Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Gierłoż
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Gierłoż - leśny olimpijczyk (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
- większość uczestników zakwaterowana jest w pokojach 2 i 3-osobowych,
- w przypadku gorszej pogody do dyspozycji uczestników jest duża ilość sal zajęciowych,
- ośrodek położony nad jeziorem, wśród lasów,
- wokół ośrodka znajdują się rozległe, łąkowe i zalesione tereny do wypraw quadowych i bitew paintballowych, które toczymy również w kompleksach opuszczonych budynków,
- dysponujemy własnym, markowym sprzętem - quadami CanAm 450, 570 i Kymco 300R oraz markerami paintballowymi Tippman,
- "wieczorna kawiarenka" tylko dla uczestników obozu: kręgielnia, bilard, pin-ball, tenis stołowy, karaoke, grill itp.

Program
Leśny Olimpijczyk (12-18 lat)

Propozycja skierowana do wszystkich, którzy lubią aktywną rekreację jak również chillout nad jeziorem. Podczas zajęć programowych poznacie od strony praktycznej i teoretycznej wybrane konkurencje letnich igrzysk olimpijskich. Oprócz najbardziej znanych i popularnych: piłki nożnej, siatkówki, koszykówki, będziecie mieli okazję zmierzyć się w dyscyplinach lekkoatletycznych, łucznictwie, strzelectwie precyzyjnym, baseballu i wielu innych. Program uzupełni czas na relaks i wspólne zajęcia integracyjne z pozostałymi grupami obozowymi.
Program fakultatywny
- Park Linowy - 100 PLN.

- Park Dzikich Zwierząt Kadzidłowo - 100 PLN.

- Aquapark Tropicana Mikołajki - 100 PLN.

- Dodatkowa jazda quadem 75 PLN/godzina.

- Dodatkowy paintball: 120 PLN (pół dnia zajęć).

- Gokarty 170 PLN (jeden wyjazd, ok. 21 minut jazdygokartem).
Zakwaterowanie
Ośrodek Księżycowy Dworek w Gierłoży. 10 noclegów w pawilonach hotelowych w pokojach 2,3,4 osobowych (w każdym pokoju telewizor, łazienka - wc+prysznic) oraz w dużych domkach-bungalowach (w każdym łazienka wc+prysznic), stołówka i wiele sal zajęciowych do organizacji obozowych zajęć, dyskotek i imprez, sala na "wieczorną kawiarenkę".
Świadczenia
Zakwaterowanie: ośrodek Księżycowy Dworek w Gierłoży. 10 noclegów w pawilonach hotelowych w pokojach 2,3,4 osobowych (w każdym pokoju telewizor, łazienka - wc+prysznic) oraz w dużych domkach-bungalowach (w każdym łazienka wc+prysznic), stołówka i wiele sal zajęciowych do organizacji obozowych zajęć, dyskotek i imprez, sala na "wieczorną kawiarenkę". Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu + prowiant na drogę powrotną. Transport: autokar turystyczny oraz pociąg + autokar. Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15000 PLN. Opieka wychowawcy/instruktora. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Program jest realizowany w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Obowiązkowa kaucja zwrotna 50 PLN płatna na miejscu na pokrycie ewentualnych strat w sprzęcie lub wyposażeniu ośrodka. Na obóz quadowy: 2 zdjęcia legitymacyjne. Zabierz ze sobą: rękawiczki bez palców (rowerowe), ciepłą bluzę, długie spodnie, dres, polar, sztormiak lub nieprzemakalną kurtkę z kapturem, czapkę z daszkiem lub inne nakrycie głowy, buty plażowe - do pływania i zabawy w jeziorze (mogą być też sandały z zapięciem), klapki, kalosze lub buty nieprzemakalne. Mały plecak, okulary przeciwsłoneczne, bidon na wodę, latarkę, środki przeciw komarom i kleszczom, krem z flirtem UV. Dodatkowo obozy paintballowo-quadowo-gokartowe: ubranie "polowe" do zajęć w terenie, ciężkie buty za kostkę. Nie dopuszczamy do zajęć w adidasach itp. obuwiu. Chętni dodatkowo mogą zabrać: indywidualne ochraniacze quadowe tzw. buzzery-zbroje, nakolanniki, nałokietniki, gogle, kominiarki, camelback itp. Planowany przyjazd do ośrodka ok. 20.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. 09.00. Podane godziny wyjazdów i powrotów z obozu są godzinami orientacyjnymi. Bazują one na zeszłorocznych rozkładach PKP. Aktualne informacje będą dostępne na stronie blizej okresu wakacyjnego. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż 16.00, wyjazd nie później niż godzina 10.00.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, programu fakultatywnego.
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Gierłoż - leśny olimpijczyk   (skrót: GIERLOZ LESNY OLIMPIJCZYK 2023 PAX FB)
02.07 - 12.07.2023
 11 dni / PPOQ0702
2799 zł   2499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2499 zł
Plan podróżyRezerwuj
13.07 - 23.07.2023
 11 dni / PPOQ0713
2799 zł   2499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2499 zł
Plan podróżyRezerwuj
24.07 - 03.08.2023
 11 dni / PPOQ0724
2799 zł   2499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2499 zł
Plan podróżyRezerwuj
04.08 - 14.08.2023
 11 dni / PPOQ0804
2799 zł   2499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2499 zł
Plan podróżyRezerwuj
15.08 - 25.08.2023
 11 dni / PPOQ0815
2799 zł   2499 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2499 zł
Plan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Wycieczki i Wczasy
Podróże 2023
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC