Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Macedonia - Struga - obóz rekreacyjny (wiek 13-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria

» przejdź do galerii
Jezioro Ochrydzkie - hotel z basenami, przy plaży

Obóz rekreacyjny (13-18 lat)

Zapraszamy na wakacyjną wyprawę do egzotycznej, jeszcze mało znanej Macedonii położonej w sercu Bałkanów. Zatrzymamy się w świetnie ocenianym hotelu Drim****, położonym nad samym brzegiem Jeziora Ochrydzkiego z krystalicznie czystą wodą, w centrum miejscowości Struga pełnej lokalnych sklepów, restauracji i atrakcji. W hotelu do dyspozycji uczestników basen kąpielowy odkryty oraz kryty, prywatna piaszczysta plaża z serwisem plażowym, pokoje z klimatyzacją, dostęp do Wi-Fi. To niepowtarzalna szansą na oryginalną przygodę i komfortowy wypoczynek.

Program
W trakcie pobytu zwiedzimy z przewodnikiem Ochrydę, która jest kolebką słowiańskiej kultury i rajem dla archeologów. Zobaczymy między innymi: cerkwie św. Zofii, św. Bogurodzicy i św. Klemensa, słynna cerkiew św. Jana Teologa z Kaneo skąd wrócimy łódeczkami do portu. Odwiedzimy pierwszy uniwersytet, amfiteatr, a także górującą nad miastem twierdzę Samuela. Usytuowane nad pięknym jeziorem zabytki zapewniły miastu miejsce na liście Światowego Dziedzictwa UNESCO . Dla chętnych możliwość skorzystania z bogatego atrakcji turystycznych i rozrywkowych w ramach programu fakultatywnego. Ponadto kąpiele w jeziorze i basenie, plażowanie, program rekreacyjny i rozrywkowy.
Program fakultatywny
Skopje i Kanion Matka – podczas wycieczki odbędziemy rejs słynnym Kanionem Matka, a następnie udamy się na zwiedzanie stolicy Macedonii – Skopje. Zobaczymy Muzeum Matki Teresy, Kamienny Most, kompleks pomników Aleksandra Wielkiego, meczet Mustafa Paszy, Twierdzę Skopsko Kale. Cena 40 EUR.
Rejs statkiem do Klasztoru św. Nauma – w trakcie wycieczki zwiedzimy skansen w Zatoce Kości, będący rekonstrukcją dawnej wioski. Zobaczymy zajmujący szczególne miejsce w historii Macedonii klasztor św. Nauma. Według legendy serce św. Nauma nigdy nie przestało bić. Następnie czeka nas rejs łódeczkami po krystalicznie czystych źródłach Czarny Drim. Cena 35 EUR.
Macedońskie wioski – niesamowite spotkanie z folklorem i nietkniętą przyrodą. Poznamy miejscowe zwyczaje i zobaczymy wiele ciekawych przedmiotów, np. najstarsze „pralki”, które mają ponad 250 lat. Cena 30 EUR.
Rejs statkiem z dyskoteką – 3-godzinny, wieczorny rejs po jeziorze z dyskoteką i bezalkoholowym all inclusive. Cena 30 EUR.
Zakwaterowanie
8 noclegów w hotelu Drim**** położonym w Strudze, bezpośrednio nad brzegiem Jeziora Ochrydzkiego z dostępem do prywatnej plaży (leżaki na plaży bezpłatne). W hotelu basen odkryty i kryty, bogate zaplecze rekreacyjne, dostęp do Wi-Fi. Pokoje 3-, 4- osobowe z klimatyzacją,łazienkami. Ręczniki na wyposażeniu pokoju. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 20 EUR od osoby, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone żadne szkody.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 8 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Możliwość rezerwacji diety wegetariańskiej bez dopłat. W trakcie wycieczek suchy prowiant (2 kanapki, 0,5 litra wody, owoc) zamiast obiadu. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek obiad w dniu wyjazdu oraz suchy prowiant za kolację (2 kanapki, 0,5 litra wody, owoc). Z uwagi na czas przejazdu prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup dodatkowych posiłków lub napoi.
Transport: autokarem z klimatyzacją, toaletą, DVD.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o CO VID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NN W - 15.000 PLN , BP - 1000 PLN .
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Należy zabrać własne ręczniki na plażę i basen.
Zalecane kieszonkowe około 100 EUR + koszty programu fakultatywnego.
Doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 15.00 w dniu przyjazdu, a kończy się o godzinie 10.00 w dniu wyjazdu.
Trasa przejazdu: Czechy – Słowacja – Węgry – Serbia – Macedonia (ok. 1400 km) ok. 26 godz.
Walutą w Macedonii jest denar (den), 1 EUR = ok. 61,5 den.
W trakcie podróży przerwy na posiłek (płatny indywidualnie), np. na Słowacji i w Serbii (ok. 5-7 EUR), na Węgrzech (ok. 1.500 HUF).
Do przekroczenia granic konieczny jest ważny paszport lub dowód osobisty.
Planowany przyjazd do hotelu ok. godz. 09.00 drugiego dnia imprezy. Planowany wyjazd z hotelu ok. godz. 13.00 przedostatniego dnia imprezy.

Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. W szczególności uczestnicy muszą się liczyć z koniecznością posiadania Unijnego Certyfikatu Covid (do pobrania z Internetowego Konta Pacjenta) lub aktualnego testu. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą:
https://www.gov.pl/web/dyplomacja/czechy
https://www.gov.pl/web/dyplomacja/slowacja
https://www.gov.pl/web/dyplomacja/wegry
https://www.gov.pl/web/dyplomacja/serbia
https://www.gov.pl/web/dyplomacja/macedonia
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- obowiązkowej dopłaty za realizację programu - 30 EUR płatne u pilota,
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 10 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 10 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Macedonia - Struga - obóz rekreacyjny   (skrót: STRUGA REKREACJA 2022 PAX FB)
08.07 - 18.07.2022
 11 dni / OMOS0708
2999 zł   2699 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
16.07 - 26.07.2022
 11 dni / OMOS0716
2999 zł   2699 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC