Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
Oferty
Kierunek: dowolny Polska zagranica    Sortuj wg: liczby dni alfabetycznie    Pokazuj oferty: z wolnymi miejscami wszystkie

Obozy młodzieżowe

Polska
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko SKI - Z Artystyczną Duszą 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko SKI - 9 Przygód w 9 Dni 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko SKI - Konwent Manga i Anime 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko SKI - Obóz Survivalowy 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko Zamek - Klub Urwisa - Eko Kolonia 11 dni wiek 7-13
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko Zamek - Obóz Detektywistyczny Bieszczadzki Tropiciel 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko Zamek - Obóz Rekreacyjny 11 dni wiek 13-18
Dojazd autokarem Brenna - Jazda konna 11 dni wiek 10-16
Dojazd autokarem Czaplinek - kurs nurkowania OWSD 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz multisportowy 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz rekreacyjny 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz windsurfingowy 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Czaplinek - obóz żeglarski 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz paintballowo-survivalowy 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz rekreacyjny 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Dąbki - obóz zakręcone wakacje 11 dni wiek 8-16
Dojazd autokarem Dźwirzyno - kolonia rekreacyjna 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Dźwirzyno - kolonia Zumba Fitness 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Dźwirzyno - obóz fotograficzny 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Dźwirzyno - obóz rekreacyjny 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Dźwirzyno - obóz Zumba Fitness 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Gierłoż - kurs Ratownik WOPR 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz 8 przygód 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz aktywni i wygodni 11 dni wiek 8-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz paintballowo-gokartowy 11 dni wiek 11-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz paintballowy 11 dni wiek 11-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz quadowo-gokartowy 11 dni wiek 11-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz quadowo-paintballowy 11 dni wiek 11-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz quadowy 11 dni wiek 11-18
Dojazd autokarem Gierłoż - obóz z psem 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Gierłoż - quady&paintball&przygoda junior 11 dni wiek 8-11
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Kolonia Rekreacyjna 11 dni wiek 7-13
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Jazdy Konnej 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Rekreacyjny 11 dni wiek 13-18
Dojazd autokarem Kołobrzeg - Obóz Zachodniopomorskie Parki Wodne 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Krasiejów - obóz Minecraft 11 dni wiek 10-14
Dojazd autokarem Krasiejów - obóz Świat Młodego Odkrywcy 11 dni wiek 10-14
Dojazd autokarem Krasiejów - obóz Świat Przygód 11 dni wiek 10-14
Dojazd autokarem Łeba - kolonie rekreacyjne. Wypoczynek Bez Kitu 11 dni wiek 12-14
Dojazd autokarem Międzywodzie - 10 Krajów w 10 Dni 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - 15 Przygód nad Morzem 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - English Camp 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Międzywodzie - Obóz Rekreacyjny 11 dni wiek 13-18
Dojazd autokarem Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny Plus chłopcy 11 dni wiek 13-18
Dojazd autokarem Muszyna - obóz tenisowy 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Ostróda - obóz quadowy&sporty wodne 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat ASG 11 dni wiek 13-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat małego paintballa 11 dni wiek 10-13
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat paintballa 11 dni wiek 13-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat paintballa i ASG 11 dni wiek 12-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat przygody w parku rozrywki 11 dni wiek 9-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat wyzwań 11 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Pokrzywna - Świat żywiołów 11 dni wiek 10-17
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Mania 4x4 off road 11 dni wiek 14-18
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Mania strzelania 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Mania wspinania 11 dni wiek 10-18
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Mini extreme camp 11 dni wiek 8-11
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Multimania 11 dni wiek 10-14
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Quadowi maniacy 11 dni wiek 14-18
Dojazd autokarem Przysiecz - kolonia ABC jazdy konnej 11 dni wiek 7-14
Dojazd autokarem Przysiecz - kolonia plastyczna 11 dni wiek 7-14
Dojazd autokarem Przysiecz - kolonia w Gościnnej Zagrodzie 11 dni wiek 7-14
Dojazd autokarem Rowy - obóz Bałtyckie Aquaparki 11 dni wiek 9-17
Dojazd autokarem Rowy - obóz plastyczny 11 dni wiek 9-17
Dojazd autokarem Rowy - obóz rekreacyjny 11 dni wiek 9-17
Dojazd autokarem Rowy - obóz Świat Gier 11 dni wiek 9-17
Dojazd autokarem Świnoujście - Manga 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Świnoujście - Obóz Języka Hiszpańskiego 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Świnoujście - Obóz Odkrywamy Japonię 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Świnoujście - Obóz Rekreacyjny 11 dni wiek 13-18
Dojazd autokarem Uniejów - obóz gamingowy 11 dni wiek 8-16
Dojazd autokarem Uniejów - obóz rekreacyjny - Termalna zabawa 11 dni wiek 8-16
Dojazd autokarem Uniejów - obóz z Minecraftem 11 dni wiek 8-16
Dojazd autokarem Zakopane - kolonia i obóz English Camp 11 dni wiek 7-18
Dojazd autokarem Zakopane - kolonie Parki Wodne 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Zakopane - obóz Parki Wodne 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Zakopane - obóz Tatrzański Luz 11 dni wiek 12-18
Dojazd autokarem Zamrzenica - Sztuka Przetrwania 11 dni wiek 12-18

Zagranica
Dojazd autokarem Grecja - Skotina - J. Angielski 13 dni wiek 13-17
Dojazd autokarem Grecja - Skotina - obóz rekreacyjny 13 dni wiek 13-18
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Party Camp - Hotel Riva*** FB 11 dni wiek 16-19
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Party Camp - Hotel Zdravets**** ALL 11 dni wiek 16-19
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Summer Camp - Hotel Riva*** FB 11 dni wiek 13-15
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna 10 dni wiek 9-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia język angielski 10 dni wiek 9-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz rekreacyjny 10 dni wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz język angielski 10 dni wiek 14-18
Transport samolotem Albania - Vlora - Bałkański chillout 8 dni wiek 12-18
Transport samolotem Bułgaria - Złote Piaski - Party Time - Wylot Katowice - Hotel Zdravets**** ALL 8 dni wiek 14-19
Transport samolotem Malta - Gzira - Obóz rekreacyjny 8 dni wiek 12-18
Transport samolotem Malta - Gzira - obóz rekreacyjny z językiem angielskim 8 dni wiek 12-18


Obozy młodzieżowe pozwolą Ci się znaleźć na celowniku najlepszych emocji! Czeka na Ciebie kilkaset propozycji wyjazdów w najpiękniejsze miejsca Polski. Postaw na obozy młodzieżowe za granicą, gdzie aktywny wypoczynek uprzyjemni Ci słoneczne wybrzeże Adriatyku czy Morza Śródziemnego. Który obóz młodzieżowy porwie Cię w wir nieszablonowego wypoczynku z najlepszymi ludźmi? Dopasuj wyjazd na obóz młodzieżowy do ulubionej dyscypliny sportu i pasji, a my zabierzemy Cię tam bez mrugnięcia okiem! Sprawdź gorące oferty obozów młodzieżowych w promocji First i Last Minute, które nie stygną jak zatopione w słońcu plaże Złotych Piasków.


Klub Urwisa

Polska
Dojazd autokarem Krasiejów - Klub Urwisa Kreatywne wakacje 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Przysiecz - Klub Urwisa Kolonie ze zwierzętami 11 dni wiek 7-11
Dojazd autokarem Zakopane - Klub Urwisa kolonia Parki Wodne 11 dni wiek 7-11

Kursy językowe

Zagranica
Transport samolotem Anglia - Brighton - intensywny kurs j. angielskiego Junior Family BLC 15 dni wiek 14-18
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Adult Family BLC 15 dni wiek 16+
Transport samolotem Anglia - Brighton - kurs j. angielskiego Junior Family BLC 15 dni wiek 14-18
Transport samolotem Malta - Sliema - kurs j. angielskiego Junior Residence IELS 8, 15 dni wiek 12-18
Transport samolotem Malta - Gzira - kurs j. angielskiego NSTS Adult Campus 15 dni wiek 18+
Transport samolotem Malta - Sliema - kurs j. angielskiego Adult Residence IELS - wiek 18+ 8, 15 dni wiek 18+


Wybierz zajęcia z native speakerem lub polskim lektorem i połącz naukę z niezapomnianymi wakacjami w najpiękniejszych zakątkach świata! Kursy językowe za granicą gwarantują najefektywniejszy model nauki języka, dopasowany do umiejętności uczestników. Interesują Cię wakacyjne kursy językowe na wyspach czy może Twoje ambicje zaspokoi wyjazd za ocean do Nowego Yorku? Prowadzimy kursy językowe w 5 językach świata w różnych częściach globu, tak aby podnieść Twoje umiejętności i zapewnić Ci radość podróżowania! Certyfikowane szkoły językowe, malownicze krajobrazy i fascynujący ludzie czekają na Ciebie! Mów płynniej na wakacjach swoich marzeń!


Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC