Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Uniejów
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Uniejów - obóz NERF (wiek 8-13)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
- Znane uzdrowisko termalne położone ok. 60 km od Łodzi, nad Wartą, nieopodal zalewu Jeziorsko.

- Zakwaterowanie w Ośrodku Wypoczynkowym "VANTUR" w Księżnych Młynach (ok.15 km od Uniejowa), w otoczeniu lasów, 450 m od Warty, na terenie ośrodka: pawilon hotelowy, boiska do plażowej piłki nożnej i siatkówki, sala wielofunkcyjna, kominkowa i dyskotekowa, zadaszone
miejsce na ognisko.

- Wizyta w Termach Uniejów z licznymi atrakcjami: statek piracki z mini ścianką wspinaczkową, zjeżdżalnie wodne, fontanny z wodnymi prysznicami, baseny solankowe z gorącą wodą, rwąca rzeka i wyspa z jacuzzi.

- Wizyta w Zoo Safari Borysew gdzie na 26 hektarach ogrodu znajduje się ponad 500 zwierząt z 90 gatunków m.in.: białe tygrysy bengalskie, białe lwy, pantera śnieżna, antylopy, zebry, małpy, wielbłąd, a nawet kangury.

- Program wspólny dla wszystkich obozów: wycieczki nad zalew Jeziorsko i do średniowiecznego zamku w Uniejowie, gry towarzyskie i sportowe, ogniska i dyskoteki

Program
NERF!
(8-13 lat)

NERF to bezpieczne pistolety strzelające piankowymi nabojami, gwarantują bezpieczną ale pełną emocji zabawę! Czeka na ciebie ekscytująca, pełna dynamiki i ruchu gra z elementami rywalizacji. Zabawa drużynowa odbywać się będzie na terenie ośrodka z wykorzystaniem przestrzeni i różnych przeszkód.

Zaczniemy od zapoznania ze sprzętem NERF (pistolety, karabiny, łuki), nauki strzelania oraz omówienia zasad gry i bezpieczeństwa. Zrealizujemy podchody, zabawy w wersji zarówno jednoosobowej jak i różne warianty gier drużynowych np. deathmatch, capture the flag. W jednym ze scenariuszy „wybudujecie okopy” lub przed strzelanką będziecie szukali broni i wyposażenia. Rozegracie turnieje z nagrodami.

Podczas obozu zapewniamy 16 godzin zajęć. Dwa razy w turnusie odwiedzisz termy w Uniejowie.
Program fakultatywny
Warsztaty Robotyka + VR (3 godz.) - tworzenie i programowanie robotów z zestawów lego i zajęcia w goglach VR. Cena 225 PLN/os.

Pakiet Gaming + VR (6 godz.) – rozgrywki komputerowe (np. Mortal Combat, Counter Strike, Fifa) i w goglach VR. Cena 225 PLN/os.

Pakiet Minecraft + VR (6 godz.) - zajęcia z grą Minecraft i w goglach VR. Cena 225 PLN/os.

Pakiet multimedialny - warsztaty z budowy robotów „sumo” (2 godziny), VR „Wirtualna Rzeczywistość” (dwie przejażdżki kolejką górską i gra taneczna), Warsztaty z druku 3D (ok. 40 min) – cena 230 PLN/os.

Wizyta w zagrodzie alpak „Alpaki Cudaki” (ok. 2 godz.) - zapoznanie z alpakami i innymi mieszkańcami zagrody, karmienie zwierząt z ręki, przytulanie, głaskanie, spacer z alpakami – cena 100 PLN/os.

Warsztaty mydlane z alpakami (ok. 2 godz.) –wykonanie 2 mydełek glicerynowych + wizyta w zagrodzie alpak (ok. 15 min) – cena 120 PLN/os
Zakwaterowanie
Ośrodek Wypoczynkowy„VANTUR” w pokojach 3 osobowych z łazienkami w pawilonie hotelowym, w otoczeniu lasów, nieopodal Warty. W ośrodku – boiska do plażowej piłki nożnej i siatkówki, sala wielofunkcyjna, kominkowa i dyskotekowa, zadaszone miejsce na ognisko.
Świadczenia
Zakwaterowanie: OW „Vantur” - 10 noclegów w pokojach 3 osobowych z łazienkami.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki w formie bufetu). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu.
Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu, prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka ze specjalną dietą możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora najpóźniej na 21 dni przed wyjazdem (dieta dodatkowo płatna).

Zapewniamy stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.

Transport: autokar z klimatyzacją.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.

Realizacja programu
Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wskazanych w planie podróży.

Bilet wstępu do Term Uniejów obejmuje strefy basenów wewnętrznych i zewnętrznych, nie obejmuje opłat w strefie restauracyjnej i saun.

Należy ze sobą zabrać: kartę kwalifikacyjną, nieprzemakalną kurtkę i ciepły sweter (lub polar),dres, strój kąpielowy, ręczniki (plażowy i kąpielowy), legitymacje szkolną, minimum dwie pary butów sportowych, czapkę, okulary przeciwsłoneczne oraz krem z filtrem UV.

Zapewniamy sprzęt specjalistyczny, potrzebny do realizacji programu.

Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 18.30-19.30. Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 07.30-08.30. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.
Informacje o cenie
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN/os oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN/os.
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce,wyszczególnionych w planie podróży.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Uniejów - obóz NERF   (skrót: UNIEJOW VANTUR NERF 2023 PAX FB)
24.06 - 04.07.2023
 11 dni / ŁPUU0624
3499 zł   2999 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2999 zł
Plan podróżyRezerwuj
05.07 - 15.07.2023
 11 dni / ŁPUU0705
3499 zł   2999 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2999 zł
Plan podróżyRezerwuj
16.07 - 26.07.2023
 11 dni / ŁPUU0716
3499 zł   2999 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2999 zł
Plan podróżyRezerwuj
27.07 - 06.08.2023
 11 dni / ŁPUU0727
3499 zł   2999 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2999 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.08 - 17.08.2023
 11 dni / ŁPUU0807
3499 zł   2999 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2999 zł
Plan podróżyRezerwuj
18.08 - 28.08.2023
 11 dni / ŁPUU0818
3499 zł   2999 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2999 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC