Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
zadzwoń
X
x
Biuro Podróży i Turystyki Almatur
Turystyka niebanalna
Infolinia: 801 50 00 05
*opłata zgodnie z cennikiem Twojego operatora
pn.-pt. godz.09:00-18:00 sob. 10:00-14:00
Facebook Almatur
Tło strony almatur
Tło strony almatur OBOZY I KOLONIE WYCIECZKI I WCZASY KURSY JĘZYKOWE EGZOTYKA ZIELONE SZKOŁY ZIMA LEGIT. ISIC ZASADY PODRÓŻOWANIA
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Kategoria:
Kraj:
Termin od: Termin do:
Tło strony almatur
Tło strony almatur
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy i kolonie

Obozy Caderzone
Oferta turystyczna
Pozostałe produkty
Ważne informacje
« wróć do listy imprez
Włochy - Pinzolo - obóz narciarski - samolot (wiek 12-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje layout
Galeria

» przejdź do galerii
Ski Area Pinzolo (+ Madonna di Campiglio i Folgarida-Marilleva) to wyjątkowy region narciarski oferujący łącznie około 150 km tras oraz połączenie między stokami, które można pokonać wyłącznie na nartach. Pinzolo - stosunkowo niewielki, spokojny ośrodek narciarski oferujący niemal 30 km tras narciarskich, w większości sztucznie dośnieżanych. Miejsce to charakteryzuje się nowoczesną siecią wyciągów. Przeważają tu trasy czerwone o średnim stopniu nachylenia stoku. Folgarida-Marilleva to nie tylko ośrodek narciarski — to prawdziwy raj dla narciarzy, snowboardzistów i freestylerów oferujący ponad 60 km tras narciarskich, 25 wyciągów i 36 tras (38% łatwych, 49% średnich i 13% trudnych), które tylko czekają na Was. Madonna di Campiglio nazywane jest "Perłą Dolomitów". Będziecie tu korzystać z nowoczesnych wyciągów oraz około 60 km tras narciarskich podzielonych na 17 tras łatwych, 17 średnich oraz 7 trudnych. Nasi obozowicze oraz ich rodzice będą mogli codziennie oglądać relację z życia obozu dzięki specjalnie utworzonej grupie na Facebook'u.

Program
OBÓZ NARCIARSKI (12-18 lat)

Propozycja skierowana do pasjonatów narciarstwa. Osoby średniozaawansowane, jak i specjaliści w "zimowych dyscyplinach" znajdą tu ciekawe i rozwijające zajęcia. Szkolenie odbywać będzie się w wymiarze min. 4,5 h dziennie pod opieką wychowawcy/ licencjonowanego instruktora. Podczas jego trwania nie zabraknie zabawy, rywalizacji, ale przede wszystkim nauczania zgodnego z najnowszymi wytycznymi Polskiego Związku Narciarskiego. W trakcie zajęć planujemy krótkie przerwy z możliwością zjedzenia ciepłego posiłku. Koszt lunchu to ok. 20 EUR. Zapewniamy codzienny dowóz do wyciągów narciarskich. Dodatkowo po zajęciach narciarskich realizujemy program sportowo-rekreacyjny.

Przykładowy program:

Dzień 1: Przyjazd do Caderzone, zakwaterowanie, spotkanie organizacyjne, sprawdzenie przez instruktorów ustawień sprzętu narciarskiego i snowboardowego obozowiczów.

Dzień 2: Narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe, podział na grupy pod względem tematycznym i poziomu zaawansowania + nagrywanie przejazdów uczestników obozu, wieczorem turniej gier planszowych oraz gier na konsoli + video analiza, dyskoteka.

Dzień 3: Narciarskie i snowboardowe zajęcia programowe, wieczorem wykłady tematyczne w grupach szkoleniowych oraz przejazd + spacer po Pinzolo.

Dzień 4: Szkolenie narciarskie i snowboardowe w grupach, wieczorem seans filmowy, a dla chętnych zajęcia ogólnorozwojowe + rozciąganie.

Dzień 5: Szkolenie w grupach oraz gra zadaniowa na stoku, wieczorem ABC serwisowania sprzętu oraz wycieczka do Madonny di Campiglio.

Dzień 6: Szkolenie w grupach, po południu quiz z wiedzy narciarsko/snowboardowej, wieczorem zajęcia sportowe - trening funkcjonalny.

Dzień 7: Szkolenie narciarskie i snowboardowe w grupach, konkurs na najelpszy film o "tematyce zimowej" , podsumowanie zajęć oraz zawody narciarskie/snowboardowe (z nagrodami), wieczorem rozdanie nagród oraz przedstawienie planu na dzień wyjazdu z ośrodka + dyskoteka.

Dzień 8: Po śniadaniu wyjazd na lotnisko.
Zakwaterowanie
7 noclegów. Hotel Regina Elena *** w miejscowości Caderzone (4 km od Pinzolo). Pokoje 2- osobowe z łazienkami i TV-Sat. W hotelu: restauracja, narciarnia, winda, bar, dyskoteka.
Świadczenia
7 noclegów. Hotel Regina Elena *** w miejscowości Caderzone (4 km od Pinzolo). Pokoje 2- osobowe z łazienkami i TV-Sat. W hotelu: restauracja, narciarnia, winda, bar, dyskoteka. Śniadania + bar sałatkowy, obiadokolacja - bar sałatkowy, pierwsze danie (wybór z trzech propozycji), drugie danie (wybór z trzech propozycji) + deser. W cenie jest również woda z karafki. Pierwszy posiłek - obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek - śniadanie w dniu wyjazdu. Transport: samolot rejsowy na trasie Warszawa - Mediolan - Warszawa liniami LOT. Zbiórka 2,5 h przez planowanym odlotem. Miejsce zbiórki: przed wejściem na terminal "Odloty", przy sektorze E. Uwaga: godziny przelotów mogę ulec zmianie. Z lotniska do hotelu i z powrotem przejazd autokarem lub minibusem (ok. 4 godz.). Ubezpieczenie: Signal Iduna. Opieka wychowawcy/instruktora. Realizacja programu. Transport sprzętu narciarskiego/snowboardowego.
Informacje praktyczne
Ceny karnetów: zostaną podane po ich publikacji przez ośrodki narciarskie. Wypożyczenie sprzętu narciarskiego: 100-200 EUR/komplet/6 dni. Sugerowane kieszonkowe: ok. 150 EUR (nie dotyczy kosztu karnetu i kaucji). Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja 25 EUR zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone żadne szkody. W przypadku złych warunków atmosferycznych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji. Na obóz należy zabrać ze sobą paszport/ dowód osobisty, wypełnioną kartę kwalifikacyjną, kaski ochronne, które są obowiązkowe poniżej 18 roku życia, snowboardziści ochraniacze na nadgarstki; stroje kąpielowe. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zmiany ceny karnetów wprowadzone przez ośrodek narciarski. Cena nie obejmuje: napojów do obiadokolacji (za wyjątkiem wody), opłaty klimatycznej (2 EUR dziennie dla osób powyżej 14 roku życia), kosztu karnetu oraz kaucji zwrotnej za karnet w wysokości 5 EUR.
Informacje o cenie
Cena nie obejmuje: karnetu narciarskiego, opłaty klimatycznej (2 EUR dziennie dla osób powyżej 14 roku życia), wypożyczenia sprzętu narciarskiego: 100-200 EUR/komplet/6 dni. Sugerowane kieszonkowe: ok. 150 EUR (nie dotyczy kosztu karnetu i kaucji). Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja 25 EUR zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone żadne szkody, napojów do obiadokolacji (za wyjątkiem wody) oraz dodatkowych ubezpieczeń.

Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.

Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:

Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy

Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 10 PLN oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 10 PLN.
» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Pinzolo - obóz narciarski - samolot   (skrót: PINZOLO NARCIARSKI 2023 - SAMOLOT PAX HB)
11.02 - 18.02.2023
 8 dni / PIOS0211
4399 zł   3999 zł PromocjaRezerwuj

Almatur to biuro podróży istniejące od 1956 roku o ugruntowanej pozycji na rynku.

Nasza oferta to blisko 500 wyjazdów wakacyjnych i wycieczek w najróżniejsze zakątki świata. Organizujemy wycieczki zagraniczne i wyjazdy dla młodzieży od Bosforu aż po Missisipi. Od początku istnienia jesteśmy niekwestionowanym liderem w turystyce młodzieżowej, organizujemy obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci, obozy sportowe, paintballowe oraz kursy językowe w kraju i za granicą. Z ogromnymi sukcesami organizujemy obozy rekreacyjne dla młodzieży, ponieważ stawiamy na aktywny wypoczynek. Nic tak nie odpręża po ciężkiej sesji jak wyjazd ze znajomymi na obozy studenckie, które zapewniają niecodzienne wrażenia. Jesteśmy także renomowanym organizatorem wyjazdów wakacyjnych dla dorosłych po kraju i w najdalsze zakątki świata. Oferujemy wczasy dla osób ceniących sobie elastyczność podczas wakacji rodzinnych czy też w programie "Single bez dopłat". Dbamy o obsługę na najwyższym poziomie oferując naszym stałym klientom programy lojalnościowe i zniżki, a także posiadamy atrakcyjne oferty typu "last minute wakacje". Proponujemy egzotyczne podróże w traperskim klimacie, wakacje dla młodzieży i obozy zimowe w najlepszej atmosferze. Zmieniamy się dla Ciebie tak jak zmienia się temperatura w różnych częściach świata, gdzie od ponad 60 lat organizujemy niezapomniane obozy wakacyjne.
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Obozy i Kolonie
Obozy 2022
Zobacz
Wycieczki i Wczasy
Podróże 2022
Zobacz
Egzotyka
Egzotyka 2022
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.1
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.2
Zobacz
Zielone Szkoły
Zielone Szkoły cz.3
Zobacz

Naszych Klientów ubezpiecza SIGNAL IDUNA Polska TU S.A.
Signal Iduna
Subwencja PFR
Signal Iduna
Legitymacje ISIC Legitymacja ISIC