Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
Oferty
Kierunek: dowolny Polska zagranica    Sortuj wg: liczby dni alfabetycznie    Pokazuj oferty: z wolnymi miejscami wszystkie

Obozy młodzieżowe

Polska
Dojazd autokarem Bachorze - kolonia Komandos Junior 11 dni wiek 7-12
Dojazd autokarem Bachorze - obóz kajakowo-rowerowy 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Bieszczady - rajd konny - 11 dni 11 dni wiek 14-18
Dojazd autokarem Bieszczady - Wataha Camp Project Ranger 10, 11 dni wiek 13-18
Dojazd autokarem Borne Sulinowo - obóz ASG komandos 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Borne Sulinowo - obóz ASG Zielony Garnizon 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Borne Sulinowo - obóz kajakowo-rowerowy 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Borne Sulinowo - obóz paintballowy 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Brenna - beskidzki rajd konny 11 dni wiek 12-17
Dojazd autokarem Brenna - MultiBrenna 11 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Czaplinek - kolonia przygodowa 9, 11 dni wiek 8-12
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz survivalowo-kajakowy 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz paintballowo-survivalowy 9, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz zakręcone wakacje 9, 11 dni wiek 8-16
Dojazd autokarem Dębogóra - Kolonia Wakacje nad Rozlewiskiem 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Dziwnówek - kolonia Adventure i Survival Kids 9, 11 dni wiek 8-13
Dojazd autokarem Dźwirzyno - obóz paintballowy 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Gierłoż - Mazury Adventure Camp 10, 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Gierłoż - Mazury Quad Camp 10, 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Janów Lubelski - obóz Krav-Maga 10, 11 dni wiek 12-17
Dojazd autokarem Janów Lubelski - obóz paintball i survival 10, 11 dni wiek 13-17
Dojazd autokarem Janów Lubelski - obóz rowerowo-kajakowy 10, 11 dni wiek 14-17
Dojazd autokarem Jarosławiec - Obóz Archery Tag i Paintball 10, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Jarosławiec - Obóz Jazdy Konnej 10, 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Jarosławiec - Obóz Komandos Junior 10, 11 dni wiek 9-18
Dojazd autokarem Karpacz - obóz Karkonosze Adventure 11 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Kąty Rybackie - braterstwo broni 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Kąty Rybackie - na tropie przygody 11 dni wiek 10-14
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Jazdy Konnej 10, 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Survival i Bushcraft CAMP 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz samoobrony i sportów walki 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz survival i paintball 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - kolonia przygodowa 11 dni wiek 8-11
Dojazd autokarem Kortowo - kolonia samoobrony i sportów walki 11 dni wiek 8-11
Dojazd autokarem Kraków - Przygoda po krakowsku NAD JEZIOREM 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Krynica Morska - obóz przygody 11 dni wiek 8-15
Dojazd autokarem Krynica Morska - obóz survival i paintball 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Lądek Zdrój - kolonia i obóz jazdy konnej 11 dni wiek 7-17
Dojazd autokarem Lesko SKI - 9 Przygód w 9 Dni 10, 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Lesko SKI - Obóz Paintballowy 10, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Lesko SKI - Obóz Survivalowy 10, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Lesko SKI - Obóz Szybowcowy 10, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Mierzyn- kolonie i obóz survival i paintball 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Międzyrzec Podlaski - 17 Przygód nad Jeziorem 11 dni wiek 12-18, 8-18
Dojazd autokarem Międzyrzec Podlaski - Sztuki Walki z Mistrzem 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - 15 Przygód nad Morzem 10, 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - W 9 Dni Dookoła Świata 10, 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Międzyzdroje - Survival i Bushcraft CAMP 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Mrzeżyno - obóz militarny ASG - Oddział Elitarny 9, 11 dni wiek 15-18
Dojazd autokarem Mrzeżyno - obóz militarny ASG Delta Force 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Mrzeżyno - obóz militarny Młody Komandos 9, 11 dni wiek 8-13
Dojazd autokarem Mrzeżyno obóz militarny Ranger Camp 9, 11 dni wiek 13-18
Dojazd autokarem Mrzeżyno- obóz militarny snajperski 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz Adventure 10, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz paintballowy 10, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Muszyna - Fabryka Adrenaliny Plus 10, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny 10, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Muszyna - obóz Military Camp 11 dni wiek 13-18
Dojazd autokarem Poddąbie - obóz rowerowy 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Pogorzelica - obóz ABC jazdy konnej 11 dni wiek 9-17
Dojazd autokarem Pogorzelica - obóz paintballowy 11 dni wiek 8-17
Dojazd autokarem Pogorzelica - obóz survivalowy 11 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - kolonia Świat Małego Paintballa 10, 11 dni wiek 10-13
Dojazd autokarem Pokrzywna - obóz Świat ASG 10, 11 dni wiek 13-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - obóz Świat Paintballa 10, 11 dni wiek 13-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - obóz Świat Paintballa&ASG 10, 11 dni wiek 12-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - obóz Świat Przygody 10, 11 dni wiek 8-16
Dojazd autokarem Pokrzywna - obóz Świat Wyzwań 10, 11 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - obóz Świat Żywiołów 10, 11 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Ponik - obóz Combat Camp Ośrodek Ponik 11 dni wiek 12-17
Dojazd autokarem Ponik - obóz Mini Extreme Camp Ośrodek Ponik 10, 11 dni wiek 8-12
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Extreme Camp 10, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Mania Przetrwania 10, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Mania Strzelania 10, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Przysiecz - kolonia ABC jazdy konnej 10, 11 dni wiek 7-14
Dojazd autokarem Ruciane Nida - Leśny Agent 11 dni wiek 12-17
Dojazd autokarem Spała - kolonia przygodowa 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Spała - obóz ASG 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Spała - obóz jazdy konnej 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Spała - obóz z adrenaliną 11 dni wiek 10-16
Dojazd autokarem Ustroń - profesjonalny obóz rowerowy ENDURO-TRAILOWY 11 dni wiek 13-17
Dojazd autokarem Węgierska Górka - obóz Pasjonaci Adrenaliny 10, 11 dni wiek 9-13
Dojazd autokarem Węgierska Górka - obóz Pasjonaci ASG 10, 11 dni wiek 9-14
Dojazd autokarem Węgierska Górka - obóz Pasjonaci paintballa 10, 11 dni wiek 9-14
Dojazd autokarem Wiączyń Dolny - obóz jazdy konnej 10, 11 dni wiek 10-17
Dojazd własny Wiączyń Dolny - półkolonie 8, 9 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Wisła - Beskidzki Klub Włóczykija - obóz górski 11 dni wiek 12-17
Dojazd autokarem Wisła - kolonie rozmaitości "Skocz do Wisły!" 11 dni wiek 9-12, 12-17
Dojazd autokarem Wisła - obóz rowerowy 11 dni wiek 12-17
Dojazd autokarem Zakopane - obóz Tatrzańska Przygoda 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Zakopane - obóz Tatrzańskie Wędrówki 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Zamrzenica - kolonia Mały Strzelec 9, 11 dni wiek 8-13
Dojazd autokarem Zamrzenica - kolonia Mały Traper 9, 11 dni wiek 8-13
Dojazd autokarem Zamrzenica - Łowcy adrenaliny 9, 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Zamrzenica - obóz ASG 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Zamrzenica - Sztuka Przetrwania 9, 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Zawoja - obóz przygodowy 11 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Zawoja - obóz Zdobywcy Górskich Szczytów 11 dni wiek 11-17

Zagranica
Dojazd autokarem Francja, Anglia - Poznajemy Europejskie Stolice - Paryż, Londyn - obóz 8 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Węgry, Słowacja, Austria, Czechy - Poznajemy Europejskie Stolice - j. angielski 10 dni wiek 14-18
Dojazd autokarem Węgry, Słowacja, Austria, Czechy - Poznajemy Europejskie Stolice - j. niemiecki 10 dni wiek 14-18
Dojazd autokarem Węgry, Słowacja, Austria, Czechy - Poznajemy Europejskie Stolice - rekreacja 10 dni wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Poznajemy Kampanię i Rzym - obóz 10 dni wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Poznajemy Toskanię i Ligurię - obóz 10 dni wiek 14-18


Obozy młodzieżowe pozwolą Ci się znaleźć na celowniku najlepszych emocji! Czeka na Ciebie kilkaset propozycji wyjazdów w najpiękniejsze miejsca Polski. Postaw na obozy młodzieżowe za granicą, gdzie aktywny wypoczynek uprzyjemni Ci słoneczne wybrzeże Adriatyku czy Morza Śródziemnego. Który obóz młodzieżowy porwie Cię w wir nieszablonowego wypoczynku z najlepszymi ludźmi? Dopasuj wyjazd na obóz młodzieżowy do ulubionej dyscypliny sportu i pasji, a my zabierzemy Cię tam bez mrugnięcia okiem! Sprawdź gorące oferty obozów młodzieżowych w promocji First i Last Minute, które nie stygną jak zatopione w słońcu plaże Złotych Piasków.


Klub Urwisa

Polska
Dojazd autokarem Dębogóra - Klub Urwisa Wakacje nad Rozlewiskiem 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Zakopane - Klub Urwisa kolonia Mini Przygoda 10, 11 dni wiek 7-11

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC