Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Murzasichle
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Murzasichle - obóz narciarski (wiek 8-14)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Obóz narciarski (8-14 lat)

Murzasichle - urocza górska miejscowość położona u stóp Tatr, na granicy tatrzańskiego Parku Narodowego. Ukształtowanie terenu powoduje, że stoki narciarskie doskonale nadają się do stawiania pierwszych kroków na nartach. Bogata infrastruktura zimowa zapewni również atrakcje dla uczestników korzystających z profili innych niż narciarski. Wspaniały góralski folklor, niepowtarzalna zimowa atmosfera, bliskość "zimowej stolicy Polski" - Zakopanego, to tylko niektóre atuty tej oferty.

Program
Program obozu przygotowany dla uczestników chcących rozpaczać naukę jazdy na nartach jak również osób jeżdżących, chcących doskonalić swoje umiejętności. Program narciarski obejmuje 5 zajęć po 4 godziny na stoku pod okiem doświadczonego instruktora narciarskiego. W trakcie turnusu wycieczka do Zakopanego, podczas której zwiedzimy miasto i przespacerujemy się po słynnych Krupówkach. Program rekreacyjny obejmuje: dyskoteka, gry i zabawy na śniegu, wieczory filmowe i karaoke. Dodatkowo możliwość skorzystania z bogatego programu fakultatywnego.

Narty dla początkujących:
Początkującym uczestnikom pomożemy postawić pierwsze kroki na nartach: podchodzenie, bezpieczne upadanie, jazda na wprost oraz hamowanie, zmiana kierunku jazdy, zatrzymywanie się w wyznaczonym miejscu, nauka jazdy na wyciągu.
Narty dla jeżdżących:
Jeżdżącym uczestnikom umożliwimy doskonalenie techniki jazdy: prawidłowa postawa i prawidłowe ułożenie rąk, prawidłowe przenoszenie ciężaru ciała, prawidłowe pochylenie do przodu, korekta złych nawyków. Dla osób jeżdżących możliwość skorzystania z jazdy nocnej wg programu fakultatywnego.

Sprzęt narciarski:
Uczestnik może posiadać własny sprzęt narciarski lub wypożyczyć go na miejscu za dodatkową opłatą (ok. 300 PLN za turnus wg cen z 2022 roku). W pierwszym dniu instruktor pomoże dobrać odpowiedni zestaw do jazdy w lokalnej wypożyczalni. Na naszych obozach istnieje obowiązek jazdy w kasku!

Gdzie jeździmy:
Jazdy odbywają się na stoku narciarskim Murzasichle-Ski (www.murzasichle-ski.pl) w Murzasichlu położonym 450 metrów od miejsca zakwaterowania. Ze względu na kameralność i małe zatłoczenie stok zapewnia doskonałe warunki zarówno dla uczestników początkujących jak również jeżdżących. Stok posiada system sztucznego śnieżenia. Dodatkowo dla uczestników jeżdżących możliwość wyjazdu na jeden z okolicznych stoków w Małym Cichem, Bukowinie Tatrzańskiej, Jurgowie lub Białce Tatrzańskiej (wybór stoku w zależności od istniejących warunków oraz zatłoczenia podejmuje kierownik obozu). Karnety narciarskie płatne dodatkowo ok. 500 PLN za turnus.
Program fakultatywny
Kulig góralski – przejazd saniami ciągniętymi przez konie (w przypadku braku warunków zamiennie przejazd wozem). W trakcie kuligu pieczenie kiełbasek na ognisku. Cena ok. 100 PLN.
Terma Bania w Białce Tatrzańskiej - 14 basenowych niecek, zjeżdżalnie o łącznej długości ponad 300 metrów, gejzery, armatki wodne, jacuzzi, sztuczne fale. W cenie bilet wstępu oraz transport. Cena ok. 100 PLN.
Termy Bukovina – 20 niecek basenowych, zjeżdżalnie o łącznej długości 150 metrów, masaże wodne. W cenie bilet wstępu oraz transport. Cena ok. 100 PLN.
Termy Szaflary – 55 metrowa zjeżdżalnia zewnętrzna, bicze wodne, gejzery. W cenie bilet wstępu oraz transport. Cena ok. 100 PLN.
Nocna jazda na stoku - cena ok. 100 PLN.
Snowtubing – zjazdy na dmuchanych „dętkach” – wg cennika stacji narciarskiej www.murzasichle-ski.pl.
Zakwaterowanie
7 noclegów w pensjonacie góralskim „Willa Tatry” w Murzasichlu koło Zakopanego. Pensjonat położony w sercu Murzasichla. W pobliżu stacja narciarska oraz sklep. Dostęp do W-Fi w całym obiekcie. Pokoje 3, 4, 5 osobowe z łazienkami. Na terenie obiektu: świetlica, sala telewizyjna, miejsce na ognisko. Teren ogrodzony i monitorowany.
Świadczenia
Zakwaterowanie: 7 noclegów.
Wyżywienie: 3 posiłki dziennie – śniadania i kolacje w formie bufetu, obiady serwowane. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu plus prowiant na drogę powrotną (2 kanapki, woda).
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna.
Opieka wychowawcy/instruktora.
Realizacja programu.
Informacje praktyczne
Na obozie z zajęciami narciarskimi wymagane jest posiadanie kasku ochronnego oraz sprzętu narciarskiego (możliwość wypożyczenia na miejscu w cenie około 250 zł za turnus - cena orientacyjna na podstawie 2022 roku). Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży oraz kosztów karnetów. Cena karnetu: ok. 500 PLN (w zależności od zaawansowania, postępów w nauce i rodzaju wybranego obozu - cena orientacyjna na podstawie 2022 roku). Prosimy o zabranie legitymacji szkolnej, stroju kąpielowego (dla osób korzystających z wyjazdów do parków wodnych), ciepłego ubrania, podpisanego bagażu
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport wyszczególnionych w rozkładzie,
- opłat za program fakultatywny,
- karnetu narciarskiego,
- wypożyczenia sprzętu narciarskiego (dotyczy osób nie posiadających własnego sprzętu),
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Murzasichle - obóz narciarski   (skrót: MURZASICHLE TATRY NARTY 2023 PAX FB)
28.01 - 04.02.2023
 8 dni / OPZM0128
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
18.02 - 25.02.2023
 8 dni / OPZM0218
1899 zł   1599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC