Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Brenna
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Brenna - Beskidy - 11 przygód (wiek 9-17)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Jesteś miłośnikiem przygód? Lubisz poznawać nowe aktywności i poznawać nowe zainteresowania? Jeśli tak, to zapraszamy Cię na obóz przygodowy w Beskidy, do Brennej, do Ośrodka Kolonijno-Wypoczynkowego "Hucuł". Tu czekają na Ciebie prawdziwe wakacyjne atrakcje. W dolinie potoku Jatny, w otoczeniu lasów i górskich szczytów, przeżyjesz swoje niezapomniane wakacje, będziesz poznawał atrakcje turystyczne regionu, zwanego "siłą natury" i dobrze się bawił.

Program
11 Przygód (9-17 lat)

W programie:

Geocacher – GPS i współrzędne geograficzne, zasady geocachera, odnajdywanie skrzynek – przekonamy się ile w tym jest frajdy.
Wynalazca – "wyprawa na nieznany ląd", budowa leśnego schronienia, a może budowa tamy na rzece – zobaczymy co nas zainspiruje.
Przyrodnik – zwiedzimy Beskidzki Dom Zielin „Przytulia”, sprawdzimy jak piszczy trawa i zbudujemy domek dla owadów.
Obserwator - wyprawa do obserwatorium nietoperzy w Brennej – poznamy zwyczaje tych ciekawych zwierząt.
Mistrz Kuchni - kulinarne potyczki – rywalizacja niczym w „Master Chef” zakończona degustacją i wyborem najsmakowitszej potrawy.
Tropiciel - gra terenowa i poszukiwanie skarbów z wykrywaczem metalu – starcie drużyn w leśnych ostępach, dobra zabawa i trochę ruchu.
Jeździec - wizyta w stajni, przejażdżka na końskim grzbiecie i spotkanie z jeździeckim światem.
Strzelec – strzały, rzutki, tarcze, cele nieruchome - wyłonimy uczestnika o najcelniejszym oku i pewnej ręce.
Artysta – plastyk, aktor, tancerz, wokalista, kreator mody – prezentacja Waszych talentów, zakończona obozową wystawę, wernisażem lub pokazem mody.
Włóczykij – piesza wyprawa na Błatnią – zdobędziemy doświadczenia górskiego trapera.
Kronikarz - obozowe przygody opiszemy w wakacyjnej kronice, komiks, kolaż, a może wiersz – zobaczymy jaka forma wyrazu odpowiada właśnie Tobie.
A poza tym – dużo gier i zabaw – stacjonarnie i terenowo, rozgrywki w bilard, integracja, ognisko, dyskoteki, planszówki, quizy, konkursy, turnieje i cała moc wakacyjnych atrakcji. Tutaj każdego dnia czekają na Ciebie nowe wyzwania i maksimum dobrej zabawy. Zapraszamy także do skorzystania z programu fakultatywnego.
Program fakultatywny
- Wycieczka na krytą pływalnię Delfin do Skoczowa – przejazd busem, wodne szaleństwo na basenach ze zjeżdżalnią, gejzerami, biczami wodnymi. Cena 150 zł.
- Wycieczka Energylandii – przejazd busem, wstęp do największego Paku Rozrywki w Polsce – korzystanie z atrakcji parku (dostępność do stref
w zależności od wieku i wzrostu). Cena 300 zł.
Zakwaterowanie
W położonym na zboczu góry, w dolinie potoku Jatny i tuż przy lesie Ośrodku Kolonijno-Wypoczynkowym „Hucuł”. Pokoje 3, 4, 5-osobowe z łazienkami i telewizorami. W budynku głównym – dostęp do Wi-Fi, jadalnia, świetlica, kawiarenka, sale do gry w tenisa stołowego i bilard. Poza tym, do dyspozycji uczestników taras ze sprzętem wypoczynkowym (meble ogrodowe, leżaki) wiata grillowa, teren rekreacyjny wokół obiektu.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki i deser) w jadalni ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Dopłata do diety: wegetariańskiej/bezglutenowej/bezlaktozowej – 200 zł.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 zł.
Obowiązkowe składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 4 zł.
Opieka pedagogiczna i instruktorska.
Informacje praktyczne
Kolejność zajęć ustali kadra obozu, w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, obuwie zmienne i sportowe, dres, ciepły seter, polar, strój kąpielowy, czapkę z daszkiem, mały plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę, ręcznik kąpielowy. Planowany dojazd do ośrodka autokarem ok. godz. 17:45, planowany wyjazd z ośrodka o godz. 09:45. Dojazd własny: zapraszamy na godzinę 18:00, wyjazd nie później niż o godz. 09:00. Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej i wydrukowanej karty kwalifikacyjnej oraz o podpisaniu bagaży podróżnych uczestników.
Informacje o cenie
Cena podstawowa nie obejmuje:
- dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- opłaty za łączenie turnusów/ 200 zł,
- dopłat do wybranych diet.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Brenna - Beskidy - 11 przygód   (skrót: BRENNA - 11 PRZYGOD 2023 PAX FB)
24.06 - 04.07.2023
 11 dni / KPOB0624
2503 zł   2099 zł Last minute
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2299 zł
Plan podróżyRezerwuj
05.07 - 15.07.2023
 11 dni / KPOB0705
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj
16.07 - 26.07.2023
 11 dni / KPOB0716
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj
27.07 - 06.08.2023
 11 dni / KPOB0727
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj
07.08 - 17.08.2023
 11 dni / KPOB0807
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2023
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC