest szkolna kawiarnia. Umożliwia ona lepsze poznanie się studentów i nauczycieli, także z różnych grup. Tutaj planowane są wieczorne i weekendowe wypady, które z kolei często stanowią początek długiej przyjaźni.

Szkoła BWS Germanlingua mieści się w centralnej części miasta, blisko słynnej katedry, 10 minut pieszo od głownego dworca kolejowego i 3 minuty spacerem od przystanku Friesenplatz. Szkoła dysponuje 5 klasami, dostępem do Internetu; ma bardzo dobry dostęp do transportu publicznego.

Program
Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych). Przed przyjazdem na kurs należy zrobić test wstępny na stronie www.bws-germanlingua.de/test w celu przydzielenia do odpowiedniej grupy zaawansowania.

Trzy razy w tygodniu fakultatywnie zajęcia popołudniowe, np. zwiedzanie miasta, muzea, atrakcje kulturalne (festiwale, teatry, koncerty itp.), party w szkole, projekcje niemieckich filmów, spotkania integracyjne, wyjścia do barów, dyskotek (bilety wstępu i na komunikację miejską dodatkowo płatne).

Kurs standardowy: 20 godzin lekcyjnych w tygodniu (1 godzina lekcyjna = 45 minut), prowadzonych przez lektorów niemieckich, w pierwszy dzień kursu test definiujący poziom znajomości języka. Zajęcia odbywają się w grupach max. 12 osobowych.

Kurs intensywny: 25 godzin lekcyjnych w tygodniu (1 godzina lekcyjna = 45 minut), prowadzonych przez lektorów niemieckich, w pierwszy dzień kursu test definiujący poziom znajomości języka. Zajęcia odbywają się w grupach max. 12 osobowych.

Stopnie nauczania: A1- C2

Terminy rozpoczęcia kursów:
Dla początkujących: 30.01; 27.02; 27.03; 24.04; 22.05; 19.06; 03.07; 17.07; 31.07; 28.08; 25.09; 23.10; 20.11.2023r., pozostałe poziomy zaawansowania - co tydzień w poniedziałek.
Zakwaterowanie
W należącym do szkoły apartamencie; pokój 2-osobowy dzielony ze studentem innej narodowości (mozliwość dopłaty do pokoju 1-osobowego - 400 PLN/tydzień). Kuchnia i łazienka dzielone ze współlokatorami. Do dyspozycji pralka, zmywarka, dotęp do WiFi. Zakwaterowanie w apartamentach mozliwe dla osób powyżej 20 roku życia. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 300 EUR (płatne kartą kredytową lub gotówką).

Studio w należącym do szkoły apartamencie (dopłata 550 PLN/tydzień); pokój 1-osobowy z aneksem kuchennym i łazienką. Do dyspozycji pralka, zmywarka, dotęp do WiFi. Zakwaterowanie w studio możliwe dla osób powyżej 18 roku życia. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 300 EUR (płatne kartą kredytową lub gotówką).
Świadczenia
Zakwaterowanie: 13, 20 lub 27 noclegów (w zależności od długości wybranego kursu).

Wyżywienie: we własnym zakresie.

Transport: dojazd własny. Oferujemy bilety na połączenia autokarowe i lotnicze.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Materiały do nauki, zajęcia pozalekcyjne. Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu. Wsparcie przedstawiciela szkoły w trakcie trwania kursu.
Informacje praktyczne
> istnieje możliwość łączenia kursu w trzech centrach - po jednym tygodniu w każdym z miast (Berlin, Monachium, Kolonia),
> potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 48 godzin od zgłoszenia;
> uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
> minimalnym termin pobytu - 2 tygodnie,
> cena za tygodniowy bilet na transport publiczny – ok. 30 EUR,
> świadczenia dodatkowo płatne:
- dopłata sezonowa za kurs w okresie 25.06 - 26.08.2023r. - 450 zł/tydzień,
- kurs intensywny (25 h tygodniowo) - 250 zł/tydzień,
- dodatkowy nocleg w apartamencie (bez zajęć językowych i rekreacyjnych) - 200 zł,
- dodatkowy nocleg w studio (bez zajęć językowych i rekreacyjnych) - 290 zł,
- transfer z/na lotnisko - 500 zł (w jedną stronę), 900 zł (w dwie strony),
- dopłata za pokój 1-osobowy w apartamencie - 400 zł/tydzień,
> dni świąteczne, w których zajęcia nie będą się odbywały: 07.04; 10.04; 01.05; 18.05; 29.05; 08.06; 03.10; 01.11.2023r.
> szkoła organizuje kursy specjalistyczne z takich dziedzin, jak: niemiecki w biznesie (turystyka i hotelarstwo, podróże, marketing, bankowość, prawo, medycyna, muzyka, technika etc.); przygotowanie do egzaminów Telc i Instytutu Goethego: Zertifikat B1 (ZD), Zertifikat B2, Zertifikat C1 (ZMP), Zertifikat C2 (ZOP), Test-DaF, Deutsche Sprachprüfung für den Zugang ausländischer Studienbewerber - DSH.. Szczegółowe informacje – na zapytanie: opole@almatur.pl

Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. W szczególności uczestnicy muszą się liczyć z koniecznością posiadania aktualnego testu. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą: www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcy
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego apartamenty BWS - wiek: 20+   (skrót: KOLONIA KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO APARTAMENTY BWS 2023 PAX RO)
29.01 - 11.02.2023
 14 dni / ODIC0129
Impreza w trakcie realizacji
05.02 - 18.02.2023
 14 dni / ODIC0205
4800 zł   Dzwoń  
12.02 - 25.02.2023
 14 dni / ODIC0212
4800 zł Rezerwuj
04.06 - 17.06.2023
 14 dni / ODIC0604
4800 zł Rezerwuj
11.06 - 24.06.2023
 14 dni / ODIC0611
4800 zł Rezerwuj
18.06 - 01.07.2023
 14 dni / ODIC0618
5250 zł Rezerwuj
25.06 - 08.07.2023
 14 dni / ODIC0625
5700 zł Rezerwuj
02.07 - 15.07.2023
 14 dni / ODIC0702
5700 zł Rezerwuj
09.07 - 22.07.2023
 14 dni / ODIC0709
5700 zł Rezerwuj
16.07 - 29.07.2023
 14 dni / ODIC0716
5700 zł Rezerwuj
23.07 - 05.08.2023
 14 dni / ODIC0723
5700 zł Rezerwuj
30.07 - 12.08.2023
 14 dni / ODIC0730
5700 zł Rezerwuj
06.08 - 19.08.2023
 14 dni / ODIC0806
5700 zł Rezerwuj
13.08 - 26.08.2023
 14 dni / ODIC0813
5700 zł Rezerwuj
20.08 - 02.09.2023
 14 dni / ODIC0820
5250 zł Rezerwuj
27.08 - 09.09.2023
 14 dni / ODIC0827
4800 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego apartamenty BWS - wiek: 20+   (skrót: KOLONIA KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO APARTAMENTY BWS 2023 PAX RO)
22.01 - 11.02.2023
 21 dni / ODIC0122
Impreza w trakcie realizacji
29.01 - 18.02.2023
 21 dni / ODIC0129
Impreza w trakcie realizacji
05.02 - 25.02.2023
 21 dni / ODIC0205
7000 zł   Dzwoń  
04.06 - 24.06.2023
 21 dni / ODIC0604
7000 zł Rezerwuj
11.06 - 01.07.2023
 21 dni / ODIC0611
7450 zł Rezerwuj
18.06 - 08.07.2023
 21 dni / ODIC0618
7900 zł Rezerwuj
25.06 - 15.07.2023
 21 dni / ODIC0625
8350 zł Rezerwuj
02.07 - 22.07.2023
 21 dni / ODIC0702
8350 zł Rezerwuj
09.07 - 29.07.2023
 21 dni / ODIC0709
8350 zł Rezerwuj
16.07 - 05.08.2023
 21 dni / ODIC0716
8350 zł Rezerwuj
23.07 - 12.08.2023
 21 dni / ODIC0723
8350 zł Rezerwuj
30.07 - 19.08.2023
 21 dni / ODIC0730
8350 zł Rezerwuj
06.08 - 26.08.2023
 21 dni / ODIC0806
8350 zł Rezerwuj
13.08 - 02.09.2023
 21 dni / ODIC0813
7900 zł Rezerwuj
20.08 - 09.09.2023
 21 dni / ODIC0820
7450 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego apartamenty BWS - wiek: 20+   (skrót: KOLONIA KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO APARTAMENTY BWS 2023 PAX RO)
15.01 - 11.02.2023
 28 dni / ODIC0115
Impreza w trakcie realizacji
22.01 - 18.02.2023
 28 dni / ODIC0122
Impreza w trakcie realizacji
29.01 - 25.02.2023
 28 dni / ODIC0129
Impreza w trakcie realizacji
04.06 - 01.07.2023
 28 dni / ODIC0604
9650 zł Rezerwuj
11.06 - 08.07.2023
 28 dni / ODIC0611
10100 zł Rezerwuj
18.06 - 15.07.2023
 28 dni / ODIC0618
10550 zł Rezerwuj
25.06 - 22.07.2023
 28 dni / ODIC0625
11000 zł Rezerwuj
02.07 - 29.07.2023
 28 dni / ODIC0702
11000 zł Rezerwuj
09.07 - 05.08.2023
 28 dni / ODIC0709
11000 zł Rezerwuj
16.07 - 12.08.2023
 28 dni / ODIC0716
11000 zł Rezerwuj
23.07 - 19.08.2023
 28 dni / ODIC0723
11000 zł Rezerwuj
30.07 - 26.08.2023
 28 dni / ODIC0730
11000 zł Rezerwuj
06.08 - 02.09.2023
 28 dni / ODIC0806
10550 zł Rezerwuj
13.08 - 09.09.2023
 28 dni / ODIC0813
10100 zł Rezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2023
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC