Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Rodzaj: Kategoria: Kraj: Termin od: do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje

Promocje dla młodzieży

Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Obozy młodzieżowe
Polska
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko - Obóz narciarski z Bieszczadzką Adrenaliną od 1499 zł 1799 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną od 1499 zł 1799 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Bieszczady - Lesko - Obóz rekreacyjny Bieszczadzka Adrenalina od 1599 zł 1899 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Konwent Manga i Anime od 1649 zł 1949 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Stoprocent Rekreacja od 1649 zł 1949 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Warsztaty Artystyczno - Projektowe od 1649 zł 1949 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Czarna Góra - Obóz narciarski od 1649 zł 1949 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Czarna Góra - Obóz snowboardowy od 1649 zł 1949 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Czarna Góra - Konwent Mangi i Anime od 1649 zł 1949 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Wisła - obóz narciarski od 1649 zł 1949 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Wisła - obóz snowboardowy od 1649 zł 1949 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Szkółka Narciarska od 1699 zł 1999 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Szkółka Snowboardowa od 1699 zł 1999 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 7-19
Dojazd autokarem Zakopane - obóz narciarski od 1699 zł 1999 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Zakopane - obóz snowboardowy od 1699 zł 1999 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Obóz Narciarsko - Paintballowy - Archery Tag od 1749 zł 2049 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Obóz Paintball i Archery Tag od 1749 zł 2049 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Białka Tatrzańska - Termalny Relaks od 1799 zł 2099 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 10-19
Dojazd autokarem Tresna - obóz przygodowy od 1799 zł 2099 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 9-16
Dojazd autokarem Poronin - narty od 1849 zł 2149 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Poronin - snowboard od 1849 zł 2149 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Wisła - obóz rekreacyjny od 1849 zł 2149 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Korbielów - obóz rekreacyjny od 1899 zł 2199 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Uniejów - obóz rekreacyjny - Termalna Przygoda od 1899 zł 2199 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Poronin - zimowe Aquaparki od 1949 zł 2249 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 10-18
Dojazd autokarem Korbielów - obóz narciarski od 1999 zł 2299 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Korbielów - obóz snowboardowy od 1999 zł 2299 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Szczyrk - obóz narciarski od 1999 zł 2299 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Szczyrk - obóz snowboardowy od 1999 zł 2299 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 8-18
Dojazd autokarem Tresna - obóz narciarski od 1999 zł 2299 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 9-18
Dojazd autokarem Tresna - obóz snowboardowy od 1999 zł 2299 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 9-18
Dojazd autokarem Uniejów - zimowisko paintballowe od 1999 zł 2299 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 10-16
Dojazd autokarem Tatry Snow Camp Snowboardowy od 2049 zł 2549 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Tresna - obóz RPG CAERBANNOG od 2099 zł 2399 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 13-20
Dojazd autokarem Tatry Snow Camp Multisport od 2349 zł 2849 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Tatry Snow Camp Narciarski "Sport" od 2349 zł 2849 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Uniejów - jazda konna od 2749 zł 3049 zł 14.01.2023 (8 dni) wiek 10-16
Dojazd autokarem Brenna - obóz przygodowy od 1699 zł 1999 zł 21.01.2023 (8 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Brenna - obóz jeździecki od 1999 zł 2299 zł 21.01.2023 (8 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz języka angielskiego od 1699 zł 1999 zł 28.01.2023 (8 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz Minecraft od 1699 zł 1999 zł 28.01.2023 (8 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz narciarski od 1699 zł 1999 zł 28.01.2023 (8 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Murzasichle - obóz Tatrzańskie Parki Wodne od 1799 zł 2099 zł 28.01.2023 (8 dni) wiek 8-16
Dojazd autokarem Uniejów - jazda konna - Kiki od 2749 zł 3049 zł 28.01.2023 (8 dni) wiek 10-16

Zagranica
Dojazd autokarem Włochy - Pinzolo - obóz narciarski od 2799 zł 3149 zł 13.01.2023 (10 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy od 2799 zł 3149 zł 13.01.2023 (10 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Włochy - Pinzolo - obóz narciarski race od 2999 zł 3349 zł 13.01.2023 (10 dni) wiek 12-18
Dojazd autokarem Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy freestyle od 2999 zł 3349 zł 13.01.2023 (10 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Włochy - Pinzolo - obóz narciarski - samolot od 3999 zł 4399 zł 11.02.2023 (8 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy - samolot od 3999 zł 4399 zł 11.02.2023 (8 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Włochy - Pinzolo - obóz narciarski race - samolot od 4199 zł 4599 zł 11.02.2023 (8 dni) wiek 12-18
Transport samolotem Włochy - Pinzolo - obóz snowboardowy freestyle - samolot od 4199 zł 4599 zł 11.02.2023 (8 dni) wiek 12-18

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC