Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Wczasowa 5
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Ponik na Jurze - mini extreme camp (wiek 10-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Wakacje na Jurze spędza się aktywnie. W otoczonych lasami ośrodkach Ponik i ZHP, w sercu Jury Krakowsko- Częstochowskiej, w bliskości tajemniczych jaskiń i zamków na szlaku Orlich Gniazd, nie ma czasu na nudę! Tu możesz spróbować swoich sił we wspinaczce, paintballu i survivalu, pływać kajakiem, jeździć rowerem, zobaczyć średniowieczne zamki i zasmakować OFF ROADU w jurajskich plenerach. Poza zajęciami specjalistycznymi, związanymi z wybranym rodzajem obozu, czekają na Was atrakcje wspólne dla wszystkich, takie jak: zajęcia strzeleckie - z pneumatycznej broni krótkiej i długiej, strzelanie do celów ruchomych i nieruchomych, orientering - wyznaczanie azymutu, obsługa kompasu i busoli, czytanie mapy, gry terenowe, pierwsza pomoc, zajęcia gry sportowe, ognisko, plażowanie i dyskoteka. Do dyspozycji uczestników rowery i kajaki, a dla chętnych, w razie niepogody, obozowy turniej gier komputerowych.

Program


Mini Extreme Camp (8-11 lat)

Ten obóz to propozycja dla najmłodszych „twardzieli”, którzy chcą się wcielić w rolę policjanta, żołnierza czy komandosa. Będziemy strzelać do celu kulkami z farbą z markerów paintballowych, karabinków ASG, wiatrówek oraz z łuku – wybierzemy najlepszego strzelca obozu. Będziemy zwiadowcami grając w podchody i gry terenowe. Każdy młody uczestnik tego obozu spróbuje swoich sił na ściance wspinaczkowej i pozna techniki linowe. Podczas obozu odbędzie się również bitwa z użyciem pistoletów na wodę, która wyłoni zwycięską drużynę. Za pomocą wykrywacza metali poszukamy skarbów ukrytych w ziemi. Na zajęciach z mini-survivalu będziemy wspólnie z opiekunami poznawać zasady orientowania mapy w terenie, komunikowania się i odnajdywania wyznaczonej drogi. Zbudujemy i rozpalimy w bezpieczny sposób ognisko. Nauczymy się samodzielnie przygotowywać posiłek na biwakach, rozpoznawać rośliny, grzyby i tropy zwierząt. W razie niepogody będziemy trenować strzelanie na grach playstation, co również będzie niezłą frajdą. Ten obóz to wspaniała, bezpieczna przygoda dla najmłodszych!!! Zarówno chłopców jak i dziewczynek.
Program fakultatywny
Zajęcia na ściance wspinaczkowej. Cena 25 PLN
Przejażdżka autem terenowym. Cena 30 PLN (min. 5 os.)
Jazda quadem. Cena 35 PLN.
Zajęcia paintballowe, do wykorzystania 100 kulek. Cena 40 PLN
Przejażdżka wojskowym terenowym samochodem ciężarowym marki KRAZ. Cena 60 PLN (min 10 osób)
Całodniowa wycieczka do Ogrodzieńca i Parku Wodnego Jura – zwiedzanie zamku ogrodzienieckiego i relaks w parku wodnym (min. 7 osób). Cena 100 PLN
Zakwaterowanie
W Ośrodku Harcerskim, o powierzchni 6 ha, usytuowanym w środku sosnowego lasu. Zakwaterowanie w drewnianych domkach letniskowych z pełnym węzłem sanitarnym. W każdym domku są 2 pokoje 3-5 osobowe, łóżka piętrowe. Na terenie ośrodka znajdują się również: kuchnia z jadalnią, świetlica i sanitariaty z natryskami z ciepłą wodą. Zajęcia wodne będą realizowane na terenie stawów w rejonie Złotego Potoku.
lub w Ośrodku „Ponik”, na leśnym, ogrodzonym terenie. Zakwaterowanie w 3-4-,5-osobowych, drewnianych domkach letniskowych z łazienkami. Na terenie ośrodka znajdują się dwa jeziorka z czystą wodą, jedno z piaszczystą plażą. Zajęcia wodne będą realizowane na terenie ośrodka. Wieczory przy ognisku spędzać będziemy na wyspie – urozmaicającej krajobraz ośrodka. W obiekcie, do dyspozycji uczestników, jest również duża wiata z tenisem stołowym, piłkarzykami i grami zręcznościowymi, sklepik, boiska do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki.
Ośrodki położone są na Wyżynie Krakowsko-Częstochowskiej, w otulinie Jurajskiego Parku Krajobrazowego.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Brak możliwości realizacji diet.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, medyczna, instruktorska i ratownicza. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Od uczestników powyżej 13-go roku życia przy zakwaterowaniu pobieramy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Zabierz ze sobą legitymację szkolną, odpowiedni strój i obuwie do zajęć przewidzianych programem, mały plecak na piesze wycieczki, ciepły sweter/polar, nakrycie głowy, dres, kurtkę nieprzemakalną, buty za kostkę z twardą podeszwą, latarkę z bateriami, strój kąpielowy, preparat przeciw komarom. Obozy przeznaczone są dla osób lubiących aktywność ruchową.
Program obozów zostanie odpowiednio dostosowany do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole. Na obozy: mania przetrwania, mania strzelania, mania wspinania, Extreme Camp, Off Road, Quady - należy zabrać: śpiwór, karimatę, menażkę i niezbędnik/sztućce.
Wszystkie zajęcia specjalistyczne odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, ochronniki słuchu, okulary, uprzęże i kamizelki asekuracyjne).
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ponik na Jurze - mini extreme camp   (skrót: PONIK MINI EXTREME CAMP OSRODEK PONIK 2022 PAX FB)
28.07 - 07.08.2022
 11 dni / KPOJ0728
2099 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / KPOJ0808
2099 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.08 - 29.08.2022
 11 dni / KPOJ0819
2099 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC