Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Szklarska Poręba
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Szklarska Poręba - obóz Minecraft (wiek )
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Wakacje pełne atrakcji

Obóz Minecraft (10-17 lat)

Zapraszamy Was do niezwykłej krainy położonej między Karkonoszami a Górami Izerskimi. Szklarska Poręba - dla jednych to baśniowe miejsce, owiane legendą Ducha Gór - władcy Karkonoszy, będące scenerią jednej z części "Opowieści z Narnii". Dla innych - idealna baza wypadowa na wycieczki piesze i rowerowe, słynny ośrodek sportów zimowych. Są również tacy, których przyciągają tutejsze zabytki, albo po prostu klimat tworzący niepowtarzalną atmosferę. Które oblicze Szklarskiej Poręby odpowiada Tobie najbardziej? Musisz przyjechać i przekonać się sam!

Program
Obóz dla fanów jednej z najpopularniejszych gier komputerowych na świecie o tytule Minecraft w którym jedynym ograniczeniem jest nasza własna wyobraźnia. Na zajęciach tematycznych uczestnicy będą prowadzić rozgrywki w Minecraft Java Edition. W programie zajęć zawarte są turnieje, minigry, konkursy budowania. Pokazane zostaną również przeróżne sztuczki i mechaniki które mogą urozmaicić i ułatwić rozgrywkę (np. niszczenie bedrocka), prezentacje i instruktaż, krok po kroku, budowania różnych przydatnych i praktycznych mechanizmów czy możliwość spróbowania swoich sił w popularnym ostatnio trybie „Manhunt”. Poza tym dostępnych jest wiele trybów rozgrywki, od trybu przetrwania, przez kreatywny, aż po popularne tryby takie jak „Bedwars”, „Skywars” czy „Skyblock”. Wszystko to w bezpiecznym i przyjaznym otoczeniu które nie naraża na toksyczne zachowania jakich można doświadczyć w Internecie. W trakcie turnusu zostanie zrealizowanych 10 godzin zajęć Minecraft. Ponadto bogaty program turystyczny: Szrenica i Wodospad Kamieńczyk – wycieczka z przewodnikiem na Szrenicę, z której będziemy podziwiać panoramę Karkonoszy. Po zdobyciu szczytu odpoczniemy w schronisku górskim. W trakcie wyprawy odwiedzimy Wodospad Kamieńczyk. Osada Średniowiecznych Poszukiwaczy Skarbów – to miejsce gdzie czas się zatrzymał. To niezwykły skansen gdzie zobaczymy sprzęty sprzed wieków i sprawdzimy ich działanie. Nie zabraknie również gier, zabaw, dyskotek, gier terenowych, ogniska z pieczeniem kiełbasek, spacerów po Szklarskiej Porębie. Prawie Złoty Widok – taras widokowy ze wspaniałą panoramą na Karkonosze, idealne miejsce do zdjęć. Wodospad Szklarki – najbardziej znany wodospad w polskiej części Karkonoszy. Chybotek – górska atrakcja, kilkumetrowej wysokości zespół granitowych bloków skalnych.
Program fakultatywny
Drezno – wycieczka do Niemiec podczas której zwiedzimy Drezno. Zobaczymy z przewodnikiem: Zwinger, Residenzschloss, Operę Państwową, katedrę Hofkirche, tarasy Bruhla, pomnik Augusta II Mocnego. Cena 40 PLN + 12 EUR (konieczny ważny paszport lub dowód osobisty).

Praga – wycieczka do stolicy Czech, jednej z najatrakcyjniejszych stolic Europy. Zobaczymy z przewodnikiem: Zamek Praski na Hradczanach, Most Karola, Ratusz ze słynnym zegarem "Orloj”, Starówkę Praską, Plac Wacława. Cena 40 PLN + 500 KCZ (konieczny ważny paszport lub dowód osobisty).

Skalne Miasto – wizyta w Skalnym Mieście z niesamowitymi formami skalnymi. W trakcie zwiedzania rejs łodzią po skalnym jeziorze. Cena. 30 PLN + 200 KCZ (konieczny ważny paszport lub dowód osobisty).

Termy Cieplice – to park wodny, w którym znajdziemy zjeżdżalnie rurowe, zjeżdżalnię trzytorową, leżanki wodne, jacuzzi, dziką rzekę, huśtawkę wodną. Baseny zewnętrzne i wewnętrzne. Temperatura wody w basenach wynosi od 27 do 36 stopni Celsjusza. Cena 70 PLN.
Zakwaterowanie
10 noclegów w kompleksie Ośrodków Wypoczynkowych Królowa Karkonoszy i Halny. Pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe oraz pokoje typu studio 2+4. Wszystkie pokoje z łazienkami. Ośrodek położony na dużej działce z terenem do gier zespołowych. Przy obiekcie profesjonalne zaplecze sportowe.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser wydawany przy obiedzie) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiady serwowane do stolików, z możliwością dokładek. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną. Uwzględniając czas podróży prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup dodatkowych posiłków i napoi w trakcie podróży.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, instruktorska w trakcie zajęć specjalistycznych. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Do przekroczenia granicy czeskiej i niemieckiej (dotyczy wycieczek fakultatywnych) konieczny jest paszport lub dowód osobisty.

Na obóz należy zabrać strój kąpielowy, wygodne buty do wędrówek górskich.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 21.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07:00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 21.00, wyjazd nie później niż o godz. 06.45.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport wyszczególnionych w rozkładzie,
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Szklarska Poręba - obóz Minecraft   (skrót: SZKLARSKA MINECRAFT PAX FB)
26.06 - 06.07.2021
 11 dni / OPOS0626
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
07.07 - 17.07.2021
 11 dni / OPOS0707
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
18.07 - 28.07.2021
 11 dni / OPOS0718
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
09.08 - 19.08.2021
 11 dni / OPOS0809
Sprzedaż zakończonaPlan podróży

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Obozy i Kolonie
Obozy 2021
Zobacz
Pobierz katalog Kursy językowe 2021
Kursy językowe 2021
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1 2021
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2 2021
Zobacz
Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC