Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Białka Tatrzańska
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Tatry Snow Camp Multisport (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Białka Tatrzańska jest najszybciej rozwijającą się miejscowością pod Tatrami, zapewniając znakomity wypoczynek zarówno latem jak i zimą. Bogata infrastruktura narciarska i kompleks basenów termalnych stanowią najważniejsze atuty popularnej Białki. Ponad 20 wyciągów orczykowych i krzesełkowych oraz świetnie utrzymane stoki zadowolą nawet miłośników alpejskich warunków. Pensjonat, w którym będziemy zakwaterowani znajduję się ok. 200 metrów od stoków Kotelnicy Białczańskiej. Bliżej się nie dało :) Narty lub snowboard w ręce i ruszamy ku zimowej przygodzie. https://tatrysuperski.pl; http://malgosia-bialka.pl.

Program
Obóz multisport (12-18 lat)

Nowe miejsce, nowy obóz i zupełnie nowy program. Propozycja skierowana do wszystkich pasjonatów sportów zimowych w szerokim tego słowa rozumieniu. Podczas naszego obozu gwarantujemy min. 4,5 h zajęć programowych dziennie. W ich skład wchodzą: 2 dni na nartach zjazdowych, 2 dni na snowboardzie oraz 1 dzień na nartach biegowych i 1 dzień na cieszących się coraz większą popularnością ski-tourach. To nic jeśli nigdy nie próbowaliście powyższych dyscyplin - z przyjemnośią Was ich nauczymy. Wszystkie zajęcia odbywać będą się pod opieką wychowawców/licencjonowanych instruktorów. W cenę obozu wliczony jest koszt wypożyczenia nart biegowych i ski-tourowych oraz w zależności od tego jakim sprzętem dysponujecie albo nart albo snowboardu. Jeżeli nie zabieracie ze sobą na obóz żadnego sprzętu, to istnieje oczywiście możliwość wypozyczenia nart lub snowboardu za dodatkową opłatą. W obrębie naszego karnetu planujemy również wyjazd na Słowację do Ośrodka - Bachledka Ski and Sun. Dodatkowo po zajęciach programowych realizujemy wspólny dla wszystkich grup program sportowo-rekreacyjny w skład, którego wchodzą między innymi: wycieczka do Zakopanego, ognisko, gry i zabawy na śniegu, zawody saneczkowe, turniej tenisa stołowego oraz bilarda, gra terenowa na stoku, gry planszowe oraz na konsoli.
Program fakultatywny
- wyjście na Termy Bania - 85 PLN,

- wyjście na lodowisko (z wypożyczeniem łyżew + kask) - 55 PLN

- skutery śnieżne - 130 PLN/30 minut.
Zakwaterowanie
7 noclegów. Dom Wypoczynkowy Małgosia (Regionalny) usytuowany w odległości ok. 200 metrów od Ośrodka Narciarskiego Kotelnica. Pokoje 2-,3-,4-osobowe z łazienkami. Każdy pokój posiada TV (płaski ekran), radio oraz dostęp do internetu. Większość pokoi posiada balkon. Do naszej dyspozycji są: narciarnia, świetlica, stół do bilarda i tenisa stołowego.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów. Dom Wypoczynkowy Małgosia (Regionalny) usytuowany w odległości ok. 200 metrów od Ośrodka Narciarskiego Kotelnica. Pokoje 2-,3-,4-osobowe z łazienkami. Każdy pokój posiada TV (płaski ekran), radio oraz dostęp do internetu. Większość pokoi posiada balkon. Do naszej dyspozycji są: narciarnia,świetlica, stół do bilarda i tenisa stołowego. Dwa posiłki dziennie: śniadania i obiadokolacje. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Transport: autokar turystyczny. Ubezpieczenie: Signal Iduna. Opieka wychowawców/instruktorów. Realizacjia programu. Wypożyczenie nart lub snowboardu, nart biegowych i nart ski-tourowych.
Informacje praktyczne
W przypadku złych warunków pogodowych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Na obóz należy zabrać: kaski ochronne (obowiązkowe do 18-go roku życia), strój i obuwie odpowiednie do zajęć na obozie, paszport lub dowód osobisty, plecak lub torbę na buty narciarskie/snowboardowe, nieprzemakalną kurtkę oraz polar lub ciepłą bluzę, najlepiej z systemami „oddychającymi”, buty na zmianę, rękawice narciarskie/snowboardowe (sugerujemy 2 pary), strój kąpielowy, bieliznę termiczną oraz skarpety narciarskie/snowboardowe (min. 3 pary). Zalecamy również zabranie na obóz grzałek do rękawic i butów narciarskich/snowboardowych Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży oraz kosztów karnetów. Ceny karnetów: 4 dniowy skipass - 505 PLN (osoby do 15 roku życia włącznie), 545 PLN (osoby od 16 roku życia i starsze). Podczas obozu korzystać będziemy z karnetu Tatry Super Ski. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zmiany cen karnetów wprowadzone przez ośrodek narciarski oraz za zmiany cen atrakcji fakultatywnych. Fakultety będziemy realizować przy minimum 10 zapisanych osobach. Wypożyczenie sprzętu narciarskiego/snowboardowego: ok. 50 PLN/dzień. Sugerowane kieszonkowe: 300 PLN/turnus + lunch na stoku ok. 30 PLN dziennie.

Szczegółowy plan podróży oraz wysokości dopłat z poszczególnych miast pojawią się w późniejszym terminie.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, karnetu narciarskiego, atrakcji fakultatywnych, wypożyczenia sprzętu narciarskiego/snowboardowego: ok. 50 PLN/komplet/dzień, obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 4 PLN/osoba. Sugerowane kieszonkowe: ok. 300 PLN (nie dotyczy kosztu karnetu i fakultetów) + lunch na stoku ok. 30 PLN/dziennie. Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.

Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Tatry Snow Camp Multisport   (skrót: TATRY SNOW CAMP MULTISPORT 2023 PAX FB)
14.01 - 21.01.2023
 8 dni / PPSC0114
2849 zł   2549 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.02 - 18.02.2023
 8 dni / PPSC0211
2849 zł   2549 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC