Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
Last Minute dla młodzieży
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Obozy młodzieżowe
Polska
Dojazd autokarem Częstochowa - obóz siatkarski VolleyballCamp od 1599 zł 1799 zł 07.07.2021 (11 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Międzyrzec Podlaski - 17 Przygód nad Jeziorem od 1599 zł 1699 zł 09.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Dębogóra - Kolonia Wakacje nad Rozlewiskiem od 1699 zł 1799 zł 08.07.2021 (11 dni) wiek 7-11
Dojazd autokarem Lądek Zdrój - hulajnoga od 1699 zł 1999 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 7-17
Dojazd autokarem Lądek Zdrój - kolonia i obóz rekreacyjny od 1699 zł 1899 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 7-17
Dojazd autokarem Lesko Zamek - Eko Kolonia od 1699 zł 1799 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 7-11
Dojazd autokarem Lesko Zamek - Obóz Detektywistyczny Bieszczadzki Tropiciel od 1699 zł 1799 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Lesko Zamek - Obóz Piłki Nożnej od 1699 zł 1799 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Lesko Zamek - Obóz Rekreacyjny od 1699 zł 1799 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Mierzyn - Aktywne kolonie od 1699 zł 1899 zł 31.07.2021 (11 dni) wiek 7-11
Dojazd autokarem Mierzyn - obóz Aktywna Rekreacja od 1699 zł 1899 zł 31.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Extreme Camp od 1699 zł 1799 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Poznań - Koreański POP od 1699 zł 1799 zł 30.07.2021 (11 dni) wiek 9-18
Dojazd autokarem Poznań - Obóz Rekreacyjny od 1699 zł 1799 zł 30.07.2021 (11 dni) wiek 11-18
Dojazd autokarem Poznań - Skate ( Hulajnoga, Rolki, Deska i inne ) od 1699 zł 1799 zł 30.07.2021 (11 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Rabka Zdrój - kolonia pełna zdrowia od 1699 zł 1799 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 9-14
Dojazd autokarem Węgierska Górka - obóz Wodna pasja od 1699 zł 1799 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 9-14
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz piłki nożnej od 1749 zł 1849 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz rekreacyjny od 1749 zł 1849 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Mierzyn - kolonie i obóz wędkarski od 1749 zł 1949 zł 31.07.2021 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Mierzyn- kolonie i obóz survival i paintball od 1749 zł 1949 zł 31.07.2021 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Poznań - Kolonia w Stumilowym Lesie od 1749 zł 1849 zł 19.07.2021 (11 dni) wiek 7-11
Dojazd autokarem Kraków - Studencki Kraków od 1799 zł 1999 zł 07.07.2021 (11 dni) wiek 15-18
Dojazd autokarem Lesko Zamek - Obóz Pływacki od 1799 zł 1899 zł 18.07.2021 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Off Road od 1799 zł 1899 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Ponik na Jurze - Quadowi maniacy od 1799 zł 1899 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Zamrzenica - Sztuka Przetrwania od 1799 zł 1899 zł 09.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz koszykówki od 1849 zł 1949 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz siatkówki od 1849 zł 1949 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Niedzica - kolonia i obóz Akademia Relaksu od 1849 zł 2149 zł 18.07.2021 (11 dni) wiek 7-17
Dojazd autokarem Bocheniec - kolonia i obóz podróżniczy od 1899 zł 1999 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 7-16
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz fotograficzny od 1899 zł 1999 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz kulinarny od 1899 zł 1999 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz samoobrony i sportów walki od 1899 zł 1999 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Niedzica - kolonia i obóz języka angielskiego od 1899 zł 2199 zł 18.07.2021 (11 dni) wiek 7-18
Dojazd autokarem Niedzica - kolonia i obóz malowanie i rzeźba od 1899 zł 2199 zł 18.07.2021 (11 dni) wiek 7-17
Dojazd autokarem Zamrzenica - Łowcy adrenaliny od 1899 zł 2099 zł 20.07.2021 (11 dni) wiek 0-0
Dojazd autokarem Zamrzenica - obóz ASG od 1899 zł 2099 zł 09.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Bocheniec - kolonia i obóz komiksowy od 1949 zł 2049 zł 18.07.2021 (11 dni) wiek 7-16
Dojazd autokarem Bocheniec - kolonia i obóz szaleni naukowcy od 1949 zł 2049 zł 07.07.2021 (11 dni) wiek 7-16
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz tenisa ziemnego od 1949 zł 2049 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Borek - obóz kartingowy od 1999 zł 2099 zł 18.07.2021 (11 dni) wiek 12-16
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz tańca nowoczesnego od 1999 zł 2099 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Mrzeżyno - obóz militarny Młody Komandos od 1999 zł 2199 zł 20.07.2021 (11 dni) wiek 8-13
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz aktorsko-filmowy od 2049 zł 2149 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Lądek Zdrój - kolonia i obóz jazdy konnej od 2049 zł 2249 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 7-17
Dojazd autokarem Mrzeżyno - obóz fabularny ASG Wojownicy Pustkowi od 2049 zł 2249 zł 31.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Mrzeżyno- obóz fabularny Counter Strike od 2099 zł 2299 zł 20.07.2021 (11 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Przysiecz - Kolonie w Gościnnej Zagrodzie od 2099 zł 2199 zł 18.07.2021 (11 dni) wiek 7-14
Dojazd autokarem Mrzeżyno - obóz militarny ASG Delta Force od 2149 zł 2349 zł 20.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Mrzeżyno- obóz militarny snajperski od 2149 zł 2349 zł 20.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Ruciane Nida - Jazda Konna od 2149 zł 2349 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-17
Dojazd autokarem Mrzeżyno - obóz militarny ASG - Oddział Elitarny od 2199 zł 2399 zł 20.07.2021 (11 dni) wiek 15-18
Dojazd autokarem Mrzeżyno obóz militarny Ranger Camp od 2199 zł 2299 zł 20.07.2021 (11 dni) wiek 13-18
Dojazd autokarem Przysiecz - kolonia plastyczna od 2199 zł 2299 zł 18.07.2021 (11 dni) wiek 7-14
Dojazd autokarem Kortowo - FunFestival - obóz jazdy konnej od 2249 zł 2349 zł 02.07.2021 (11 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Przysiecz - kolonia kulinarna od 2299 zł 2399 zł 18.07.2021 (11 dni) wiek 7-14
Dojazd autokarem Przysiecz - kolonia ABC jazdy konnej od 2449 zł 2549 zł 26.06.2021 (11 dni) wiek 7-14
Dojazd autokarem Polańczyk - Obóz Żeglarski od 2699 zł 2799 zł 18.07.2021 (11 dni) wiek 14-18

Zagranica
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Fun&Dance - Rekreacja od 2089 zł 2389 zł 16.07.2021 (11 dni) wiek 16-18
Dojazd autokarem Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Sun&Fun - Rekreacja od 2089 zł 2389 zł 08.07.2021 (11 dni) wiek 13-15
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna od 2089 zł 2389 zł 13.07.2021 (11 dni) wiek 8-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz rekreacyjny od 2089 zł 2389 zł 13.07.2021 (11 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Rimini - kolonia rekreacyjna Aktywny relaks od 2089 zł 2389 zł 21.07.2021 (11 dni) wiek 11-14
Dojazd autokarem Włochy - Rimini - obóz rekreacyjny W rytmach disco od 2089 zł 2389 zł 21.07.2021 (11 dni) wiek 15-18
Dojazd autokarem Chorwacja - Crikvenica - Adriatyk Camp od 2189 zł 2389 zł 21.07.2021 (11 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Rimini - kolonia języka angielskiego od 2239 zł 2539 zł 21.07.2021 (11 dni) wiek 11-14
Dojazd autokarem Włochy - Rimini - obóz języka angielskiego od 2239 zł 2539 zł 21.07.2021 (11 dni) wiek 15-18
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia język angielski od 2289 zł 2589 zł 13.07.2021 (11 dni) wiek 8-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz język angielski od 2289 zł 2589 zł 13.07.2021 (11 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny od 2299 zł 2399 zł 27.06.2021 (10 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia plastyczne inspiracje od 2389 zł 2589 zł 21.07.2021 (11 dni) wiek 8-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia taneczne pasje od 2389 zł 2589 zł 21.07.2021 (11 dni) wiek 9-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - kolonia windsurfingowe ABC od 2389 zł 2689 zł 13.07.2021 (11 dni) wiek 11-13
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz plastyczne inspiracje od 2389 zł 2589 zł 21.07.2021 (11 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz taneczne pasje od 2389 zł 2589 zł 21.07.2021 (11 dni) wiek 14-18
Dojazd autokarem Włochy - Cesenatico - obóz windsurfing od 2389 zł 2689 zł 13.07.2021 (11 dni) wiek 14-18
Transport samolotem Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Katowice od 2684 zł 3084 zł 28.06.2021 (11 dni) wiek 14-18

Klub Urwisa
Polska
Dojazd autokarem Dębogóra - Klub Urwisa Wakacje nad Rozlewiskiem od 1699 zł 1799 zł 08.07.2021 (11 dni) wiek 7-11
Dojazd autokarem Lesko Zamek - Klub Urwisa "Eko Kolonia" od 1699 zł 1799 zł 29.07.2021 (11 dni) wiek 7-11
Dojazd autokarem Poznań - Klub Urwisa Kolonia w Stumilowym Lesie od 1749 zł 1849 zł 19.07.2021 (11 dni) wiek 7-11
Dojazd autokarem Przysiecz - Klub Urwisa Kolonie ze zwierzętami od 2099 zł 2199 zł 26.06.2021 (11 dni) wiek 7-11


Wycieczki Zagraniczne Last Minute


Zapraszamy do zapoznania się z atrakcyjną ofertą last minute naszego biura podróży. Dzięki nam możesz spędzić wakacje w najpiękniejszych zakątkach Europy w jak najniższej cenie. Poniżej prezentujemy obecne dostępne miejsca wypraw zagranicznych.

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC