Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGITYMACJE ISIC BILETY LOTNICZE
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Polska - Szlakiem zielonogórskich winnic
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Muzeum Fortyfikacji i Nietoperzy w Pniewie - Zamek Joannitów - majestat na przesmyku dwóch jezior - Polska Toskania - Klępsk - Pomnik Historii - Palmiarnia na szczycie Winnego Wzgórza

Program
1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przyjazd do Międzyrzecza. Zwiedzanie Międzyrzeckiego Rejonu Umocnionego - unikatowego na skalę europejską potężnego systemu podziemnych korytarzy; to wspaniała przygoda i niezapomniane przeżycie. Następnie przejazd do Łagowa Lubuskiego, położonego pomiędzy dwoma jeziorami: Łagowskim i Trześniowskim – urokliwa lokalizacja tego miejsca sprawia, że jest często nazywane Perłą Ziemi Lubuskiej; wejście na taras widokowy 35 metrowej wieży Zamku Joannitów, z którego podziwiać można fantastyczny widok nie tylko na szmaragdowe wody jezior, ale na całą okolicę. Ukoronowanie dnia to wizyta w lubuskiej winnicy, gdzie będzie okazja do wysłuchania opowieści o winorośli i historii lubuskiego winiarstwa, oczywiście przy lampce lokalnego wina. Przejazd do hotelu, kolacja*, nocleg

2 dzień:
Śniadanie. Rejs galarem rzekami Odrą i Obrzycą do winnicy. W czasie rejsu okazja do podziwiania nadrzecznej flory i fauny. Wizyta w winnicy: podczas snutych przez winiarza opowieści degustacja dwóch rodzajów win, połączona z poczęstunkiem specjalnie dobranych serów, świeżych bagietek oraz wody mineralnej. Po degustacji spacer po ogrodzie i winiarni. Przejazd na zwiedzanie niezwykłego kościółka w miejscowości Klępsk, perełki sakralnej architektury prowincjonalnej. Większość zdobień pochodzi z okresu renesansu i baroku. Wewnątrz m.in. maleńkie, rozczulające wręcz swoimi rozmiarami organy i ławka kolatorska, rzeźby Lutra i Melanchtona, śliczna kazalnica i renesansowa płyta epitafijna lokalnego rycerza. Kościółek nosi zaszczytny tytuł Pomnika Historii. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.

3 dzień:
Śniadanie. Przejazd na wizytę w winnicy Bachusowe Pole. Zajmująca 3 ha winnica położona jest w bajkowej części województwa lubuskiego, niespełna 16 km od Zielonej Góry. Powstała w 1993 roku i należy do Lubuskiego Szlaku Wina i Miodu. Na koniec zwiedzanie Zielonej Góry: spacer, podczas którego zobaczymy najważniejsze zabytki i atrakcje turystyczne miasta Bachusa m.in. Palmiarnię, Ratusz, Stary Rynek i zielonogórski deptak. Wyjazd w drogę powrotną.
Świadczenia
Świadczenia
Zakwaterowanie: 2 noclegi w hotelu lub ośrodku wypoczynkowym w okolicach Zielonej Góry. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie: 2 śniadania. *Możliwość dokupienia pakietu 2 kolacji w cenie 100 zł/os.
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem lub mikrobus z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota. Obowiązkowa składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.
Informacje praktyczne
Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola i Wrocławia. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy. Przejazd: Katowice – Pniewo (ok. 420 km) – ok. 6 godzin.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, Tour Guide, degustacje, rejs. Koszt - ok. 250 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Polska - Szlakiem zielonogórskich winnic   (skrót: SZLAKIEM ZIELONOGORSKICH WINNIC PAX BB)
16.07 - 18.07.2021
 3 dni / OPSZ0716
1199 zł   839 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
27.08 - 29.08.2021
 3 dni / OPSZ0827
1199 zł   839 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC