Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki i wczasy

Wycieczki Montalcino Pienza Chianciano Terme Arezzo Cortona Siena San Gimignano Montecatini Terme Lukka Piza Florencja
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Włochy - Toscana Tour 2023
Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Montalcino - Pienza - Chianciano Terme - Arezzo - Cortona - Siena - San Gimignano - Montecatini Terme - Lukka - Piza - Florencja

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy i Austrię na nocleg tranzytowy do Włoch w okolicy Treviso.
2 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Montalcino - miasteczko słynące z renomowanego wina Brunello di Montalcino. Przejedziemy przez zachwycającą widokami Dolinę Val d’Orcia. Zatrzymamy się w Pienzy – to jedno z najchętniej odwiedzanych małych miasteczek Toskanii i główny punkt każdej wycieczki do doliny Val d’Orcia, wpisane na listę UNESCO w 1996 roku. Przejazd do hotelu w okolicy Chianciano Terme. Kolacja*, nocleg.
3 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Arezzo, gdzie Roberto Benigni nakręcił nagrodzony Oskarem film „Życie jest piękne”. W Arezzo zobaczymy: Piazza Grande, Katedrę, której budowę rozpoczęto jeszcze w gotyku, a ukończono dopiero w XX w., kościół Santa Maria del Pieve – jeden z najpiękniejszych kościołów Toskanii i Palazzo Pretorio ozdobiony herbami wójtów miejskich z okresu od XV do XVII w. Następnie przejazd do Cortony, w której podziwiać będziemy m.in. ratusz miejski z XIII w., Katedrę i Palazzo Casali. Dla chętnych przejazd na kolację* połączoną z degustacją lokalnego wina. Powrót do hotelu, nocleg.

4 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Sieny. Zwiedzanie: Sanktuarium św. Katarzyny Sieneńskiej - jednej z głównych patronek Włoch, kościół Dominikanów, katedra, baptysterium, Piazza del Campo, na którym odbywają się wyścigi konne. Przejazd do San Gimignano – miasta słynącego ze średniowiecznych wież, które do dziś niemal nie zmieniły swojego wyglądu. Zobaczymy również tamtejszą Kolegiatę, której prawie każdy centymetr ścian pokrywają piękne malowidła. Przejazd do hotelu w okolicy Montecatini Terme. Kolacja*, nocleg.
5 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Lukki – zwiedzanie starówki, wizyta w kościele San Michele in Foro oraz zabytkowej katedrze, w której kryje się Volto Santo – „Święte Oblicze”. Przejazd do Pizy – podziwianie z zewnątrz historycznego centrum z zespołem katedralnym wraz ze słynną Torre Pendente, czyli „Krzywą Wieżą”. Dla chętnych przejazd na kolację* połączoną z degustacją lokalnego wina. Powrót do hotelu, nocleg.
6 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Florencji – kolebki renesansu. Zwiedzanie centrum rozpoczniemy od kościoła Santa Croce – Świętego Krzyża – miejsca pochówku najznamienitszych Włochów z Michałem Aniołem na czele. Następnie Piazza Signoria, przy którym stoją Galeria Uffizi oraz słynny Palazzo Vecchio będący przez wiele lat siedzibą rodu Medyceuszy. Dalej najbardziej znany kościół Florencji – gotycka Katedra Santa Maria del Fiore, którą wieńczy słynna kopuła Brunelleschiego. Będziemy również podziwiać stojące tuż przy katedrze Wieżę Giotta i Baptysterium. Nasz spacer po Florencji zakończymy na „kipiącym złotem” Ponte Vecchio zwanym Mostem Złotników. Wyjazd w drogę powrotną do Polski.
7 dzień:
Powrót do kraju w godzinach popołudniowych.
Program fakultatywny
- 2 kolacje połączone z degustacją lokalnych win – cena 70 EUR/os.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 5 noclegów w hotelach o standardzie ***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami. 1 nocleg tranzytowy w okolicy Treviso, 2 noclegi w okolicy Chianciano Terme, 2 noclegi w okolicy Montecatini Terme.
Wyżywienie: 5 śniadań kontynentalnych, (*możliwość wykupienia pakietu 2 kolacji składających się z 2 dań na ciepło, deseru i wody w cenie 30 EUR/os. i 2 kolacje połączone z degustacją lokalnych win w cenie ok. 70 EUR/os.)
Transport: komfortowy autokar z toaletą, klimatyzacją, barkiem i video.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP- 1000 PLN
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Informacje praktyczne
Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane na całą grupę (np. za lokalnych przewodników, wjazdy do miast, itd.) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych, Bielska Białej, Cieszyna. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy. Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom oferty chęci wykupienia kolacji najpóźniej w dniu dopłaty do całości imprezy. W zwiedzanych obiektach sakralnych obowiązuje odpowiedni ubiór (długie spodnie i spódnice oraz zakryte ramiona). Przejazd: Cieszyn – Treviso (ok. 900 km) - ok.12 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3900 km.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy – 20 zł,
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, rezerwacje dla grup, Tour Guide, taksy klimatyczne, wjazdy do miast, parkingi, przejazdy komunikacją miejską. Koszt - ok. 120 EUR/os.
- programu fakultatywnego.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Toscana Tour 2023   (skrót: TOSKANA TOUR 2023 PAX BB)
29.04 - 05.05.2023
 7 dni / CITB0429
2915 zł   1603 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
27.05 - 02.06.2023
 7 dni / CITB0527
2831 zł   1557 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
03.06 - 09.06.2023
 7 dni / CITB0603
2915 zł   1603 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
24.06 - 30.06.2023
 7 dni / CITB0624
2915 zł   1603 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
08.07 - 14.07.2023
 7 dni / CITB0708
2915 zł   1603 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
29.07 - 04.08.2023
 7 dni / CITB0729
2915 zł   1603 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
26.08 - 01.09.2023
 7 dni / CITB0826
2915 zł   1603 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
09.09 - 15.09.2023
 7 dni / CITB0909
2915 zł   1603 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
16.09 - 22.09.2023
 7 dni / CITB0916
2831 zł   1557 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
23.09 - 29.09.2023
 7 dni / CITB0923
2831 zł   1557 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
07.10 - 13.10.2023
 7 dni / CITB1007
2831 zł   1557 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC