Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Spała
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Spała - obóz jazdy konnej (wiek 10-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
- miejscowość wypoczynkowa nad Pilicą, otoczona lasami Puszczy Nadpilickiej.

- zakwaterowanie w ośrodku "Zacisze", do dyspozycji: dwukondygnacyjny pawilon hotelowy, jadalnia, automat z napojami i słodyczami, kompleks altan z miejscem na ognisko i grilla, bilard, piłkarzyki, tenis stołowy, free Wi-Fi.

- program wspólny dla wszystkich obozów: terenoznawstwo -"czytanie mapy", posługiwanie się busolą, odnajdywanie północnego kierunku, nocne podchody i gry terenowe; strzelectwo: z proc i łuków oraz krótkiej i długiej broni pneumatycznej; dyskoteki, wieczory filmowe i ogniska; plażowanie nad Pilicą, baloniada, turnieje sportowe: tenis stołowy, bilard, kometka, "mokra siatkówka", kręgle.

- wycieczki piesze do fortyfikacji z czasów II Wojny Światowej i ścieżkami edukacyjnymi po Rezerwacie Spała

Program
Obóz jeździecki
(10-14 lat), (14-18 lat)

Jeździectwo: 8 wizyt w „Stajni Królewskiej” w Glinniku obok Spały po 3-4 godzin każda; konie są wyszkolone i przygotowane do pracy z dziećmi.

Zajęcia w grupach:
Grupa początkująca: (12 godzin zajęć podczas całego obozu) - jazda indywidualna na lonży, nauka stępowania i kłusowania, po nabraniu wprawy jazda samodzielna na ujeżdżalni.

Grupa średniozaawansowana i zaawansowana: (12 godzin w siodle podczas całego obozu) - jazda kłusem i galopem, jazda po drążkach, wyjazdy w teren (jeżeli pozwolą na to umiejętności uczestników).

Wszystkie grupy: siodłanie i kiełznanie, wyprowadzanie na padok i na trawę, kąpanie i karmienie koni, czyszczenie sierści i kopyt, prace porządkowe w stajni i obejściu koni, przejażdżki bryczką.

Pony games: (gry i zabawy na koniach) - przechodzenie przez szarfę na koniu, jazda z kubkiem pełnym wody lub jajkiem na łyżce, slalom z zawiązanymi oczami, tor przeszkód, pokonywanie niewielkich przeszkód i wykonywanie podstawowych figur z zakresu woltyżerki.

Zajęcia teoretyczne: historia jeździectwa, anatomia konia i jego potrzeby behawioralne, budowa i rodzaje sprzętu jeździeckiego, trening młodych koni, przepisy dotyczące jeździectwa i sportów konnych, projekcje filmów instruktażowych i jeździeckich.

„Letni hokej”: mecze, gdzie kijami hokejowymi są szczotki do zamiatania, a taflą lodową olbrzymia folia pokryta pianą.

Zajęcia sprawnościowe: wyścigi w workach, na nartach wieloosobowych i szczudłach, rywalizacja w 3 osobowych „Spodniach Clowna”, zabawy z chustą animacyjną, turnieje sportowe.

Relaks: plażowanie nad Pilicą, wycieczki piesze i rowerowe, dyskoteki, wieczory filmowe, ogniska, nocny biwak pod wiatą lub na terenie stajni.

Każdy uczestnik musi posiadać zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do wykonywania jeździectwa oraz zgodę Rodziców na udział w szkoleniu.

Wymagany ekwipunek (do zajęć jeździeckich): długie, wygodne spodnie (np. dresowe lub polarowe), pełne buty bez obcasów. Mile widziane: własne kaski i buty jeździeckie.
Stajnia zapewnia kaski na głowę
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Konferencyjno – Szkoleniowym „Zacisze”, pokoje 2, 3 i 4-osobowe z łazienkami.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora, najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.

Transport: autokar z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej.
Realizacja programu. Nagrody i pamiątki.
Informacje praktyczne
Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, kamizelki asekuracyjne, okulary lub gogle i maski ochronne, mundury - paintball, uprzęże alpinistyczne).

Dodatkowo od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 50 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie kaucję w całości oddamy w dniu wyjazdu.

Istnieje możliwość zakupu mundurów wojskowych z demobilu oraz innych akcesoriów militarnych i survivalowych. Na zakończenie obozu każdy otrzyma pamiątkowy dyplom.

Wymagany ekwipunek – mały plecak, śpiwór, karimata, ciepły sweter lub polar, dres sportowy, kurtka przeciwdeszczowa, buty turystyczne, scyzoryk, latarka z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy i okulary słoneczne, krem z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: instrumenty muzyczne.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 11.00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 16.00, wyjazd nie później niż o godz. 10.45.
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN/os oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN/os.
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce,wyszczególnionych w planie podróży.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Spała - obóz jazdy konnej   (skrót: SPALA ZACISZE KONNY 2023 PAX FB)
05.07 - 15.07.2023
 11 dni / ŁPOS0705
3999 zł   3499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3499 zł
Plan podróżyRezerwuj
16.07 - 26.07.2023
 11 dni / ŁPOS0716
3999 zł   3499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3499 zł
Plan podróżyRezerwuj
27.07 - 06.08.2023
 11 dni / ŁPOS0727
3999 zł   3499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3499 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.08 - 17.08.2023
 11 dni / ŁPOS0807
3999 zł   3499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3499 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC