Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Wrocław Lubiąż
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Polska - Z wizytą we Wrocławiu
Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Wrocławski rynek - Panorama Racławicka - Ostrów Tumski - zabytkowa część miasta - Lubiąż - największe Opactwo Cystersów na świecie - Śląski Olimp - tajemnicza i magiczna góra Ślęża - rejs po Odrze - Zoo z Afrykarium - Hala Stulecia z listy UNESCO

Program
1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast wg rozkładu jazdy. Przyjazd do Wrocławia – stolicy województwa dolnośląskiego. Przywitamy się z miastem wjeżdżając na 49 piętro drapacza chmur Sky Tower z widokiem na całe miasto. Następnie zwiedzanie miasta z przewodnikiem: rynek - jeden z największych w Europie, z pięknymi kamieniczkami (wraz ze wzniesionymi w rogu rynku połączonymi łukiem kamienicami Jaś i Małgosia) oraz późnogotyckim Ratuszem, gmach dawnego kolegium jezuickiego obecnie Uniwersytet Wrocławski wraz ze słynną Aulą Leopoldina - wspaniały przykład baroku austriackiego, Panorama Racławicka – monumentalne malowidło o wymiarach 114 m x 15, najstarsza część miasta - Ostrów Tumski, zwany małym Watykanem, z charakterystycznymi wieżami katedry św. Jana Chrzciciela i kolegiaty św. Krzyża i św. Bartłomieja, Plac Kościelny, most Tumski zwany mostem zakochanych. Czas wolny w centrum miasta. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, *obiadokolacja, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Libiąża, gdzie znajduje się jedna z największych atrakcji Dolnego Śląska: Opactwo Cystersów - nazywane arcydziełem śląskiego baroku, to drugi co do wielkości obiekt sakralny na świecie. Powierzchnia opactwa jest większa niż Zamku Królewskiego w Warszawie i Zamku Królewskiego na Wawelu razem wziętych! Zwiedzanie odrestaurowanych sal - m. in. Jadalnia Opata z freskami Michała Willmanna - śląskiego Rembrandta. Następnie przejazd do Sobótki leżącej u podnóża góry Ślęży – zwanej Śląskim Olimpem i będącym siedzibą pogańskich bogów. Wejście na szczyt (zaliczany do Korony Gór Polskich) jednym ze szlaków o średnim poziomie trudności (trasa ok. 8,5 km; przewyższenie 496 m, ok. 3 godz.). Powrót do Wrocławia, czas wolny, *obiadokolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie i rejs stateczkiem wycieczkowym po Odrze. Następnie odwiedzimy wrocławskie Zoo razem z Afrykarium, w którym prezentowane jest środowisko wodne Czarnego Kontynentu. Na terenie ZOO będzie możliwość poznania zwierząt z egzotycznych zakątków. Następnie udamy się w stronę Hali Stulecia, która powstała w latach 1911-1913 wg Projektu Maxa Berga, a w 2006 r. została wpisana na listę UNESCO. Zobaczymy również Pawilon Czterech Kopuł i udamy się do Ogrodu Japońskiego – wrocławska namiastka kultury Kraju Kwitnącej Wiśni. W godzinach popołudniowych wyjazd w drogę powrotną.
Świadczenia
Zakwaterowanie:
2 noclegi w hotelu o standardzie **/*** we Wrocławiu lub okolicy. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, TV
Wyżywienie:
2 śniadania, (*możliwość wykupienia 2 obiadokolacji w cenie 90 zł).
Transport:
Komfortowy autokar z WC, klimatyzacją, barkiem i video.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Informacje praktyczne
Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Zalecamy strój sportowy i wygodne obuwie – stosowne do wyjścia w góry. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy. Przejazd: Katowice - Wrocław (ok. 200 km) – ok. 3 godz.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, Tour Guide. Koszt – ok. 250 zł.
- podana wysokość pakietu kosztów programowych ma charakter orientacyjny. Może on ulec nawet znaczącej zmianie w związku z ograniczeniami covidowymi, zmianami taryf i koniecznością wcześniejszych opłat rezerwacyjnych. Szczegółowych informacji udzieli pilot na wycieczce.
- dodatkowych ubezpieczeń.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Polska - Z wizytą we Wrocławiu   (skrót: Z WIZYTA WE WROCLAWIU 2023 PAX BB)
30.06 - 02.07.2023
 3 dni / KPTD0630
1165 zł   699 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 699 zł
Plan podróżyRezerwuj
18.08 - 20.08.2023
 3 dni / KPTD0818
1165 zł   699 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 699 zł
Plan podróżyRezerwuj
22.09 - 24.09.2023
 3 dni / KPTD0922
1165 zł   699 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 699 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2023
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC