Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Poronin - Tatralandia i inne zimowe Aquaparki (wiek 10-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Radość, moc zabawy, zjeżdżalnie, fontanny, gejzery, baseny z wodą termalną o temperaturze do 36 stopni C - aquaparki nigdy się nie nudzą!. Jeśli jesteś miłośnikiem wodnego szaleństwa, zobacz jakie atrakcje przygotowaliśmy dla Ciebie. Gorące termy na mroźne dni, to idealny pomysł! Relaks w ciepłej wodzie i piękne widoki ośnieżonych gór to niepowtarzalne połączenie - musisz tego doświadczyć!

Program
W programie 4 parki wodne:

Aquapark Tatralandia na Słowacji – największy całoroczny kompleks wodnej zabawy w Europie. 10 całorocznych basenów ze słoną, termalną i czystą wodą, z pięknym widokiem na Tatry. Do tego 6 zjeżdżalni czynnych również zimą, wyspa piratów z niepowtarzalnym tropikalnym klimatem i wiele innych atrakcji.

Termy Bania – całoroczne baseny z licznymi zjeżdżalniami, armatkami wodnymi, karuzelami i sztucznymi falami. Po dobrej zabawie można zrelaksować się w zewnętrznych basenach termalnych, z których roztacza się widok na najsłynniejszy stok narciarski - Kotelnicę Biełczańską.

Aquapark Zakopane - duży, nowoczesny park wodny z zjeżdżalniami, rwącą rzeką i wodospadami oraz zewnętrznym basenem termalnym o leczniczych właściwościach.

Termy Szaflary - baseny z wysokozmineralizowaną wodą termalną, bicze wodne, ławki do masażu, gejzery i jeżyki, to idealny przepis na relaks w zimowy dzień.



Na obozie nie zabraknie również wycieczki do zimowej stolicy Polski – Zakopanego. Zaprosimy Was na gwarne kolorowe Krupówki, pokażemy Sanktuarium M.B. Fatimskiej na Krzeptówkach, obiekty Skoczni Krokiew. Obowiązkowym punktem programu będzie możliwość zakupu góralskich pamiątek.

Dodatkowo masa atrakcji, tj. wyjście na lodowisko, wieczór góralski z prawdziwym góralem, ognisko z kiełbaskami, gry i zabawy na śniegu, dyskoteki i wiele innych.



Ramowy program obozu:

Dzień 1: Przyjazd do Poronina w godzinach wieczornych. Zakwaterowanie. Obiadokolacja. Spotkanie organizacyjne.

Dzień 2: Śniadanie. Wodna zabawa w Termach Bania. Obiad. Białe szaleństwo, czyli gry i zabawy na śniegu. Kolacja. Wieczór zabaw, gier i quizów – tego wieczoru stawiamy na kreatywność, integrację i dobrą zabawę.

Dzień 3: Śniadanie. Gry i zabawy rekreacyjne w ośrodku. Obiad. Wycieczka do Aquaparku w Zakopanem- czas na relaks i wodne szaleństwo. Kolacja. Wieczorek filmowy z kubkiem gorącego kakao.

Dzień 4: Śniadanie. Turniej gier planszowych. Obiad. Wycieczka na lodowisko - jazdy na łyżwach musi zimą spróbować każdy! Kolacja. Dyskoteka, podczas której przebierzemy się za ulubioną postać.

Dzień 5: Śniadanie. Termy Szaflary. Obiad. Dla chętnych kulig (wyjazd fakultatywny). Dla pozostałych zajęcia integracyjne w ośrodku. Kolacja. Wieczorek góralski, opowieści Górala przy kominku o tradycji, kuchni i życiu w górach.

Dzień 6: Śniadanie. Wyjazd na Słowację do Tatralandii – tropikalnego raju pod Tatrami, gdzie temperatura wody nie spada poniżej 30°C. Kompleks basenów ze zjeżdżalniami, wodnymi huśtawkami, sztucznym deszczem, wodnymi wulkanami i gejzerami. Obiadokolacja. Wieczór zabaw, gier i quizów.

Dzień 7: Śniadanie. Gry i zabawy rekreacyjne w ośrodku. Obiad. Wycieczka do Zakopanego, zakup pamiątek góralskich na Krupówkach. Kolacja w formie ogniska, pieczenie kiełbasek, ciepła herbatka, podsumowanie obozu.

Dzień 8: Śniadanie. Wyjazd w drogę powrotną do domu.
Program fakultatywny
Kulig – cena ok. 100 zł

Be Happy Museum – Jeśli jesteś fanem selfie i lubisz dobrą zabawę, to naładuj baterię w swoim telefonie, bo Be Happy Museum to prawdziwa mekka dla miłośników zdjęć i dobrej zabawy. Niepowtarzalne scenografie z kultowymi donatami, ogromnymi słodyczami czy jednorożcami to gwarancja super fotek, które zrobią furorę na Twoich mediach społecznościowych! (behappymuseum.com) – cena ok. 40 zł
Zakwaterowanie
Dom Wypoczynkowy Grzybek (www.dwgrzybek.pl) w Poroninie. Pokoje 3,4,5 – osobowe z łazienkami. Do dyspozycji uczestników świetlica ze stołem do tenisa, koliba do imprez integracyjnych oraz bezprzewodowy internet. Zakwaterowanie w turnusach: 14.01-21.01, 21.01-28.01, 18.02-25.02.

Willa Bystry Potok (www.bystrypotok.com.pl) w Poroninie. Pokoje 3,4 – osobowe z łazienkami. Do dyspozycji uczestników świetlica oraz koliba do imprez integracyjnych. Zakwaterowanie w turnusach: 28.01-04.02, 04.02-11.02, 11.02-18.02.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Śniadania w formie bufetu, obiady, kolacje serwowane, a gorące napoje przez cały dzień. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.

Transport: autokar z klimatyzacją.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka pedagogiczna i instruktora.
Informacje praktyczne
Należy zabrać: strój kąpielowy, kartę kwalifikacyjną, legitymację szkolną, zimowy krem z filtrem, ręczniki, dowód osobisty/paszport.

Cena nie obejmuje: dopłaty za dojazd z miejsc wyszczególnionych w planie podróży, programu fakultatywnego, biletu wstępu do Tatralandii – koszt ok. 40 EUR.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Poronin - Tatralandia i inne zimowe Aquaparki   (skrót: PORONIN ZIMOWE AQUAPARKI BYSTRY POTOK 2023)
28.01 - 04.02.2023
 8 dni / BOPP0128
2249 zł   1949 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
04.02 - 11.02.2023
 8 dni / BOPP0204
2249 zł   1949 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.02 - 18.02.2023
 8 dni / BOPP0211
2249 zł   1949 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Terminy i ceny:   Poronin - Tatralandia i inne zimowe Aquaparki   (skrót: PORONIN ZIMOWE AQUAPARKI GRZYBEK 2023)
14.01 - 21.01.2023
 8 dni / BOPP0114
2249 zł   1949 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
21.01 - 28.01.2023
 8 dni / BOPP0121
2249 zł   1949 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
18.02 - 25.02.2023
 8 dni / BOPP0218
2249 zł   1949 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC